Ceca Ražnatović: Poziv koji se ne odbija

Ceca Ražnatović: Poziv koji se ne odbija

Autor: | 11/06/2013

0


Mesec pred nama za Svetlanu Cecu Ražnatović biće prepun povoda za slavlje - 14. juna folk pevačica će proslaviti jubilarni, četrdeseti rođendan, a dan posle rođendanskog slavlja biće pušten u prodaju njen dugo očekivani album "Poziv". Od deset novih pesama samo je jedna numera balada, a ostale su u brzom letnjem ritmu. Oni koji budu došli na koncert, 28. juna, moći će da čuju kako neke od njih zvuče uživo. Svetlana je u svojoj bogatoj karijeri pokorila sve velike koncertne prostore u našoj zemlji. I posle četrnaest godina otkako je pevala na "Marakani", mnogi ne zaboravljaju veličanstveni spektakl koji je tada priredila. Pamti se da je tada pomerila granice u svakom smislu, kada je na scenu izašla u besprekornim, izuzetno izazovnim kreacijama Zvonka Markovića. Danima posle rasprodatog najvećeg stadiona u Srbiji novine su pisale o toaleti sa izrezom koji je otkrivao pevačicine zavodljive obline. Posle uspeha na stadionu "crveno-belih" Ceca je otišla korak dalje i organizovala koncert na Ušću 2006. godine. Tog dana saobraćaj u prestonici bio je podređen kolonama onih koji su želeli da budu deo sjajne atmosfere. Publiku je tada iznenadila potpunom promenom imidža i novom bojom kose o kojoj su njeni verni fanovi žustro polemisali. Video-radovi koje je za tu priliku folk diva snimila, bili su preteča onoga što su ostali kasnije snimali. Po ko zna koji put ona sebi zadaje najviše ciljeve. Odlučila je da na istom mestu ponovi uspeh iz 2006. koncertom koji nosi naziv "Ušće 2".
Bez obzira na to da li vole njenu muziku ili ne, niko nikada nije osporio njen profesionalizam. Iz poštovanja prema svojoj vernoj publici Svetlana se naporno priprema, a probe sa bendom su njena svakodnevica. Karte se u "Eventim" ekspoziturama širom zemlje i preko interneta odlično prodaju. Bez obzira na platežnu moć i onima sa najskromnijim primanjima neće biti uskraćen provod na Ušću, jer su Ceca i njeni saradnici mislili na sve. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od svega osamsto dinara za parter, dok provod u takozvanom fanpitu košta hiljadu dvesta dinara, oni koji žele da je posmatraju sa tribina moraće da izdvoje tri hiljade dinara, dok će VIP deo koštati jedanaest hiljada dinara.
Kao i svaka velika zvezda Ceca poklanja posebnu pažnju svim detaljima predstojećeg hepeninga, pa ne iznenađuje da je pored brojnih obaveza uspela da organizuje i fotografisanje za omot albuma "Poziv" i uradi promotivne fotografije za kampanju kojom najavljuje koncert. Kuriozitet je to što je, na zadovoljstvo prolaznika, ovoga puta Ceca strpljivo pozirala na nekoliko lokacija u Beogradu. Do sada se pevačica uglavnom fotografisala daleko od očiju javnosti u studijima koji su za to predviđeni. Za dobru fotografiju Svetlana je bila spremna da hrabro stoji na krovu "Belgrade Art hotela", kako bi se u pozadini videli predivni krovovi grada koji je opevala u svom velikom hitu. Pevačica se na visokim potpeticama popela na terasu, a zatim je sigurnim koracima prešla i na limeni, kosi krov, ne plašeći se nimalo visine.
Šminker Dušan Lazić koji sa Svetlanom dugo već sarađuje dobro poznaje njene crte lica i u deluks apartmanu hotela "Art" brzo su se dogovorili o tome kako će izgledati njena šminka. Fotograf Miloš Nadaždin je sa Cecom opušteno ćaskao i prihvatao njene sugestije. Sjajne promo fotografije rezultat su veoma lepe i opuštene atmosfere na setu, jer folk diva sa svojim najbližim saradnicima ima prisan, prijateljski odnos. Brinulo ih je jedino to da li će pasti kiša, ali srećom vreme ih je poslužilo, kao i dobro raspoloženje. Dok joj je stilista Stefan Orlić pokazivao odevne kombinacije koje je za nju pripremio, Ceca je nekoliko puta pozvala sestru Lidiju da proveri kako su blizanci Ilija i Petra koji su pre skoro mesec dana uneli radost u Cecinu porodičnu kuću. Četvorostruka tetka uživa u toj ulozi i svaki slobodan trenutak provodi sa Lidijom i bebama.
Majka dvoje odrasle dece na promotivnim fotografijama, koje su nastale za potrebe omota novog albuma, pokazala je svoju savršenu liniju u punom sjaju, a modeli najpoznatijih svetskih dizajnera stajali su joj kao saliveni. Nije usledila drastična promena imidža na fotografisanju, iako njen tim saradnika nije želeo da otkriva detalje o izgledu na predstojećem koncertu na Ušću. Zagonetno su rekli da će biti velikih iznenađenja kada su Cecina scenska garderoba i stajling za "Ušće 2" u pitanju. Njen dugogodišnji saradnik i prijatelj Zvonko Marković koji je za Cecu dizajnirao haljine i čija je ona nepresušna inspiracija, ne krije da je nestrpljiv da vidi kako će se ovoga puta izgledati.
- Jedva čekam da vidim šta će uraditi sjajan tim koji je zadužen da osmisli Cecin izgled za veliki koncert na Ušću i radujem se iznenađenju koje će sigurno uslediti. Ona je divna osoba za saradnju i mislim da sa zvezdama njenog ranga mora da radi veliki broj modnih dizajnera koji mogu da zadovolje potrebu promene imidža koja se od nje i očekuje. Ona je mnogo puta bila moja inspiracija i haljine koje sam dizajnirao za nju niko osim nje ne bi mogao tako dobro da iznese - kaže uspešni kreator.
Modni dizajner Saša Vidić, Cecin dobar prijatelj, sa kojim uvek divno sarađuje, takođe se raduje njenom koncertu.
- Ceca je moja jako dobra drugarica i o njoj mogu da mislim kao o sestri, baš pre neki dan smo se i pored njenih priprema za koncert sjajno proveli na tribinama na vaterpolo utakmici, kada smo zajedno bodrili "Crvenu zvezdu". Siguran sam da će na Ušču izgledati zanosno - rekao je Vidić.
Svakako da će pesme biti u prvom planu, ali garderoba u kojoj se Ceca pojavi izaziva neverovatno interesovanje i pažnju, baš kao i njen privatni život. Kao i uvek uz Svetlanu će biti njena porodica, spremna da je podrži i pruži bezuslovnu ljubav koju će ona nesebično podeliti sa publikom. Anastasija, koja je od poznate majke nasledila muzički talenat i koju mnogi vide kao njenu naslednicu, doputovaće sa bratom Veljkom sa Kipra kako bi bili uz majku, kao i prethodnog puta kada su se na Ušću horski pevale Cecine pesme.
Odbrojavanje do 28. juna je počelo, a stih iz naslovne numere novog albuma "Bio si poziv koji se ne odbija" više je nego prikladan.

Tekst: Life Content, Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti