Jelena Janković: Proslava titule i rođendana bez dečka

Jelena Janković: Proslava titule i rođendana bez dečka

Autor: | 12/03/2013

0


Teniserka Jelena Janković nedavno je posle tri godine pauze osvojila „VTA“ turnir u Bogoti. Nova, trinaesta po redu titula mnogo je obradovala uspešnu sportistkinju koja je posle višednevnog boravka u Kolumbiji otputovala u Ameriku. Sa njom su otišli i svi članovi njene porodice u čijem društvu je proslavila dvadeset osmi rođendan.
- Ova titula me je mnogo obradovala. Mnogo mi znači osvajanje turnira zbog mog samopouzdanja. Bila sam povređena mesec dana pre ovog turnira, pa sam nadmašila svoja očekivanja. Nadam se da ću i u nastavku sezone nastaviti sa dobrim rezultatima - počinje priču za magazin "Hello!" Jelena i otkriva da joj je mnogo značilo što je imala podršku publike i pored toga što je u finalu igrala protiv tamošnje teniserke Paule Ormačea.
- Kada sam videla publiku koja me bodri i navija za mene čak i kada igram sa igračicom iz njihove zemlje, dobila sam veliku snagu i ogromnu želju da ostvarim pobedu i obradujem sve koji me tako zdušno podržavaju. Imala sam utisak kao da igram u Beogradu i da se svi raduju mojim pobedama. Ova titula mi je podstrek za dalji napredak.
Iako je imala malo slobodnog vremena, zgodna teniserka ipak nije propustila da obiđe glavni grad Kolumbije, koji je na nju ostavio snažan utisak. Na mapi njenog kretanja našli su se i mnogobrojni restorani sa nacionalnim specijalitetima kojima nije mogla da odoli.
- Imala sam vrlo malo slobodnog vremena tokom kojem sam razgledala grad koji je, inače, prilično veliki. Obišla sam mnoge restorane sa njihovom nacionalnom kuhinjom i probala lokalne specijalitete. Prvi put sam jela i neke vrste tropskog voća neobičnog ukusa. Najviše su mi se dopali ljudi koji su bili neobično srdačni i koji uglavnom deluju veselo i opušteno. Zato sam i poželela da opet idem tamo - iskrena je Jankovićeva koja je posle toga otišla u Kaliforniju, gde je čekaju nove poslovne obaveze.
Pre početka narednog turnira, sa članovima porodice proslavila je ovu titulu, kaoi dvadeset osmi rođendan.
- Posle Bogote otputovala sam u Kaliforniju, gde takođe igram turnir. Sa mnom je i moja porodica, kao i članovi mog tima, pa smo na moj rođendan napravili slavlje. Kao većina ljudi, volim da slavim svoj rođendan, naročito kada su sa mnom moji najbliži, jer zbog posla nemam mnogo prilike da budem sa njima, niti imam mnogo vremena za opuštanje. Dok gasim svećice uvek sebi poželim sreću i zdravlje, ako je bilo i ovog puta - kaže Jelena koja, nažalost, ni ovaj rođendan nije proslavila sa dečkom, crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem sa kojim se zbog poslovnih obaveza sve ređe viđa.
- Mlađan je kao i ja profesionalni sportista, pa zbog obaveza prema klubu nije bio sa mnom na dan mog rođendana, ali ćemo to nadoknaditi prvom prilikom. Naravno, čestitao mi je i uputio lepe želje, što se podrazumeva. Nažalost, zbog tempa života nas dvoje se retko viđamo.
Zgodna brineta za sada želi da se maksimalno posveti karijeri dok će, kako tvrdi, o osnivanju porodice i potomstvu razmišljati tek kada bude smatrala da je došlo vreme da prestane da igra tenis.
- Mnogo volim decu i želim da se ostvarim u ulozi majke, ali ne znam kada će to biti. Za sada kod mene još nije proradio materinski instikt. Volela bih da prvo završim tenisku karijeru, pa da se onda ostvarim u ulozi roditelja, ali neke stvari se baš ne mogu planirati. Bilo bi lepo da sve ide svojim tokom - zaključuje Jankovićeva.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin