Emina Jahović: Pogađa me kada neko loše komentariše moj rad

Emina Jahović: Pogađa me kada neko loše komentariše moj rad

Autor: | 05/03/2013

0


Svaki boravak Emine Jahović-Sandal u srpskoj prestonici izazove veliku pažnju medija i javnosti. Lepa pevačica posetila je Beograd kako bi snimila spot za novu pesmu Nedostaješ, koju će predstaviti sredinom meseca. Iako u potpunosti uživa u roditeljskim i poslovnim obavezama, a prošle nedelje je u Turskoj dobila i svoju prvu nagradu za singl godine, tu harmoniju malo su poremetili komentari članice žirija Prvog glasa Srbije Aleksandre Radović. U razgovoru za Svet Emina objašnjava šta ju je toliko isprovociralo da po svojoj koleginici ospe paljbu na društvenoj mreži tviter, što inače nikada ne radi, a otkriva i kako je nastala nova kompozicija koju ćemo uskoro premijerno čuti.
- Kada pišem pesme, prvo uvek napišem tekst na srpskom jeziku, pa tek onda na turskom. Tako je bilo i ovoga puta. Iako smo planirali da singl prvo izdamo u Turskoj, odlučila sam da ne zapostavim svoje fanove u Srbiji i da snimim spot za obe verzije. Imala sam veliku želju da za Dan zaljubljenih objavim baladu U senkama isti, ali sam se razbolela, ostala sam bez glasa i nisam bila u mogućnosti da uđem u studio. Žao mi je zbog toga, ali ta balada naći će mesto na albumu i sigurna sam da će je svi zavoleti isto koliko je ja volim. Zasad će uživati u pesmi Nedostaješ, koja je takođe veoma emotivna i pogađa u srce sve koji su nekada u životu ostali bez svoje druge polovine - objašnjava lepotica iz Novog Pazara.

Postigli ste veliki uspeh sa singlom Da mogu, koji odiše haus ritmom, dok pesma Nedostaješ mnogo podseća na kompozicije sa vašeg prvog albuma.
- Obožavam da se menjam i da se poigravam melodijama. Mislim da je tajna uspeha svakog umetnika upravo njegova sposobnost da se prilagođava trendovima, ali i da ima tu moć da publici nametne neki zvuk na koji nije navikla. Smatram da će to biti slučaj sa singlom Nedostaješ. Ovo je prava prolećna kompozicija koja će mojim fanovima skratiti čekanje do novog albuma. Priznajem da me je ta pesma sto puta rasplakala i da mi uopšte nije bilo lako dok sam je pisala.

Bili ste ljuti i kada ste na svom tviter profilu napisali da žalite Aleksandru Radović nakon što je u šouu Prvi glas Srbije vašu kompoziciju Da mogu nazvala pesmicom...

- Retko kada dozvoljavam da me nešto isprovocira i da javno komentarišem bilo koga. I sami znate da su moje izjave uvek bile odmerene jer nisam skandal-majstor, niti sam karijeru gradila na taj način. Sada, kada sebe smatram izgrađenom ličnošću, to mi najmanje treba. Ipak, umetnik sam i sama pišem pesme, pa me zato veoma pogađa kada neko sebi dozvoli da javno komentariše moj rad. Svako ima pravo na svoje mišljenje i može da ga iskaže, ali taj šou jednostavno nije bio mesto gde bi moja koleginica trebalo da ga iznosi. Trebalo je da komentariše isključivo takmičare, a ne nas koji činimo uslugu toj deci tako što dozvoljavamo da pevaju naše pesme koje su već dokazane. Takav komentar izražava nepoštovanje prema ljudima koji vole moju muziku i tu pesmu konkretno, jer neka kompozicija postaje hit zahvaljujući izboru publike, a ne izvođača ili kompozitora. Ne bi trebalo da se potcenjuje ukus mojih fanova.

Tekst i foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti