Svetlana Ceca Ražnatović: Sinu sam najveći autoritet

Svetlana Ceca Ražnatović: Sinu sam najveći autoritet

Autor: | 26/11/2014

0

Retki su momenti u karijeri zvezda koji nikada neće otići u zaborav, a koncert Svetlane Cece Ražnatović u Sofiji svakako se ubraja u najblistavije muzičke uspehe na ovim prostorima. Popularnost na drugom govornom području odavno je srušeni mit za svetske zvezde, ali nije tako česta pojava među ostvarenim umetnicima u regionu. Naša folk diva još sumira utiske iz prepune arene "Armec", u kojoj ju je 7. novembra slušalo oko dvadeset hiljada Bugara, kao i nekoliko stotina obožavalaca pristiglih iz Srbije.
- Još jači utisak o koncertu imala sam kada sam pogledala snimke iz svih uglova, prikazane u prilozima na nekoliko televizija sa nacionalnom frekvencijom. Obuzeo me je ogroman naboj emocija i presrećna sam jer to smatram velikim uspehom, naročito ako se uzme u obzir da je ostvaren u inostranstvu - počinje razgovor za "Hello!" popularna pevačica, koju je publika u Sofiji želela da rasplače po svaku cenu.
- Bilo je više takvih situacija jer je atmosfera sve vreme bila na vrhuncu. Jedva sam odolevala da mi ne krenu suze. Da se to desilo, sigurno bih imala problem sa šminkom - smeje se balkanska folk zvezda, koja se u bugarskoj prestonici zadržala i za vikend koji je usledio.
- Organizovala sam se tako da ostanem jedan dan duže i lepo sam se provela sa saradnicima. Družili smo se i bilo nam je super - zadovoljno ističe umetnica koja je tokom dvodnevnog boravka u Sofiji odsela u luskuznom hotelu "Grand", smeštenom u centru grada. Pošto je odabrala jedan od najviših spratova velelepnog hotelskog zdanja, imala je i odličan pogled na panoramu prestonice naših istočnih suseda. Društvo joj nisu pravila deca, šesnaestogodišnja kćerka Anastasija i sin Veljko, koji će kroz nepunih mesec dana postati punoletan.
- Još osmišljavamo kako će izgledati proslava. On je u potpunosti prepustio organizaciju meni, mojoj sestri Lidiji i zetu Predragu. Prirodno je da mi odrasli brinemo o tome i sigurno ćemo se potruditi da mu ta noć bude veoma lepa - otkriva ponosna majka, kojoj je u divnom sećanju ostalo njeno punoletstvo koje se 1991. godine poklopilo sa promocijom albuma "Babaroga".
- Kada si u tim godinama, misliš da je punoletstvo veoma bitno i da se tu nešto temeljno menja. Tako sam i ja mislila, a verovatno i Veljko isto misli. U stvari ne menja se ništa. Deca sa osamnaest godina nemaju neophodnu zrelost, nisu formirane ličnosti ni fizički ni mentalno. Zato za svoju decu još ne govorim da su odrasla. To ću moći da kažem tek kada napune dvadeset petu - zagonetno se osmehuje slavna pevačica, a na konstataciju da to znači kako će decu do tada i kontrolisati, pojasnila je svoje reči.
- Svake godine sve su zreliji, ali zaista govorim iz ličnog iskustva i tvrdim da još nisu formirani ljudi. Sa svojom decom sam veoma bliska i nemamo nikakvih međusobnih tajni. O svemu pričamo otvoreno i mnogo vremena provodimo zajedno - kaže Ceca koju, posle objavljene telefonske prepiske sa Veljkom, bije glas da strogo kontroliše sina.
- Ako nismo zajedno, mi smo non-stop na vezi, ali nisu to nikakve mere kontrole. Od malih nogu i Anastasija i on naviknuti su na prisustvo nekog člana uže porodice u kući koji brine o tome gde se oni nalaze i šta rade. Kada je reč o ustupcima, oni zavise od toga šta se traži - kroz osmeh dodaje folk zvezda koja je posle smrti supruga Željka Ražnatovića decu odgajila uz pomoć svoje rođene sestre.
- Anastasija i Veljko rano su ostali bez oca, pa je normalno da sam im ja najveći autoritet, naravno zajedno sa Lidijom. Ujedno, nas dve jedna drugoj nikada ne rušimo autoritet, jer to ne bi bilo dobro ni za moju ni za njenu decu. Ako jedna kaže ne, nikada se ne ide kod druge po da - objašnjava Ceca. Poslednjih dana tema medija je i nova veza njenog sina sa Anikom Đurašković, kćerkom njenog kućnog prijatelja biznismena Mila Đuraškovića.
- Smatram da je apsolutno nebitno da ja govorim o tome. Treba mlade ljude pustiti da se vole i uživaju u svojoj mladosti i ne razvlačiti ih po novinama - kaže folk zvezda koja će za Novu godinu zabavljati publiku u novobeogradskom "Belexpo centru".
- Radujem se novogodišnjoj euforiji koja u našem, kao i u drugim domovima počinje desetak dana pred doček. Mnogo mi je drago što ću u najluđoj noći pevati u Beogradu. Nisam sa decom razgovarala o tome gde će oni biti 31. decembra. Kod nas u svakom slučaju vlada demokratija i svako ima pravo izbora, a ja sam izabrala da mi to bude radni dan - s osmehom na licu zaključuje folk diva.

Tekst: Nikola Rumenić, Life Content

Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin