Dragana Mirković: Ništa više ne tražim od života

Dragana Mirković: Ništa više ne tražim od života

Autor: | 28/02/2013

0


Folk zvezda devedesetih Dragana Mirković nedavno je posetila jednu od njenih omiljenih evropskih prestonica - Pariz. Harizmatična dama je, i pored toga što je mnogo puta bila u tom gradu, odlučila da ponovo obiđe sve važne istorijske znamenitosti te metropole, koje je ovog puta u društvu kćerke Manuele doživela na potpuno nov način.
- Mnogo puta sam bila u prestonici Francuske, ali reč je o tako lepom gradu koji nikada ne može da dosadi. Iskoristila sam priliku da ponovo obiđem sve istorijske znamenitosti - kaže na početku razgovora za magazin "Hello!" Dragana.
- Jedno od prvih mesta koje smo obišli je katedrala „Notr Dam“. Pošto se ove godine obeležava osamsto pedeset godina od izgradnje postavljeno je devet novih zvona, pa sam iskoristila priliku da se fotografišem pored njih. Zvona su osvežila izgled te građevine, koja je jedan od simbola Pariza.
Pevačica koja živi u Beču, na ovo putovanje povela je kćerku Manuelu kojoj je ispunila želju da posete „Diznilend“.
- U „Diznilendu“ nas je sačekao novi jubilej pošto taj zabavni park obeležava dve decenije postojanja. Zbog toga je sve u znaku broja dvadeset. Napravili su ogromnu tortu sa brojem dvadeset, a i sve parade koje se tamo organizuju su u znaku tog broja, pa nam je i to bilo zanimljivo - otkriva Mirkovićeva.
- Nisam želela da propustim priliku da posetim čuveni Luvr. Ranije sam bila u tom muzeju, ali nikada sa decom. Porodično smo u tom gradu poslednji put bili 2008. godine kada su deca bila mala i nije bilo prikladno da ih tamo vodimo. Sada sam imala priliku da se podsetim svih umetničkih dela iz tog muzeja, a naročito su mi bili zanimljivi komentari moje kćerke i to kako je ona doživela slike i druge umetničke predmete slavnih majstora umetnosti - kaže pevačica koja nije propustila priliku da ode na vrh Ajfelovog tornja.
- Dragocen pogled sa Ajfelovog tornja je nešto što me uvek obraduje, pa sam, pošto sam imala dovoljno vremena, želela da i ovaj put odem na to mesto.
Pre puta u Pariz Dragana je vredno radila i snimila spotove za dve numere sa svog novog albuma. Reč je o pesmama „Kontinet“ i „Ljubav“.
- Prvo sam ekranizovala singl „Kontinet“, u tom spotu učestvovali su i članovi bubnjarskog sastava „Batela“ koje sam upoznala na Evropskom prvenstvu u odbojci kada sam bila zaštitno lice tog takmičenja. Pošto me je njihova muzika oduševila, a i volim bubnjeve i neko vreme sam i svirala taj instrument, nisam želela da propustim priliku da sarađujem sa njima. Spot za pesmu „Ljubav“ potpuno je drugačiji i odlučili smo da napravimo pravi kratki film čija su tema tridesete godine prošlog veka. Snimanje je trajalo četiri dana, a rad ću pamtiti po izrazito veseloj atmosferi.
Dragana planira da uskoro ekranizuje i druge pesme sa novog albuma, što će biti svojevrsni poklon njenoj publici.
- Kada je reč o mojoj karijeri ambicije su mi da ekranizujem još nekoliko numera sa novog kompakt-diska, jer se publika uvek raduje spotovima. Na privatnom planu nemam velike planove i ambicije, biću zadovoljna da sve ostane ovako kako je sada. Vrlo sam ponosna na svog supruga Tonija Bijelića i našu decu Marka i Manuelu, učenike gimnazije, koji pokazuju dobre rezultate u školi. Osim školskih obaveza, bave se i muzikom, Marko svira klavir, a Manuela gitaru. Ja sam ponosna i zadovoljna majka i ništa drugo ne tražim od života - zaključuje Dragana Mirković.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin