Svetlana Ceca Kitić: Kćerke i sin su me podržali u odluci da se rastanem od supruga

Svetlana Ceca Kitić: Kćerke i sin su me podržali u odluci da se rastanem od supruga

Autor: | 15/12/2014

0

Prvi put posle razvoda od poslednjeg bračnog partnera Milana Magića, najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić nedavno je progovorila o krahu njihove petogodišnje zajednice, koja je okončana pre dve godine. Iako su početkom 2012. zajedno učestvovali u rijalitiju "Parovi" i televizijskoj publici izgledali kao skladan dvojac, njihova veza nije odolela izazovima koji su s vremenom postali brojniji. Pedesetčetvorogodišnja Beograđanka za magazin "Hello!" govori o razlozima zbog kojih je stavila tačku na svoj peti brak.
- Brak sam okončala pre dve godine. Za mene je to sasvim normalno, jer je bolji zdrav razvod nego bolestan brak i nisam od onih koji u braku ostaju po svaku cenu. Nisam ni od onih koji varaju i koji imaju paralelne veze. Ja sam tip žene koja je samo sa jednim muškarcem kada je zaljubljena. Kada to prestane da bude ljubav i postane mučenje, ja raskidam. To što sam ja svoje veze završavala brakom, druga je stvar, ali sam ih prekidala kada je trebalo i tako ću uvek raditi - počinje priču legendarna rukometašica koja nije želela da po svaku cenu zadrži privid skladnog odnosa koji nije ispunio njena očekivanja:
- Nisam kao neki koji ostaju u braku, a usput imaju paralelni život, ljubavnice, švalerke. To mi se gadi. U ljubavi su mi najvažniji vernost, poštovanje i skladan i normalan odnos. Ne mogu da verujem da neko može da provede deset godina sa osobom koju ne voli, koju vara i koja mu ništa ne znači, samo da bi zadovoljio neke moralne norme i da ne bi bio osuđivan. Prema ovdašnjim shvatanjima, žena koja se razvede mnogo puta nije moralna. Meni je važno da život provedem sa osobom koja će da me poštuje, voli i sa kojom će da mi bude lepo.

Krah su doživele i njene zajednice sa fudbalerom Blažom Sliškovićem, rukometašem Draganom Dašićem, kao i njene romanse sa estradnim menadžerom Goranom Bogunovićem i biznismenom Zoranom Kovačevićem. Posle loših iskustava koja su ostvavljala ožiljke na njenom srcu, Svetlana priznaje da je promenila stav prema ozvaničenju emotivne veze pred zakonom, što je ranije činila bez imalo kalkulisanja.
- Prestajem da verujem u instituciju braka. Ne znam zašto, ali ljubav i veza postaju drugačiji kada se to ozvaniči. Umesto da to zaista bude onaj zavet koji se daje, da budete zajedno i u dobru i u zlu, i u zdravlju i u bolesti, to prestaje. U devedest odsto brakova dolazi do prevare i onda ne znam zašto ljudi ostaju u braku kada se varaju i ne poštuju. Posle svega, više verujem u ljubav nego u brak. Ne znam ni zašto postoji, kada se, manje-više svi varaju. Mislim da bi ljubav trebalo da traje, a ne da je menjaju potpis kod matičara i burme.
Tešku situaciju posle razlaza sa dugogodišnjim partnerom olakšala su joj deca, tridesetdvogodišnji Nikola, dvadesetšestogodišnja Mara i sedamnaestogodišnja Aleksandra, kojima je majčina sreća iznad svega. Kako su bili svedoci čestih svađa poznatih supružnika, odahnuli su kada je Kitićeva odlučila da stavi tačku na svoj brak ispunjen trzavicama.
- Moja deca su reagovala fenomenalno. Oni su živeli sa nama i prisustvovali svim svađama, a deca vole kada je mir u kući i kada je njihova majka srećna, smirena i nasmejana. Sada se više družimo, smejemo i imamo više vremena jedni za druge. Moja deca su uvek uz mene, koji god da mi je brak po redu, važno im je samo da sam srećna.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin