Dragana Džajić: Sa porodicom proslavila početak školovanja u Monte Karlu

Dragana Džajić: Sa porodicom proslavila početak školovanja u Monte Karlu

Autor: | 15/06/2013

0


Dvadesetdvogodišnja kćerka našeg najboljeg fudbalera svih vremena, uspešna manekenka Dragana Džajić nedavno se vratila iz jedne od vodećih turističkih destinacija u Evropi, Monte Karla, gde je sa porodicom proslavila upis na univerzitet „International University of Monaco“.
- Monte Karlo sam posetila više puta sa roditeljima i prijateljima. Više smo išli u Provansu, ali smo po povratku znali da se po nekoliko dana zadržimo u Monaku. Bez obzira na to, uvek se oduševim lepotom ovog dela Francuske, a ove godine sam sa porodicom otišla u Monako, pre svega zbog studija koje ću nastaviti na univerzitetu "International University of Monaco", kao i učestvovanja na reviji „Ed Hardy“ preko moje matične agencije "Woman" - kaže Dragana na početku razgovora za magazin "Hello!".
- Studije su vezane za modu i marketing, pa se sve to uklapa u moje bavljenje modelingom. Pri univerzitetu, kao deo prakse, obavezne su posete i kontakti sa modnim kućama kao što su "Luj Viton", "Prada", "Kavali". I sam univerzitet organizuje modna dešavanja kao deo prakse, što me posebno raduje. Za upis na ovaj univerzitet potrebno je savršeno znanje engleskog i francuskog jezika, što meni nije predstavljalo problem jer sam završila francuski koledž. Predavanja počinju 1. septembra, a u Francusku se selim nekoliko dana ranije. Stanovaću u studentskom stanu pri univerzitetu sa ostalim studentima - kaže Dragana i priznaje da će joj razdvojenost od roditelja i seste Sanje teško pasti.
- Dobro sam razmislila pre nego što sam odlučila da konkurišem na ovaj univerzitet. Odlazak od kuće neće mi biti ni lak ni jednostavan, ali odluka je moja, tako da nema mesta za tugu i razmišljanje. Gradim svoju budućnost i usavršavam se. Moji roditelji su se sa tim složili, podržavaju me, kao i moja sestra Sanja. Njihova podrška mi je najvažnija, kako u privatnom životu, tako i u školovanju, karijeri i svemu što čini život. Želim da privedem kraju započete studije i nadam se da ću biti uspešna kao i do sada. Veoma sam odgovorna i sve što radim mora da bude perfektno - iskrena je Dragana.
- Modelingom sam počela da se bavim iz hobija. Nisam očekivala da ću za kratko vreme ostvariti veliki uspeh u zemlji i inostranstvu. Član sam modne agencije "Women" iz Francuske, imam mnogo angažmana, zadovoljna sam i ispunjena. Sve ovo mi je jedna velika zabava u kojoj ću uživati sve dok mi prija.
Dragana je boravak u Monte Karlu iskoristila i za kratak predah i bolje upoznavanje mesta u kome će živeti, a društvo su joj pravili majka Branka, sestra Sanja, familija i prijatelji. Manekenkin otac Dragan Džajić, zbog obaveza u Fudbalskom klubu "Crvena zvezda", nije bio u prilici da prisustvuje slavlju svoje mezimice u Monaku.
- S obzirom na ozbiljan rad na univerzitetu, ne verujem da ću imati vremena da uživam u lepotama grada. Zato sam sada iskoristila priliku da se sa porodicom i prijateljima proslavim, malo se odmorim i bolje upoznam mesto gde ću u narednom periodu živeti. Žao mi je što tata nije mogao da bude sa nama - kaže Dragana koja iz svog ugla opisuje jedan od najlepših delova Francuske.
- Monte Karlo je u svetu poznat po svojim kazinima, glamuru i asocira na mesto u kome poznati i bogati provode odmor, ali lepotu grada čini i veliki broj veoma lepih opuštenih i nasmejanih devojaka i mladića, mada ne i toliko srdačnih kao što su naši momci i devojke. Ono što "upada" u oči je jednostavnost stila oblačenja i sigurnost u komunikaciji, uz naglašeno uvažavanje sagovornika. Nikako ne može biti reči o uštogljenosti ili odbojnosti, mada koliko god to zvučalo nelogično, ta opuštenost u pozadini ima i dobru dozu odmerenosti. To mogu reći i o svojim potencijalnim kolegama i studentima, o ljudima sa kojima sam u kontaktu. Za sada imam takav utisak, a vreme koje ću provesti u Monte Karlu pokazaće koliko sam bila u pravu - ističe šarmantna manekenka.
- Tada se održavala "Formula 1 Grand Prix", pa sam morala da prisustvujem tom jedinstvenom događaju koji nosi posebnu dozu adrenalina. S jedne strane, svet koji je zainteresovan za najveću brzinu i moć, a sa druge, ljudi koji odaju utisak neverovatne mirnoće i opuštenosti. Ta suprotnost bila je veoma zanimljiva i trebalo bi je doživeti - kaže Dragana koja se po povratku u Beograd fokusirala na završne ispite na Fakultetu organizacionih nauka.
Nasmejana i uvek doterana, modu doživljava kao neminovnost današnjice, dok u prvi plan stavlja obrazovanje. I dok pleni izgledom i šarmom, mameći uzdahe jačeg pola, lepa Džajina kći privatni život čuva za sebe:
- O privatnom životu nikada nisam govorila, a kada bude tebalo, neću bežati od toga. Za sada smatram da je to moja intima koju bi trebalo da sačuvam za sebe i svog partnera. U vezi su mi bitni iskrenost i pažnja. Otvorena sam i volim da pokažem emocije. Dopadaju mi se obrazovani, tolerantni i duhoviti momci - na kraju razgovora zadovoljno kaže Dragana Džajić.

Autor: Life Content, Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin