Vesna Zmijanac: Pomirila sam se sa Željkom, naša veza je večna

Vesna Zmijanac: Pomirila sam se sa Željkom, naša veza je večna

Autor: | 08/12/2014

0


U emotivnom životu folk zvezde Vesne Zmijanac desio se neočekivani obrt. Pošto je proteklog leta zbog preljube ostavila građevinskog preduzetnika Željka Rstića, sa kojim se zabavljala četiri godine, njih dvoje su nedavno obnovili kontakt. Kao i prošli put, kada ga je zatekla sa voditeljkom Tamaraom Stojmirov, i ovoga puta presudio je susret u liftu. Nedavno su se sreli, porazgovarali i, po svemu sudeći, obnovili strasti, pa se uveliko priča da Rstić sada vara Tamaru sa Vesnom. U iskrenom intervjuu za "Hello!" Vesna kaže da je ona jedina sultanija u Željkovom carstvu, a da su sve ostale žene u njegovom životu prolazne.
Vesna prvo govori o problemima koje je imala sa zdravljem.

Koliko već imate problem sa štitnom žlezdom?
- Petnaest godina je to tinjalo u meni. Poslednjih nekoliko godina intenzivno sam živela i mnogo radila, "seljakala sam" se, bavila se kćerkom Nikolijom, opremala stan. Još pre tri godine lekari su mi predlagali operaciju, ali ja nisam tome pridvala značaj jer teško prihvatam drastične odluke vezane za zdravlje. Ipak, operisana sam u februaru ove godine. Bila sam u rukama našeg najboljeg hirurga, doktora Paunovića sa Kliničkog centra. Nisam ni sumnjala da će operacija biti dobro urađena. Nemam nikakvih problema sa glasom, niti je isečak koji je otišao na analizu bio kancerogen. To su čuveni čvorovi koji se pojavljuju kod nas aktivnih žena i stvaraju nervozu.

Jeste li se dok ste čekali rezultate pribojavali da bi tkivo moglo da bude kancerogeno?

- Jesam pomalo, iako nikada nisam sumnjala u svoj organizam znajući sebe i ono čime ga čitavog života hranim. Vrlo sam otporna, imam jak imunitet i retko se razboljevam. Štitna žlezda i čvorovi koji se stvaraju više imaju veze sa psihičkim opeterećenjem nego sa fizičkim zdravljem. Preterano sam odgovorna osoba i nekada sebi nametnem mnogo obaveza koje ne mogu fizički da postignem. Retko se dešava da propustim nešto što sam obećala da ću uraditi, a ukoliko se to dogodi, onda se sekiram pošto volim da ispunim datu reč. Nisam površna već temeljna žena. Tako sam odgojila i Nikoliju, koja je vrlo odgovorna devojka i zdravo dete. U vremenu u kom vlada potpuna dezorganizacija i površnost, ja sam preterano odgovorna pa sam zato i završila sa izvađenom štitnom žlezdom.

Da li vam je organizam na vreme davao neke znake da u vašem telu postoje problematična žarišta?
- Jednom u godinu dana odem kod svojih prijatelja lekara koji mi na ultrazvuku provere osnovne organe. Još pre petnaestak godina u mom grlu pojavilo se nešto veličine zrna pirinča, a u narednih nekoliko godina taj čvorić je narastao do veličine kugle teniske lopte koja je počela da me guši. Otežavala mi je pevanje jer mi je nedostajala određena količina vazduha da bih mogla da ispevavam neke od svojih teških pesama. To me je sve više nerviralo i stvaralo mi dodatnu nervozu. Pomisao da me nešto davi psihički me je dodatno opterećivala. Zato sam odlučila da to ipak izvadim, iako je bilo i drugih načina da rešim taj problem. Drugi put bi bio prilično težak i dugotrajan, pa sam se nerado operisala. Ne primećujem neki značajan boljitak jer i sada nalećem na stresne situacije kakve su mi i stvorile problem sa štitnom žlezdom, pa često gutam knedlu koje fizički maltene više i nema na mom grlu. Trenutno pijem tableticu "letroks", koja zamenjuje hormon štitne žlezde, ali tvrdim da ona ne može da reši problem bez promene načina života. Ako samo fizički izvadimo štitnu žlezdu, problem će se pojaviti na nekom drugom mestu. Ima mnogo stvari koje uz hranu moraju da budu u skladu sa dobrim i zdravim životom. Kad pomislim koliko već terorišem svoj organizam pevanjem i načinom življenja, ponosna sam na sebe što je on uopšte čitav. Neko ni za deset života ne doživi ono što sam ja doživela za ovaj jedan. Često posmatram ljude. Neverovatno je koliko se pojedini, koje sam ostavila pre četrdeset godina na nekom mestu, ni u čemu od tada nisu makli, ni napred ni nazad.

Dolazite li do takvih saznanja duhovnom introspekcijom, meditacijom?
- Ne, to je moje interesovanje. Žena sam koja voli da uči i da posmatra ljude, karaktere i okolinu. Studiram sve što se oko mene zbiva. Taj analitički deo mene mnogo mi je značio kroz život. Ne možemo samo stihijski da živimo. Moramo da posmatramo stvari i vezu između stvari i ljudi. Nije ovaj život samo puko prepuštanje slučaju, život je mnogo ozbiljnija stvar. Mnoge stvari koje vidim, posmatram i doživljavam nisu uvek lepe. Ima dosta toga što mnogo boli, mnogo tuge, izdaje, gorčine.

Da li operaciju štitne žlezde posmatrate samo kao početak niza negativnih stvari koje su vam se ove godine dogodile?

- Operacija je skup mojih prejakih emocija koje nisu dobro plasirane. One koje iskazujem kroz pevanje zovem dobro plasiranim emocijama jer me kroz pevanje leče. Ima i emocija koje dajem, nudim i delim na drugi način. One nisu dobro plasirane i znaju da budu rušilačke.

Znači li to da letošnji raskid sa Željkom Rstićem može da se uporedi sa vađenjem štitne žlezde i da li se posle raskida osećate kao da ste izvadili još jedan organ?
- Željko je bio samo kap u prepunoj čaši, on je samo jedna od posledica koje su prošle kroz moj život. Imala sam mnogo raskida u životu i nijedan nikada nije bio lak. Ne volim rastanke, ne volim ni kada mi se drugarica ne javi izvesno vreme, odmah pomislim da je ljuta. Izgledam kao hajduk i harambaša, ali iznutra sam vrlo osetljiva. Jaka sam, ali nisam ni kamen ni stena.

Jesu li na istim greškama padali svi muškarci sa kojima ste bili?

- Kad bolje razmislim, nema njihovih grešaka. Greška sam ja. Mnogo puta sam bila zatvorena za njihovu ljubav. Nema sumnje da su me svi oni mnogo voleli, ali ja nisam nimalo laka. Ne tražim ništa, a u njihovim glavama se stvara dodatna doza odgovornosti samo zato što su sa tako moćnom ženom. To je pomalo i određena vrsta terora za njih, jer nije lako živeti sa Vesnom Zmijanac.

Voleli su vas i oženjeni i slobodni ljudi.
- Svi muškarci su me voleli. I žene i muškarci. I njihove žene i njihova deca me još vole. Neki me vole, neki mi se dive, neki me se plaše...

Da li vam se proteklih godina činilo da vas se plaši Zorica Brunclik?
- Pozadina svega toga je ljubav.

Mislite, Kemiš?

- Da. I njih dvoje su bili baš slatki na njenom nedavnom koncertu.

Pred izlazak na scenu na tom istom koncertu, držali ste se sa Kemišem za ruku nekoliko minuta dok vas nije izveo na binu.
- Nije tačno, nego su stepenice bile strme, a ja sam nosila vrlo visoke štikle. Ruku sam mu dala malo ranije da me pridrži. Vi ste zabeležili ono što ja nisam ni registrovala kao neku značajnu situaciju.

Ako je vaša svađa sa Zoricom bila samo medijski trik, onda je to jedna skupa marketinška priča.
- Ništa nije bio trik, jer kod mene nema trikova. Preiskrena sam da bih imala trikove. Nije bilo ovakve prilike, kakav je bio Zoričin koncert u "Areni" da se pojavimo zajedno i sve izgladimo. Mnogi misle da pravim lažnu dramu i famu od svog života pa kažu: "Raskinula Vesna sa Željkom, pa sad drami". Dala sam samo jedan intervju na tu temu koji su svi isprepisivali i nadalje pisali šta god im je palo na pamet. Nema trikova, očigledno da sam veliko ime čim je toliko interesovanje za mene, čak i kad namignem.

Jeste li očekivali ovoliku medijsku pažnju oko raskida?
- Znala sam da će biti tako.

Ranije je bilo tako veliko interesovanje samo kada su vaši bivši partneri mogli medijski da vam pariraju, dok je u slučaju raskida sa Rstićem najvažnija informacija bila da je Vesna Zmijanac slobodna.
- Da Željko nije mogao da mi parira, ne bi bio sa mnom četiri godine. Znala sam da će i on medijima biti veoma zanimljiv, jer nije on bio slučajno sa mnom na svim naslovnim stranama i pre raskida. Da on nije bio kvalitetan materijal, ne bi se od starta dizala tako velika ujdurma oko naše veze.

Ipak, izgleda da ste ga vi medijski oblikovali, da bi posle raskida sa vama, u svojstvu bivšeg dečka Vesne Zmijanac, rekao kako će jednom tabloidu ustupiti ekskluzivne fotografije venčanja sa javnosti gotovo nepoznatom devojkom Tamarom Stojmirov.
- I ona je postala popularna. Mislim da se on šalio kada je to izjavio i dan-danas se šali kada daje izjave za novine. On doskora nije imao svest šta je "sedma sila". Nije shvatio da su novine ozbiljna pojava i da čoveka mogu mnogo toga da koštaju.

Da li se i sa vama šalio?
- Šalio se sve vreme. On zaista nije imao svest o tome šta se oko njega zbiva. Njemu je sve to bila igrarija.

U kakvim ste sada odnosima budući da živite u istoj zgradi, on je u stanu iznad vas sa svojom devojkom Tamarom?
- U dobrim i korektnim smo odnosima.

On je predsednik kućnog saveta u zgradi?
- Još nije.

Nedostaje mu jedan glas?
- Ne fali više, dala sam mu ga sa velikim zadovoljstvom. Danas je popravljen lift, samo jednu noć nije radio i popravljen je čim sam alarmirala Željka.

Kad je došlo do "otopljenja" u vašem odnosu?
- Došlo je upravo zbog tih tehničkih stvari. Recimo, pregori sijalica u hodniku, pokvari se taj čuveni lift.

On je u stvari bio podizvođač radova i odgovoran je za zgradu u kojoj živite?
- Odgovoran je on za mnogo toga u toj zgradi: za gužvu u liftu, u garaži, po hodnicima. Jednog jutra ušla sam u lift i zatekla Željka koji je bio mrtav ozbiljan i u polusnu me gledao belo. Počela sam naglas da se smejem i tako smo progovorili. Nema potrebe da budem u lošim odnosima sa nekim ko živi vrata do mene.

Postoji li mogućnost da ponovo budete iza jednih vrata, da opet budete u zvaničnoj vezi budući da se govori da Željko sada vara Tamaru sa vama, ali da se sve svodi na povremene strasti?
- Život je čudo, ali ne verujem da će se ikada sve vratiti na staro. Dobro nam je ovako. Ja sam sultanija u ovom haremu. Dolaze i prolaze i dolaziće i prolaziće kroz njegov život razne žene, a sultanija, koja se pitala i pita za sve važne stvari, ostaje.

Nije tajna da vas Željkova deca i dalje vole, kao i njegov brat i roditelji. Pitate li se ponekad čime ste to zaslužili?
- Nema tu mnogo matematike. I ja sam njih volela i volim ih istinski i iskreno. Onoliko koliko sam mogla, bila sam pažljiva prema svima njima. Voleli su i oni mene i vole me i dan-danas. Mnogo smo vremena proveli zajedno i u Beogradu, na Bukulji, u Kosjeriću. Vrlo je čvrsta ta veza između svih nas. Rastanak sa Željkom nije me mnogo dotakao, već ceo taj "paket" koji je išao uz našu vezu. Sa Željkom kao pojedincem veza bi odavno pukla da naš odnos nije imao šire temelje u mojoj ljubavi prema njegovim bližnjima i njihovoj prema meni.

Sultanijo, ipak ste najčešće sami u haremu. Otkako ste kćerki Nikoliji kupili "BMW", gotovo da se i ne smiruje kod kuće?
- Sa njom se viđam samo u emisijima, na aerodromima i eventualno protrči kroz kuću do ruča i potom nestane.

Čak vam se i emotivni trenuci sa njom dešavaju u javnosti, pa je tako, nedavno, u jednoj emisiji zaplakala uz vašu pesmu "Oprosti, majko".
- Koristi ona često tu sintagmu, i ja opraštam, naravno. To je život. Ona tačno zna šta radi sa mnom. Vrlo sam ponosna u kakvu je devojku i profesionalca izrasla. Ona zna šta hoće, ima svoju publiku, nikome nije otela hleb. Mislim da je Nikolija jedinstvena u tome što radi.

Kako njen otac, a vaš bivši muž Vlada Jovanović gleda na njenu karijeru?
- Ne znam. Sa Vladom se podugo nisam videla.

Da li vam je on najverniji muškarac od svih bivših muškaraca?
- Jeste. Sa njim sam u krvnom srodstvu do kraja života.

Novu godinu dočekaćete u Beogradu?
- Veoma mi je važno da u ovoj godini, koja mi je bila veoma naporna, više ne putujem. Ne moram da gatam da li će biti snegova, gde ću poleteti i sleteti. Najluđu noć provešću radno u beogradskoj "Fensi kafani", u kojoj sam dugo radila i koju obožavam. Gazda-Braca Zatezalo je moj dugogodišnji prijatelj koga obožavam i sa kim sam često sarađivala.

Intervju: Nikola Rumenić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Mesto snimanja: "Atera Business Suites", Knez Mihailova 1-3, tel. 011 /328 -14 - 48, www.aterabs.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin