Spa-tretmani u kućnim uslovima

Spa-tretmani u kućnim uslovima

Autor: | 24/03/2013

0


Brz tempo života, uobičajen u današnje vreme, često iscrpljuje organizam i utiče na lepotu, naročito kod pripadnica nežnijeg pola. Najbolji lek za to su isceljujući spa-tretmani koji mogu da preporode vaše telo, ali i um. Da biste dobili vrhunski tretman, nije uvek potrebno da odlazite u spa-centre već trenutke luksuza možete priuštiti i u svom domu. Osim što mnoge kompanije koje se bave proizvodnjom kozmetike imaju široku paletu proizvoda idealnih za ovu vrstu tretmana, eterična ulja su takođe odlična ukoliko želite opuštanje.
Poznati kozmetičari preporučuju da je, ukoliko želite da vaša koža lica izgleda odmorno, najbolje da se umivate tako što ćete napuniti lavabo mlakom vodom i dodati nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Posle umivanja, lice bi trebalo nežno obrisati peškirom, a potom naneti hranljivu masku kakve u ponudi imaju mnogi proizvođači.
Najbolju relaksaciju dobićete ukoliko sebi priuštite kupanje u kadi u aromatičnim kupkama ili uz pomoć eteričnih ulja. U zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete koristite različite dodatke za kupku. Ukoliko je vaš cilja da se oslobodite umora, u kupku dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i žalfije, koja imaju analgetičko i antispazmolitičko dejstvo i podstiču cirkulaciju. Ulja nerolije, ruže, jasmina i sandalovine odlična su za osobe koje pate od nesanice, dok je za dame koje žele da se reše celulita najbolja morska so. Ona je bogata mineralima i podstiče izlučivanje suvišne tečnosti iz organizma, pa je odlično pomoćno sredstvo u borbi protiv celulita. Da bi koža izgledala lepo, potrebno je rešiti se već izumrlih ćelija, u čemu su najbolji različiti pilinzi. Prilikom njihove upotrebe najviše pažnje trebalo bi posvetiti laktovima i petama jer je u tim zonama koža je najproblematičnija.
Mnoge poznate dame kod nas i u svetu ne vole da odlaze u luksuzne spa-centre, pa tako mnoge tretmane obavljaju kod kuće. Tako dizajnerka enterijera Elena Karić i pevačica Emina Jahović najviše vole da dašak luksuza priušte u svom domu. Mnoge svetske zvezde izražavaju i bojkot prema preskupim salonima, pa vole da se neguju prirodnim preparatima.
Tako Dženifer Eniston sama pravi piling za lice i telo od morske soli i maslinovog ulja. Džesika Alba često ističe da joj najviše odgovara obična kupka sa morskom solju, dok se Sindi Kraford često umiva mešavinom mleka i vode. Bez obzira na to koji od ovih saveta primenite, sigurno će vam prijati da bar jednom nedeljno izdvojite pola sata i ugodite sebi. Osim što ćete se osećati umornije, to će blagotvorno delovati i na vaš izgled.

PROIZVODI:
„Avon Planet Spa Shea Butter“
„Avon Planet Spa“, renerativni gel za lice s maslinovim uljem i zlatnom prašinom
„Freeman“, piling sa borovnicom
„Nivea“, maska za lice sa medom za intenzivnu negu
„ATLAS“, aromatični gel i ulje za tuširanje
„JAVA“, aromatični gel i ulje za tuširanje
„PURE ALTITUDE“, ulje za telo
„Dr. Hauschka Lemon Bath“
„Beolab“, eterično ulje od lavande
„Beolab“, eterično ulje od ruže

Tekst: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još