Pola sata sa... Iskra Brajović

Pola sata sa... Iskra Brajović

Autor: | 13/12/2014

0

Uprkos bremenu koje nosi kao kćerka slavnog oca, perspektivna glumica Iskra Brajović samouvereno sledi svoj umetnički poriv i samostalno gradi glumačku karijeru. Svaki novi angažman doživljava kao izazov kome se maksimalno daje. Prošle nedelje imala je premijeru predstave "I konje ubijaju, zar ne?" u pozorištu "Madlenianum", baš na dan njenog dvadeset sedmog rođendana. Posle raskida emotivne veze sa kolegom Andrijom Daničićem, kćerka doajena srpskog glumišta Voje Brajovića nije pronašla novu ljubav, a zbog mnogo obaveza ne razmišlja previše o tome.
Publika može da je gleda u seriji "Urgentni centar", na televiziji "Prva", u kojoj tumači medicinsku sestru Brankicu, te na početku razgovora govori kako se snašla u toj ulozi.

Da li ste zadovoljni načinom na koji ste dočarali lik medicinske sestre?

- Preterano sam samokritična, tako da uvek nađem sebi neku manu i uvek mislim da može bolje, ali s obzirom na to da se nadam da nastavak snimanja sledi uskoro, biće prilike da doradim svoj lik i dobijem novu inspiraciju.

Kakve su reakcije s obzirom na to da "Urgentni centar" porede sa američkom verzijom serije?
- Meni se serija dopada i rado je gledam, nevezano od činjenice da sam deo tog projekta. Ne treba ništa porediti, seriju nose divni talentovani glumci koji joj daju poseban šmek, tako da nema razloga smatrati je kopijom američkog "E.R".

Na kojim predstavama ste trenutno angažovani?
- Pored tri komada u kojima igram u pozorištu "Puž", pre mesec dana imala sam premijeru Nušićeve "Opasne igre" u "Slaviji", a prošle nedelje sam u "Madlenianumu" imala premijeru predstave "I konje ubijaju, zar ne?". Paralelno sam angažovana i na ostvarenju "Bajka o pozorištu" u Zvezdara teatru, čija će premijera biti 26. decembra.

Koja uloga bi za vas značila da ste uspeli u poslu kojim se bavite?

- Uloga Elize Dulitl u mjuziklu "My Fair Lady". O tome maštam odmalena.

Nedavno ste napunili dvadeset sedam godina. Kako ste proslavili rođendan?
- Tog dana imala sam predugu probu u "Madlenianumu" i nisam imala vremena za slavlje, ali koreograf Miloš Sofrenović pobrinuo se da mi taj dan ipak prođe lepše nego što sam očekivala, pa me je iznenadio tortom. Ulazak u dvadeset osmu godinu otpočela sam tortom "španski vetar", koji mi je dao dobar vetar u leđa.

Šta ste poželeli kada ste gasili svećice na torti?
- To ću vam reći kada mi se želja ispuni, do tada ne smem da je izgovorim naglas.

Bili ste u dugoj vezi sa kolegom Andrijom Daničićem i u poslednjem intervjuu za "Hello!" rekli ste da ste slobodni. Da li vam se emotivni status promenio?

- Mnogo radim, pa nemam vremena za ljubav. I ono malo snage što preostane usmeravam na porodicu i prijatelje, kao i na moje mačke, naravno.

Kakvog muškarca priželjkujete za sebe na duge staze?
- Važno je da se volimo, a kad ima ljubavi, sve drugo je rešivo.

Na koji način održavate liniju? Trenirate li i vodite li računa o ishrani?
- Poslednja dva meseca smo sa Milošem Sofrenovićem imali svakodnevne treninge zbog pripreme za predstavu. Pored toga vežbam jogu i idem peške gde god mogu. Što se hrane tiče, posle testa intolerancije ubrzala sam metabolizam izbacivanjem pojedinih namirnica, ali slatkišima, kafi i kineskoj hrani nikad neću reći "ne".

Uživate li u noćnom provodu ili preferirate mirnije varijante?

- Uopšte ne izlazim noću. U pola dvanaest ja sam već u krevetu. Reklo bi se da sam dosadna devojka, ali volim Beograd danju, volim reke, moj Vračar, a uveče izlazim samo ako idem na neku predstavu ili koncert.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Tijana Vuković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Iskra Brajović

Pročitajte još