Aleksandra Gudelj: Porodično slavlje u čast četvrtog rođendana sina Milijana

Aleksandra Gudelj: Porodično slavlje u čast četvrtog rođendana sina Milijana

Autor: | 10/12/2014

0

Voditeljka igre na sreću "Loto" Aleksandra Gudelj najviše uživa u pripremama porodičnih slavlja, u čemu ima zavidno iskustvo, pa je svaki detalj besprekorno isplaniran. Poslednji u nizu povoda za okupljanje bio je četvrti rođendan njenog starijeg sina Milijana, kada se ponosna majka sa suprugom Veljkom potrudila da sve bude u znaku njenog mališana. Mlađi Damjan, koji ima deset meseci, prvi put je prisustvovao zabavi u igraonici.
- Ove godine Milijan se najviše radovao sopstvenom rođendanu jer je već porastao i okupljanja drugara mnogo mu znače. Mesec dana uoči slavlja odbrojavao je dane, planirao koga će od gostiju da pozove i kakvu će tortu imati - počinje da priča voditeljka.
- Kao i svake godine, potrudila sam se da svi detalji budu dobro isplanirani, pa sam danima po gradu tražila odgovarajuću majicu za odelo koje smo mu pripremili. Želela sam da i ja tog dana posebno izgledam, pa sam izabrala džemper na kome je broj četiri.

Vesela atmosfera u domu Gudelj počela je već u ranim jutarnjim satima, kada su srećni roditelji sa kapicama na glavi probudili svog mališana i otpevali mu rođendansku pesmu.
- Suprug i ja potrudili smo se da Milijana od ranog jutra učinimo srećnim, što nam je pošlo za rukom. Prepodne je proveo u vrtiću, gde je častio svoje drugare, a popodne smo svi zajedno otišli u igraonicu, gde se okupilo dvadeset petoro malih gostiju. Atmosfera je bila odlična, Milijan je uživao sa svojim vršnjacima u raznovrsnom programu uz animatore, dok su stariji mališani uživali u igricama. Iznenadilo me je da se Damjan, kome je to bilo ne samo prvo porodično slavlje već i prvi odlazak u igraonicu, ponašao kao da je tamo svakog dana. Igrao se sa Milijevim drugarima i samo mu je bilo važno da u svakom trenutku zna gde mu je brat.
Osim u dobroj zabavi gosti su uživali i u raznovrsnom posluženju, naročito u poslasticama, kojih je bilo u izobilju.
- Suprug i ja vatreni smo navijači "Crvene zvezde" tako da naš sin od prvog rođendana ima jednu tortu sa motivima tog kluba, a druga je u skladu sa njegovim trenutnim interesovanjima. Ove godine imali smo još dve poslastice u znaku crtanog filma "Oktonauti", koji sva deca obožavaju, pa i moj sin. Veljko i ja zajedno sa njim birali smo tortu, što je za njega bilo veliko zadovoljstvo. Pre nego što je došao trenutak da se gase svećice, torte su bile u jednom staklenom ormariću u igraonici i Milijan je na svakih petnaestak minuta dolazio da ih gleda i da im se raduje.

Četvorogodišnji dečak veliku ljubav prema "Oktonautima" izrazio je i prilikom biranja rođendanskog poklona, pa je od roditelja tražio igračku sa likom junaka Oktopoda.

- Milijan je za drugi rođendan želeo da mu kupimo tobogan što smo i učinili, dok je za treći želeo kornjaču, koju još čuvamo. Zove se Una po njegovoj simpatiji iz vrtića. Ove godine će dobiti Oktopoda, ali poklon kasni pošto te igračke mogu da se kupe samo u Americi. On ima tetku koja tamo živi i ona mu je već kupila poklon, ali dostava traje nešto duže. Da bismo mu nešto darovali i na sam rođendan, vodili smo ga u prodavnicu igračaka, gde je izabrao plastelin i dečji pribor za pravljenje sladoleda, dok će pravi poklon tek dobiti - priča Aleksandra koju uskoro očekuje i proslava prvog rođendana mlađeg sina Damjana.
- Veljko i ja smo uzbuđeni zbog prvog rođendana mlađeg sina, koji je u januaru. Već smo počeli da pravimo planove, biramo mesto slavlja i muziku za taj dan. Pošto je u pitanju prvi rođendan želimo da sve bude svečanije i da tog dana ugostimo rođake i prijatelje, jer smo takvu proslavu imali i kada nam je Milijan punio godinu dana - zaključuje poznata voditeljka.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još