Neda Ukraden: Porodično blagostanje kao izvor pokretačke energije

Neda Ukraden: Porodično blagostanje kao izvor pokretačke energije

Autor: | 12/01/2013

0

Za uspešnu pevačicu Nedu Ukraden 2012. godina bila je prosperitetna u svakom smislu. Njena jedinica Jelena podarila joj je najlepši poklon, dve unuke. Osim što je postala baka, atraktivna estradna umetnica je u Zagrebu i Beogradu imala promociju novog albuma „Biti svoja“, niza pesama koje su postali veliki hitovi i mnoštvo posećenih koncerata.
Verna publika fakultetski obrazovane dame, koja je odrasla u Sarajevu, početkom 2013. veoma će se obradovati jer će objaviti dve nove pesme. Pevačica kaže da se trudila da bude svoja u muzičkom izrazu, kakva je, inače, u celoj karijeri. Generacijama je uzor zbog besprekorne pevačke karijere i posvećenosti tridesetvogodišnjoj jedinici Jeleni, koju ima iz braka sa televizijskim rediteljem Milanom Bilbijom, a njen život nikada nisu pratili tračevi.
Ekipu magazina „Hello!“ ljubazno je ugostila uoči novogodišnjeg praznika u svom prelepom i okićenom domu na Banovom brdu. Neda je presrećna što pod istim krovom živi sa kćerkom, zetom i njihove dve bliznakinje, Aleksandrom i Nedom. Cela porodica sa nestrpljenjem očekuje 25. januar kada će velikom žurkom proslaviti prvi rođendan preslatkih bliznakinja koje su uživale tokom fotografisanja.
Po čemu ćete pamtiti 2012?
- Ovo je bila predivna godina, mnogo sam nastupala, imala sam dosta koncerata, a na privatnom planu sam dobila dva najdivnija dara, to su moje drage unuke, Aleksandra i Neda. One su mom životu dale posebnu dimenziju, donele su mi lepotu i radost.
Kako doživljavate novogodišnje praznike i „Božić“? Imate li vaše porodične rituale?
- Kao što vidite, dekorisali smo ceo stan i ukrasili jelku. Radosna sam što smo prošle nedelje bili na dodeli paketića kada su moje unuke prvi put srele Deda-Mraza. Toliko sam bila uzbuđena da sam se osećala kao dete koje čeka da dobije poklon. Poštujemo tradiciju i što se jelovnika tiče. Kupila sam bakalar, to je tradicionalno jelo koje se sprema na „Badnje veče“ u našoj porodici, a recept za pripremu nasledila sam od majke i bake. Osim toga napraviću i ćuretinu sa mlincima, biće pečenja i raznih drugih đakonija. Unukama sam spremila poklone, a to je garderoba, pošto više ne znamo šta da radimo sa igračkama. Kupila sam im trenerke poznatog brenda, a i ostalim ukućanima sam kupila darove. Najbližima uvek poklanjam, ne samo za taj praznik.
Jesu li vam unuke pomagale ili odmagale u kićenju jelke?
- Dopadaju im se ukrasne kugle, pa nismo smeli da ih puštamo blizu jelke tokom kićenja jer bi sve porazbijale.
Volite li da kuvate?
- Kada ne radim, maksimalno sam posvećena porodici, tada nastojim da ih obradujem nekim kuvanim jelom, u čemu uspevam. Dok sam se fotografisala s kćerkom i unukama za vaš časopis, u kuhinji me je čekala riba orada da je pripremim i ispečem.
Kako uspevate da se posvetite porodici, da radite i bavite se sobom?
- Stižem sve. Spavam pet, šest sati, i tako dobro funkcionišem, za sada. Imam energiju koja se odlično prazni pevanjem, koncertima, putovanjima koja mi ne padaju teško. Ostatak vremena posvećujem porodici i sebi. Idem u teretanu, na plivanje, a volim i tenis. Vodim aktivan život kada god imam vremena za to.
Kakve su vaše unuke po karakteru?
- Potpuno su različite, skoro ni po čemu ne liče. Male su, ali već ispoljavaju ličnost i karakter. Aleksandra slabije jede od Nede koja ima odličan apetit, ali je pre Nede dobila zube i samo što ne prohoda. Aleksandra ima već sedam zuba dok Nedi tek raste prvi. Neda je glasna, ima prodoran glas. Aleksandri je počeo da raste prvi zub kada je imala mesec i sedam dana, dakle, pre nego što je prošlo četrdeset dana od rođenja. Najdraži su im daljinski upravljači od svih igračaka. Kod nas u kući nema strogoće.
Vaša kćerka se lepo snašla u ulozi majke?
- Jelena je odlična majka, lepo ih je dovela u red što se tiče discipline spavanja i hranjenja. Moja kćerka se s velikom ozbiljnošću posvetila deci. Svi joj pomažemo, njen suprug, ja i gospođa Rada.
Verujem da imate mnogo razloga da budete ponosni na vašu jedinicu?
- Divno je i normalno dete, sa besprekornim kućnim vaspitanjem. Završila je faklutet sa dvadeset jednom godinom, bila je najbolji student, a upisala je magistarske studije dve godine kasnije. Presrećna sam što je divna majka, mene je nadmašila u roditeljstvu koliko je brižna prema deci. Majčinske obaveze obavlja besprekorno, oseća veliku odgovornost.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Foto: Life Content, Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti