Pola sata sa... Tijana Dapčević

Pola sata sa... Tijana Dapčević

Autor: | 10/03/2013

0


Pevačica Tijana Dapčević ispunila je svoju davno sanjanu želju. Pored muzike koja joj je oduvek bila večita inspiracija, ova tridesetsedmogodišnjakinja uplovila je u svet glume. Na nagovor svog prijatelja, glumca Mikija Damjanovića prihvatila je ulogu glavnog ženskog lika u predstavi „Pukla bruka“, koja će premijerno biti prikazana krajem aprila u pozorištu „Boško Buha“. Veoma je uzbuđena i priznaje da je pozitivni komentari na račun njene glume koje su joj uputili iskusni glumci veoma raduju.

Kako je došlo do vašeg glumačkog angažmana u predstavi „Pukla bruka“?
- Moj partner u predstavi „Pukla bruka“, glumac Miki Damjanović još pre osam godina nagovestio mi je da bi nekada voleo da zaigra sa mnom na daskama koje život znače. Kroz šalu sam mu rekla: "Prihvatam, nađi odgovarajući tekst i igraćemo“. Pre tri meseca ponudio mi je konkretnu ulogu. Prihvatila sam bez razmišljanja, ali kada sam ušla u proces, bila sam uplašena. Nisam bila sigurna da li ću uspeti da savladam tekst. Na moju sreću posle sedme čitajuće probe skoro da sam ga u potpunosti savladala. Tekst za ovu predstavu napisao je Dušan Janković, režija je poverena Milici Kralj, a budući da je reč o nezavisnoj produkciji, producent je Tamara Todorović.

Kojom tematikom se bavi predstava?

- Ne smem puno da otkrivam, ali nagovestiću da je reč o komediji sa dramskim momentima. Miki i ja smo u braku, volimo se, ali nailazimo na jednu prepreku. Kao u svim komedijama, tako i u našoj, na kraju ljubav pobeđuje. Obrađujemo jedan sociološki fenomen.

Kako vaše iskusnije kolege glumci reaguju na vašu glumu?
- Oni koji su imali priliku da me slušaju i vide na probi oduševljeni su. To mi mnogo znači i uliva mi dodatnu sigurnost za rad.

Da li vam teško padaju probe?
- Nimalo. Naprotiv, jedva čekam svaku sledeću. Uspela sam da vreme organizujem tako da na glumu odlazim dok je moj sin Vuk u vrtiću, tako da sve stižem. Volim da kažem da kada se dobro organizuješ, ono što je nemoguće, postaje moguće.

Je l' vaš sin imao priliku da prisustvuje nekoj vašoj probi?

- Ne, nipošto jer predstava nije za decu, reč je o škakljivoj temi.

Kako je vaš suprug Milan reagovao na vaš glumački angažman i učestvovanje u predstavi sa škakljivom ljubavnom tematikom?
- Prijatno me je iznenadio. Bilo mu je drago jer je znao da je gluma moja želja od davnih dana. Imam potpunu suprugovu podršku.

Osim glume, planirate li da snimite novi singl?
- Da, za mesec dana izlazi moj novi singl. Reč je o pesmi srednjeg ritma, a radni naziv je: "Hajde da glumimo“.

Vaš sin Vuk i vi nedavno ste upriličili zajedničku rođendansku žurku?

- Budući da su nam datumi rođenja veoma blizu, Vuk i ja smo napravilio zajednički rođendanski parti u igraonici „Puf, puf“. Žurka je bila savršena, sa dve torte, a pored njegovih i mojih prijatelja, naše slavlje nije propustio ni Sportikus.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti