Jelena Žeželj i Nemanja Seležan: Gala venčanje na plaži

Jelena Žeželj i Nemanja Seležan: Gala venčanje na plaži

Autor: | 16/12/2014

0

Devojačko maštarenje voditeljke emisije "Ekskluziv" Jelene Žeželj o savršenom venčanju pretvorilo se prošle nedelje u modernu bajku u kojoj je na obali Tihog okeana izgovorila sudbonosno "da". Izabranik njenog srca je finansijski savetnik, predsednik udruženja okupljenog oko "Srpske pravoslavne crkve" u San Dijegu i član upravnog odbora "Saint Katherin koledža" - Nemanja Seležan. Novopečena gospođa Seležan u društvu supruga magazinu "Hello!" otkriva sve detalje romantične ceremonije.

Kakvi su vam utisci sa venčanja?

- Sve je bilo kao u najlepšoj bajci. Muškarac mog života koji mi se zaklinje na večnu ljubav, pesak, predivna plaža Koronado ostrva, dragi ljudi oko nas i trideset četiri stepena u poslednjim danima novembra. Iako sam kao mnoge devojčice često razmišljala kako ću da izgovorim to čuveno "da" kada za to dođe vreme, umesto "da" rekla sam "Yes, I do".

Na kojoj plaži ste se venčali?
- Plaža ostrva Koronado u Kaliforniji, na kojoj smo se venčali, važi za jednu od najlepših plaža Amerike. Poznata je i po hotelu, u kome je Merilin Monro snimala film "Neki to vole vruće". Pre našeg venčanja samo sam slušala o lepoti te predivne plaže, Nemanja mi je ispunio želju da se baš na tom mestu venčamo.

Koliko je bilo zvanica?

- Želeli smo da naše venčanje bude intimno, u krugu bliskih ljudi. Iako su u nama najvažnijem trenutku pored nas bili Nemanjin rođeni brat Dušan i moja rođena sestra Tanja, kao i zet Srđan i sestričina Nora, mnogo su nam nedostajali roditelji. Bilo je oko četrdeset zvanica, veoma bliski prijatelji i moja rodbina, braća, sestra Nikol, strina i stric koji me je predao Nemanji.

Jeste li bili uzbuđeni što je vaša sestričina Nora bila deo dirljive ceremonije?
- Samo prisustvo moje sestričine Nore meni je mnogo značilo. Iako ima tek dve godine, odlično se snašla.

Jeste li uzeli muževljevo prezime?
- Iako sam mislila da svoje prezime na koje sam ponosna nikada neću promeniti, već da ću samo dodati muževljevo, neverovatna ljubav koju osećam prema mom suprugu navela me je da poželim da uzmem njegovo prezime. Sada više nisam Jelena Žeželj već gospođa Seležan. Interesantno je da se i Nemanjina majka zove Jelena, tako da mu se sada i mama i supruga isto zovu i prezivaju.

Planirate li crkveno venčanje?
- Crkveno venčanje za Nemanju i mene predstavlja nešto posebno, želeli bismo da se dogodi sledećeg leta u Beogradu. Velika nam je želja da pored nas budu roditelji, najbliži prijatelji i porodica. Iako smo se upoznali u Americi, odrasli smo u istom gradu, čak u istom kraju grada, u blizini "Crkve svetog Marka", gde bismo i želeli da našu ljubav krunišemo crkvenim venčanjem.

 Posle sklapanja braka bili ste na medenom mesecu u Las Vegasu. Kako je on protekao?
- Las Vegas je grad koji za nas ima posebnu simboliku. Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam sa porodicom otišla na odmor u Vegas, a Nemanja je došao da me iznenadi. Iako smo se poznavali samo nekoliko dana, znali smo da smo jedno drugom suđeni. Ljubav koju smo osetili videli su i svi oko nas. Las Vegas je grad u kome smo jedno drugom priznali šta osećamo i doneli smo odluku da zauvek želimo da budemo zajedno. Baš zato taj grad smo izabrali kao destinaciju na kojoj smo proveli medeni mesec. Sve je bilo čarobno kao i prvog puta, samo lepše, jer smo ovoga puta otišli kao bračni par. U poznatoj diskoteci u Vegasu Nemanjn prijatelj nam je priredio iznenađenje, konobari i devojke koje rade u klubu ispisali su naše prezime i nosili ga po klubu. Bilo mi je čudno, ali i prelepo kada su me nazvali gospođom Seležan.

Ko vam je kumovao na ceremoniji?
- Nemanji je kum na venčanju bio dugogodišnji prijatelj i bivši kolega Dario Banjac i veoma mi je drago zbog toga jer je Dario zaista predivan dečko. Ja sam za kumu izabrala moju strinu Ljilju Žeželj, koja je meni u Americi najbliža prijateljica.

Da li ste organizaciju venčanja prepustili nekoj agenciji ili ste u tome aktivno učestvovali?
- Angažovali smo agenciju za organizovanje venčanja, rekli smo im naše želje, a oni su se potrudili da nam sve ispune.

Zašto su vaša sestra i strina nosile iste haljine?

- Organizatorka venčanja predložila mi je da napravimo spoj američko-srpskog venčanja, pa su mi sestra i strina ujedno bile deveruše, što je tradicija na venčanjima u Americi. Morala sam da ih nagovaram, ali su ipak pristale da nose iste haljine.

Gde ste kupili burme?
- Burme smo kupili dan pred venčanje. S obzirom na to da ne voli da nosi nakit, izbor sam prepustila Nemanji. On je za nas odabrao burme koje su se i meni mnogo svidele. S ponosom ih nosimo i on i ja.

Jelena, da li su vaši roditelji gledali ceremoniju preko "skajpa"?
- Veoma mi je žao sto pored nas nisu bili naši roditelji, ali smo se dogovorili da preko "skajpa" prate ceremoniju i da na taj način budu uz nas. Moji roditelji na večeru su pozvali prijatelje i kumove da proslave naše venčanje, a ujedno su, pošto je u Beogradu već prošla ponoć, slavili i godišnjicu braka. Krivo mi je što venčanju fizički nisu prisustvovali Nemanjini i moji roditelji, kao i moj ujak Mića i bake Milica i Danica za koje sam posebno vezana.

Da li je Nemanja nežan i pažljiv prema vama?
- Ne prođe dan a da me nečim prijatno ne iznenadi. I ja se takođe trudim da mu svaki trenutak učinim posebnim. Brine se o meni, on je ovde meni i prijatelj i muž, lepe reči su naša svakodnevica i to je ono sto me čini srećnom, on nikada ne zaboravlja da me podseti koliko me voli.

Kako vam za sada izgleda život u Kaliforniji?
- Nedostaje mi porodica, moja redakcija "Exkluziva", kolege i prijatelji, nedostaje mi Beograd, ali ja ne smem da dozvolim sebi da budem tužna kada imam milion razloga za sreću. Kalifornija pruža mnogo i verujem da ću se tek zaljubiti u moju novu adresu stanovanja.

Planirate li potomstvo?
- Kruna svakog braka su upravo deca i mi bismo voleli da nam se ta sreća dogodi. Pored moje sestričine Norice shvatila sam koliko je divno gledati dete dok raste, koliko se osećaš jakim dok je čuvaš. To je osećaj koji bih svakom poželela i, naravno, nama. Voleli bismo da se ostvarimo u najvažnijoj životnoj ulozi.

Intervju: Nikola Rumenić, Life Content
Foto: Privatna arhiva, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti