Sanja Đorđević: Povukla sam se sa scene jer sam bila pod stresom

Sanja Đorđević: Povukla sam se sa scene jer sam bila pod stresom

Autor: | 08/02/2013

0

Za vreme četvorogodišnje izolacije, kako Sanja Đorđević (43) naziva svoje odsustvo sa estrade, valjano se odmorila, naučila je da ceni male stvari i tvrdi da stare greške nikada više neće ponoviti.
- Htela sam da se izgubim i povučem na neodređeno vreme, jer više nisam bila svoja. Pošto sam 2008. godine objavila album, narednih meseci sam se preforsirala, shvatila da više ne znam gde idem, šta pričam, bila sam pod stresom. Posle odrađenih nastupa nisam bila zadovoljna. Osetila sam da ne pružam na sceni maksimum, sve mi je smetalo i gušilo me - iskrena je Sanja, i dodaje da je počela da shvata zašto pojedinci u takvim trenucima pokleknu, odaju se alkoholu, drogi, beže od stvarnosti...
- Nisam osoba koja bi tako rešavala probleme, ni zbog sebe, ni zbog porodice, mada sam uvidela da i ona trpi. Sve ono na čemu sam insistirala, bledelo je - zbog posla počela sam da izostajem sa porodičnih slavlja, zajedničkih ručkova. Muž i ćerka su počeli da me gube. Na sreću, to smo na vreme shvatili i moralo je da dođe do prekretnice. Suprug Petar i ćerka Ivana podržali su me da se povučem.

Da li ste nastupali minulih godina?

- Pre tri godine objavila sam singl na nagovor prijatelja i saradnika, ali sam se samo jednom pojavila na televiziji. Raduckala sam na kašičicu. Bez muzike ne mogu da živim, pa bih, da me želja mine povremeno odradila neko gostovanje tek da zaradim džeparac koji ću da potrošim na šoping. Ali, s druge strane, pevala sam za svoju dušu sa prijateljima.

Da li ste pratili šta se dešava na estradi?
- Ne, potpuno sam se isključila. Promenila sam broj mobilnog telefona, nisam gledala televiziju, niti sam čitala novine. Naravno, bila sam u kontaktu sa prijateljima. Znala sam, recimo, šta se dešava Lepoj Breni i mojoj kumi Viki Miljković, ali one su moje, poput familije, njih ne doživljavam kao koleginice. Njih dve su me najviše grdile dokle mislim da lenstvujem. Ali, dok nisam osetila da sam spremna nisam pristajala na povratak.

A, šta ste radili?
- Odmarala sam, putovala, uživala, bavila se sobom. Jedno vreme sam kuvala kao luda, ali me je to kratko držalo. Onda sam ušla u fazu čitanja knjiga. Stalno sam kupovala nove knjige, čitala sve što mi došlo pod ruku - razne istorijske knjige, beletristiku, ali i lagane romane.

Da li ste se ugojili u međuvremenu?

- Jesam, nabacila sam nekoliko kilograma, ali mi ne pada na pamet da držim dijete. Odlično se osećam, uostalom žena u zrelim godina smešno izgleda ako je anoreksična. Ja sam se zaokruglila, lice mi se zatelo, nemam nijednu boru! I obline su taman kako treba. Ipak, uskoro ću se vratiti vežbanju u teretani, jer sredinom marta krećem sa nastupima, treba povratiti neophodnu kondiciju za scenu. Prošla sam dobru školu i naučila sam kako treba. Nikada više neću pristati da radim pet dana u nedelji, nego samo jednom, a i pojavljivanje na televiziji biće dozirano.

Izvor: VestiOnline

Foto: IVAN VUČIĆEVIĆ copyrighted, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti