Anastasija Mandić: Kada imate dete nikada niste mirni i spokojni

Anastasija Mandić: Kada imate dete nikada niste mirni i spokojni

Autor: | 06/04/2013

0


U želji da što bolje uvežba ulogu Radice, majke dvojice sinova, za predstavu „Ogvožđena“ koja se igra u „Narodnom pozorištu“ u Beogradu, glumica Anastasija Mandić ozbiljno je povredila mišić između rebara. Iako trpi bolove zbog kojih pije lekove, savesna i profesionalna supruga Milorada Mandića Mande nije razmišljala da napusti angažman u ovom izuzetnom dramskom komadu. Iako joj svaki udah zadaje bol, Anastasija je izdržala do kraja i u punom svetlu zasijala na premijeri predstave "Ogvožđena".
- Iako moje koreografije u ovom delu nisu bile preterano zahtevne, potpuno nezagrejana „uskočila“ sam na probu. Zbog nezgodnog pokreta, povredila sam i istegla međurebarni mišić. Kada nastupe bolovi, popijem neki lek, jedino se nadam da mi stanje neće biti gore. Ako se iskomplikuje, ići ću kod lekara, ali od predstave ne odustajem. Mi glumci smo navikli da sa takvim povredama živimo i radimo - započinje razgovor za magazin „Hello!“ Anastasija Mandić.
Poznata glumica oduševljena je ekipom koja se okupila na ovom projektu jer se ne seća kada je radila sa ljudima koji razmišljaju toliko slično kao ona. Ističe da je fascinirana komadom mlade scenaristkinje Gorane Balančević, koja je u ranom uzrastu uspela da napiše tako veliko delo.
- Nikada mi se nije desilo da pročitam komad koji je pisala devojka koja ima samo dvadeset tri godine, a da po svojoj ozbiljnosti i kreativnosti umnogome prevazilazi njenu generaciju. Predstava „Ogvožđena“ nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Radila sam sa tako divnom ekipom, kao da smo se slučajno sreli, a svi volimo da slušamo istu muziku. Moja uloga Radice veoma je inspirativna, igram majku dvoje dece koja se za život snalazi kako ume i zna. Nažalost, njeno dete je narkoman i na sve moguće načine pokušava da ga iščupa i spasi iz ponora. Ona radi u firmi kao telefonistkinja, ostaje bez posla, firma se prodaje, a njen život se raspada. Ali ja, kao i svi ostali likovi ne tugujem nad svojom sudbinom, već se trudim da se borim i da nastavim da živim svoj „polupani“ život - kaže Anastasija i ističe da budući da ima sina, podstaknuta svojom ulogom i brigom o problematičnom detetu, sekira se i plaši problema koji mogu da se dese i u njenoj porodici.
- Uvek se bojim za svog sina. Mislim da svako ko postane roditelj više nikada ne može da bude miran i spokojan. Dok ti je dete malo, pred očima ti je u kući, posle toga počinje da ga uzima društvo i više nemaš uvid u sve što se oko njega dešava. Ono što sam ja shvatila kada je Andrija krenuo u vrtić je da mi svoju decu zapravo van kuće ne poznajemo. Uvek sam se čudila majkama kada im vaspitačice kažu da je dete napravilo neki nered u obdaništu, a one kažu: „Ne, moje dete to nikada ne bi uradilo“. Sada ih razumem. Mislim da ta mala bića vode svoj paralelni život van doma, kao svi mi. Jedino dobra porodična baza, ljubav, moralne vrednosti mogu da ih sačuvaju, ali ne i da ih sto posto zaštite od problema - ističe poznata glumica i dodaje da, iako njen suprug Milorad Mandić Manda i ona obožavaju putovanja, ove zime, zbog poslovnih angažmana, nisu uspeli nigde da otputuju.
- Na našu žalost, suprug i ja nećemo moći da se izvučemo iz glumačkih angažmana sve do leta. Posle premijere „Ogvožđene“ nastavljam sa predstavom „Izbiračica“ u Narodnom pozorištu. Milorad je takođe prezauzet. Počinje sa snimanjem serije „Budva na pjenu od mora“, a snima i nastavak „Ravne gore“ sa Radošem Bajićem. Zbog svega toga tek ćemo sebi moći da priuštimo letnji odmor, a u septembru naš sin Andrija kreće u školu. I verovatno tek tada počinje pravi haos, ali radujemo se životu - sa osmehom završava razgovor Anastasija Mandić.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin