Zvezdana Jovanović-Popović: Suprug i ja smo uigran tandem

Zvezdana Jovanović-Popović: Suprug i ja smo uigran tandem

Autor: | 09/08/2013

0


Simpatično televizijsko lice, Beograđanka Zvezdana Jovanović-Popović zaposlena je na „Prvoj“ televiziji kao novinar, voditelj, producent i urednik u Informativnoj redakciji. Veoma je srećna što je postiplomske studije na Fakultetu političkih nauka nedavno uspešno okončala.
- Konačno sam na korak do doktorskih studija. Bilo mi je teško jer sam ispite za magistarske studije spremala dok sam bila na porodiljskom odsustvu. Održavala sam trudnoću i uporedo učila, prošlo je tri i po godine od tada, smogla sam hrabrost i odbranila magistarski rad - na početku razgovora za magazin „Hello!“ zadovoljno kaže Zvezdana, koja je ove godine proslavila petogodišnjicu skladne bračne zajednice sa suprugom, ekonomistom Zoranom, kome se na večnu ljubav zavetovala na plaži egzotičnih Sejšela. Pre tri i po godine njihov život obogatio je dolazak sina Stefana, koga bračni par sa velikom ljubavlju odgaja.
- Stefana još nismo upisali u vrtić, a pošto suprug i ja imamo vrlo zahtevne profesije, naše majke nam mnogo pomažu oko deteta. Kada vam radni dan traje dvanaest sati, kao nama, olakšavajuća je okolnost kada ne moram da mislim da li je naš sin u sigurnim rukama. Moja majka Vječeslava, pedijatar po zanimanju, brine o njemu možda i bolje od mene i supruga. Često je sa Stefanom i moja baka Persa, koja je očarana svojim praunukom - govori novinarka kojoj mnogo znači što u svemu što radi ima podršku supruga, sa kojim će se u crkvi venčati kada njihov sin malo poraste.
- Uz pomoć koju imam, veliki podstrek u svemu što radim pruža mi suprug, tako da mogu da postignem da se bavim svojim poslom, da obrazovno napredujem i odgajam dete. Kada se nađu dva partnera koji su slični i imaju zajednička interesovanja, a uz to se vole i poštuju kao nas dvoje, sve se može postići. Nama je pet godina braka brzo prošlo u odgajanju deteta i uz zahtevne profesije koje imamo. Naš sin je u martu napunio tri godine, još je vrlo živahan preko celog dana, s tim što spava jedan sat po podne. Divim se mojom majci kako izlazi na kraj sa njim, pošto sam ja premorena posle dva dana koja provedem sa detetom u kontinuitetu. Budi se rano i ima zavidnu energiju celog dana. Trenutno smo svi u porodici fokusirani na njega, suprug i ja se trudimo da što više vremena provedemo sa njim jer oboje mnogo radimo - kaže Zvezdana koja planira da u septembru sina upiše u vrtić. Ona kaže da su Zoran i ona uigran tandem u igri, kao i u vaspitanju njihovog naslednika.
- Ja sam tu za nežne momente sa sinom, a suprug za muške igre i rituale. Stefan je sada u fazi igranja sa automobilima i vozovima, kojima je opčinjen, a tata zna kako da mu zadrži pažnju u igri. Što se tiče vaspitanja, suprug i ja se dogovaramo sa njim šta je dozvoljeno, a šta nije. Zoran češće ispoljava strogoću od mene, obično kada mališan želi nešto što mu uopšte nije potrebno. Tada mu damo do znanja koje su njegove granice. Ipak, retke su Stefanove želje koje ne ispunjavamo. Ima samo tri godine i tek će imati probleme u životu. Želimo da mu omogućimo lepo i bezbrižno detinjstvo i da mu ispunjavamo sve razumne želje koliko je to u našoj moći - kaže tridesetosmogodišnjakinja koja je novinarsku karijeru počela na „Studiju B“. Ona ističe da su najdragoceniji trenuci koje porodica provede skupa, kao na nedavnom letovanju.
- Nedavno smo se vratili sa petnaestodnevnog odmora u Grčkoj, gde je naš mališan uživao najviše zbog toga što su retki trenuci kada ga čuvaju i mama i tata.
Posebno simpatična situacija je kada voditeljkin mališan prepozna svoju majku u emisiji, te kada Zvezdana gledaoce pozdravi rečima „dobro veče“ i otpočne sa čitanjem vesti, njen sin joj uvek odgovara rečima „zdravo, mama“.
- On zna šta je moj posao, ali posle "Vesti" koje vodim, traži me ispod televizora - duhovito kaže Zvezdana koja još ne planira proširenje porodice.
- Moram da priznam da suprug i ja nismo razgovarali o mogućnosti da proširimo porodicu, a naš sin vrlo je živahan i želimo da mu se u potpunosti posvetimo. S druge strane, u godinama smo kada često pomislimo da je možda bolje da smo Stefana dobili ranije, najviše zbog energije koju malo dete zahteva da mu se posveti.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Top story

Najnovije vesti