Pola sata sa... Ognjen Amidžić

Pola sata sa... Ognjen Amidžić

Autor: | 03/02/2013

0


Jedan od najpoznatijih voditelja naše javne scene i zaštitno lice televizije "Pink" Ognjen Amidžić već jedanaest godina uspešno gradi karijeru. Posle "Jutarnjeg programa", gde se na duhovit način obraćao gledaocima "ružičastog kanala", popularnost šarmantnog tridesetšestogodišnjaka kreće uzlaznom putanjom. Svoju spontanost pokazao je kao jedan od voditelja "Balkan neta", zatim muzičkog programa "Džungla", emisije "Sav taj Pink", "Ćao, Darvine", kao i veoma gledanog rijalitija "Farma". Emisiju zabavnog karaktera "Ami Dži šou" Ognjen uspešno vodi od 2008. Pored poslovnog plana i privatno je veoma ostvaren. Pre dve i po godine osvojio je srce manekenke Danijele Dimitrovske sa kojom se venčao u maju prošle godine. Uskoro planira da sa Marinkom Madžgaljem i grupom "Flamingosi" izda novi kompakt disk.

Budući da vaša autorska emisija "Ami Dž" šou već petu sezonu zaredom ima veliku gledanost, zarad raznolikosti i aktuelnosti potražite li inspiraciju u inostranim programima zabavnog karaktera?
- Naravno, ali ih ne kopiram u celosti. Svi inostrani programi zabavnog karaktera imaju identičnu koncepciju koja podrazumeva sto i dve fotelje. Kod mene je nešto drugačije, naročito kada je reč o scenografiji i broju gostiju. Najviše volim i rado gledam Džimija Kimela, Konan O' Brajana, kao i doajene poput Džeja Lena, Letermana i Džimija Felona.

Imate li konkurenciju na našem voditeljskom nebu?

- Apsolutno i oduvek. To je zdrava i dobra stvar. Muškarci vode glavnu reč u šou-programu. Na svakoj televiziji postoji muški voditelj koji radi slične stvari kao ja. I na radiju ima fantastičnih roditelja koji bi i na malim ekranima bili dobri. Nedostaje nam ženski zabavljač, fali nam taj ugao, kao, na primer, Elen Dženeres u Americi. Kod nas se žene opredeljuju za magazinske ili političke emisije. Nedostaje ženska emisija sa stavom.

U poslednjoj "Ami Dži" emisiji ste izjavili da vašem najvećem rivalu Ivanu Ivanoviću želite brz oporavak i izlazak iz bolnice u koju je dospeo zbog visokog krvnog pritiska. Da li je vaša želja bila iskrena ili izrečena čisto radi reda?
- Iz sveg srca iskrena. Kada se dese takve stvari sve ratne sekire se zakopavaju.

Koje emisije rado gledate osim onih koji se emituju na "Pinku"?
- Nemam omiljene emisije na drugim televizijama, mada većinu pratim zbog prirode posla kojim se bavim. Obaveze mi ne dozvoljavaju ni da gledam serije. Poslednje što sam pratio je serija "Igre prestola" na "HBO" kanalu.

Da li više volite da vodite program uživo ili da ga snimate unapred?

- Zavisi šta radim u toj emisiji. Suštinski, više volim uživo jer znaš da nema nazad. Šta je rečeno, rečeno je. Nekada tajminzi to ne dozvoljavaju, pa mora da se snimi unapred.

Kog gosta je bilo najteže dovesti u vašu emisiju?
- Definitivno Dženifer Lopez.

Postoji li neko ko je kategorički odbio vaš poziv?
- Na moju sreću, do sada nisam imao negativno iskustvo.

Koju zvezdu u budućnosti biste voleli da ugostite?

- Voleo bih da ugostim Džimija Kimela, Bijonse, neke glumce koje ja volim, kao što su Al Paćino, Šon Pen i drugi.

Nedavno vam je Nataša Bekvalac pred emisiju otkazala gostovanje. Da li su to najnezgodnije situacije na televiziji?
- To zaista jesu najnezgodnije situacije, ali bilo pa prošlo, idemo dalje.

Koliko i na koji način vam supruga Danijela pomaže u poslu i vi njoj u vođenju modne agencije?
- Mnogo više ona pomaže meni nego ja njoj. Danijela je stroga, ima ozbiljne kriterijume, pa mi ne dozvoljava da skrenem sa kursa. Ima dobre ideje. Ja sam nekoliko puta hteo da joj pomognem, ali mi je rekla da se ne mešam. Šalim se. Dam joj poneku sugestiju ili savet, mada je ona profesionalac u pitanjima mode.

Jeste li, posle osam meseci braka, zadovoljni bračnim životom?

- Vrlo sam zadovoljan. Dao bih bračnom životu najvišu ocenu.

Kako se nosite s činjenicom da pored sebe imate mladu, lepu, pametnu i poslovno uspešnu ženu?
- Nije lako sve to, ali je ujedno i velika odgovornost i motiv da stalno budem na oprezu. Zbog toga uopšte ne spavam. Dograđujem se i svakodnevno podmlađujem kremama.

Na čiji nagovor ste promenili fruzuru?
- Sve se desilo spontano, mada pomalo pratim i trendove. Bitno je da se ljudima sviđa. Redovno dolaze kod moje frizerke i traže da im sredi kosu poput moje.

Budući da ste skloni eksperimentisanju, planirate li da puštate kosu do leđa ili da se ofarbate u plavo?

- U životu sam bio u obe faze. Imao sam dugu kosu i ofarbanu u plavo. Mislim da u narednom periodu to neću ponoviti, mada nikad se ne zna.

Pred ženidbu supruzi ste obećali da ćete prestati da igrate igrice. Jeste li ispunili to obećanje?
- Napravili smo kompromis. Igrice igram do dva sata dnevno.

Kako napreduje vaša muzička karijera?
- Tek će sada karijera da eksplodira. Tek smo se sada Marinko Madžgalj i ja konsolidovali. Imam tri nove pesme i uskoro ćemo se aktivirati. Biće i nekoliko interesantnih saradnji u vidu dueta, ali ne bih još da otkrivam.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti