Sanja Radan: Decu sam uvek štitila od prirode svog posla

Sanja Radan: Decu sam uvek štitila od prirode svog posla

Autor: | 01/09/2013

0


Lepo televizijsko lice Sanje Radan svakoga dana u emisijama "Tačno u devet" i "Tačno u jedan", na "Prvoj" televiziji obaveštava gledaoce o zanimljivim dešavanjima širom naše zemlje. Televizijsku karijeru započela je pre dvadeset godina na "Radio-televiziji Srbije" još kao student Pravnog fakulteta, a posle rada na "Javnom servisu" vodila je emisiju o kulturi i muzički evergrin šou "Za milion godina“ sa Boškom Jakovljevićem na televiziji "Pink". Upravo u tom periodu šarmantna Sanja i njen suprug Boris saznali su da će postati roditelji, a kada je njihov sin prvenac Vuk napunio tri godine, odlučila je da se povuče iz medija i uživa u roditeljskoj ulozi. Neko vreme radila je kao izvršni direktor u marketinškoj agenciji "Komunis". U međuvremenu je rodila i kćerku Ninu, sada sedmogodišnjakinju koja u septembru polazi u školu. Posle medijske pauze od šest godina dobila je ponudu da se vrati na male ekrane koju je rado prihvatila jer je to posao koji veoma voli i koji je čini zadovoljnom i ostvarenom ženom.
- U medijskom poslu imala sam pauzu od šest godina koja mi je mnogo prijala. Emisije koje trenutno radim sem reči "tačno“ u nazivu podrazumevaju i jednu veliku organizaciju i ozbiljan koncept. Na dnevnom nivou prezentujemo ljudima najzanimljivije priče iz čitave Srbije, o tome kako žive ljudi u nekim drugim gradovima, kako funkcioniše život uopšte, kao i turizam na selu i u nekim zaboravljenim banjama. Sa koleginicama Ivanom Gajicom, Danijelom Pantić, koja je trenutno odsutna jer će u oktobru postati majka, i Tamarom Grujić radim svakodnevno u voditeljskom timu, i tokom zajedničkog rada jako smo se zbližile.
Karijeru je započela vrlo mlada, sa dvadeset dve godine kada se prijavila na audiciji za nova lica „Radio-televizije Srbije“.
- Posao na „Radio-televiziji Srbije“ dobila sam na audiciji na kojoj se prijavilo sedamsto kandidata i ja sam ušla u najuži izbor od osmoro, što pamtim kao specifično iskustvo. To mi je razbilo mladalačke iluzije da samo mene na televiziji čekaju da sa mnom podele sve tajne tog posla, ali sam imala sreće i kako je vreme prolazilo, upoznala sam neke divne ljude koji su mi otkrili taman onoliko koliko je potrebno, a ostatak tajni sam otkrivala godinama i još otkrivam.
Supruga Borisa upoznala je još u srednjoj školi, a kasnije su zajedno upisali Pravni fakultet u Beogradu. Ona je tada brzo shvatila da je njena najveća želja da se bavi novinarstvom, a njen suprug je ostao na Pravnom fakultetu i danas je direktor pravne službe jedne medijske kuće. Iako su im zanimanja različita, odlično se razumeju i o svemu se dogovaraju.
- Moj suprug i ja smo se upoznali u srednjoj školi, to je srednjoškolska ljubav koja je imala razne faze odrastanja do fakulteta. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja i kumova koji su na sličan način zajedno sazrevali kao i mi. Moj suprug je na čelu pravne službe jedne velike i uspešne medijske kuće i dobro razume moj posao, pa su mi njegov sud i saveti najvažniji.
Sanja i njen suprug Boris veoma su brižni roditelji koji su uskladili karijeru i poslovne obaveze prema potrebama i željama njihove dece.
- Moram da istaknem da sam decu štitila od prirode svog posla i sada ih prvi put fotografišem porodično za vaš magazin. Uvek sam ih sklanjala i svoj posao im predstavljala kao i svaki drugi, bez mistifikacije. Kćerka Nina nema nikakav odnos prema tome što me vidi na televiziji, kao ni sin Vuk, ništa im nije neobično kada me vide na televiziji. S druge strane, postoje savremeniji mediji, mislim na internet i društvene mreže koji su njima dostupni, što im je prijemčivije od televizije. Sada je Vuk na raspustu, pa ne gleda mnogo televiziju, a Ninu zanimaju isključivo crtani filmovi.
Sin i kćerka lepe voditeljke su slika i prilika svojih roditelja.
- U nekim trenucima prepoznajem i suprugove i moje osobine kod oba naša deteta. Što se karaktera tiče Nina veoma liči na moju majku i sestru mog supruga, a ima i osobinu buntovnice, što je definitivno nasledila od mene. Vuk podseća na mene kada sam bila njegovih godina, veoma je staložen, miran, dobar i povučen, takva sam i ja bila do puberteta kada se dogodila velika promena - iskrena je Sanja.
- Sa Vukom smo imali vatreno krštenje što se priprema za školicu tiče i zajedno smo prošli niže razrede srednje škole. On na jesen kreće u peti razred pa ćemo videti da li će biti mnogo teže. Spremni smo da to isto prođemo sa Ninom i raduje nas što imamo iskustva pa će biti mnogo lakše i njoj i nama.
Porodični odmor Sanja je provela u Kotoru, a do kraja leta će ostati u Beogradu jer želi da bude uz svog oca koji je teško bolestan.
- Bili smo na odmoru u Kotoru kod moje svekrve koja je rođena u tom primorskom gradu. Tamo imamo stan i deca jako vole da deo raspusta provedu u Crnoj Gori. Druga baka, moja majka, je na Zlatiboru, tako da su nam bake odlično strateški raspoređene pa nam je lako da isplaniramo odmor. Obično drugi deo odmora otputujemo u inostranstvo, međutim ove godine to putovanje je izostalo jer je moj otac mnogo bolestan. On se zaista muški i šmekerski već četiri godine bori sa tom svojom bolešću, a mi ga svi porodično podržavamo. Mislim da moj tata na najbolji način pokazuje taj crnogorski inat u borbi protiv opake bolesti. Tokom njegove borbe za život, i mi smo mnogo toga naučili i cenimo svaki dan koji provodimo zajedno.

Autor: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content
Mesto snimanja: restoran "Kalemegdanska terasa",
Mali Kalemegdan BB, +381 11 / 328 - 30 - 11

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin