Pola sata sa... Branislav Lečić

Pola sata sa... Branislav Lečić

Autor: | 25/01/2013

0


Proslavljeni glumac Branislav Lečić, reditelj uspešne pozorišne predstave „Indigo“, gotovo da nema vremena za odmor. Osim što igra u mnogim komadima u beogradskim pozorištima, od kojih je poslednju premijeru imala predstava „Otelo“, reditelja Miloša Lolića, nekadašnji ministar kulture snima i seriju „Zvezdara“, koja je imala premijeru u novogodišnjoj noći na televiziji „Pink“. Harizmatični umetnik, mnogo puta nagrađivan u plodnoj karijeri, u dramsko-humorističnoj seriji, reditelja Dragoslava Lazića, tumači lik beogradskog „šmekera“ Stojana. Junaka kultnog filma „Bulevar revolucije“ upravo karakteriše crta „uličnog šarma“ i neposrednost u komunikaciji dok govori za magazin „Hello!“ o poslu, planovima i svojoj najvećoj inspiraciji, jednoipogodišnjem sinu Lavu, koga ima u braku sa lepom televizijskom voditeljkom Ninom Radulović-Lečić.

Serija „Zvezdara“ specifična je po tome što se snima po zapadnjačkom sistemu, svakog dana, a potom se montira. Koliko je taj tempo naporan?
- Kada su snimajući dani, radimo svakodnevno, a za praznike smo imali pauzu. Što se tiče tempa snimanja, tako je kako je, prihvatili smo uslove snimanja. Za sada smo snimili deset epizoda, a planirano je da se snimi sto. Serija sadrži primesu naive, aktuelnosti, ali i prepoznatljive životne priče. Ima dozu igre i humora, sliku i odraz života, što će biti prijemčivo za gledaoce. Dok sam čitao tekst, bio sam veoma zainteresovan, sigurno će i gledaocima biti zanimljivo. Glumci su odlično shvatili karaktere likova koje tumače, što će doprineti gledanosti.

Osim vas, u seriji igra plejada glumaca. Da li vam prija da radite sa ljudima sa kojima se odlično znate?

- Kako da ne. Imamo sjajne glumce, starije i mlađe, i lepo je kada se sretnemo na nekom projektu oko koga možemo da se „zaigramo“ i napravimo dobar posao, a pri tom da se i lepo provodimo. Mene je ovom projektu privuklo to što sam osetio da će biti gledana domaća serija u mnoštvu stranih: turskih, španskih i drugih. Drago mi je da ljudi zavole nešto naše.

Budući da ste uporedo sa snimanjem serije pripremali i predstavu „Otelo“ u „Jugoslovenskom dramskom pozorištu“, jeste li sada poslovno rasterećeniji?
- Očigledno je da danas čovek ne može da „spava“ u tom smislu. Zbog egzistencije je bolje da se radi.

Da li ste „praznovali“?
- Ne „praznujem“ specijalno jer radim druge stvari. Za Novu godinu i Božić, naravno, nisam radio. Proveo sam praznike u krugu porodice: Nina, Lav i ja u našem domu. To mi je bilo drago i bilo je toplo. Prijalo mi je. Familijarno smo obeležili Božić sa elementima koje taj praznik podrazumeva, česnicom, badnjakom, vinom i svim onim što dođe na red kada taj verski praznik zakuca na vrata.

Raduje li se Lav prazničnom duhu u domu?

- Kako da ne, deca odmalena uče o ritualima, i to ih i vezuje za porodicu.

Da li je on pomagao da se okiti jelka ili ju je „razmontirao“?
- Više je radio na „razbucavanju“, mali je i ne može da učestvuje u stvaralačkom činu ukrašavanja jelke. Nije jelku rasturio pošto je čuo sve naše poruke, i uživao je igrajući se nakitom jelke. Skinuo je svega dve, tri kuglice.

Sigurno ste ga obradovali poklonima ispod jelke?
- Naravno, bez toga nema osećanja praznika.

Volite li zimske sportove i aktivnosti na snegu?

- Ja volim skijanje, dok Nina nije ljubitelj sportova na snegu. Neko vreme nisam upražnjavao tu aktivnost. Posao je takav i opterećen sam obavezama. Nisam siguran da li ću ove sezone moći da odem na skijanje budući da je Lav mali, u aprilu će napuniti dve godine. Sačekaćemo da malo poraste pa da zajedno uživamo u radostima na snežnoj planini.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin