Marko i Milica Kon: Proslava prve godišnjice braka u Njujorku

Marko i Milica Kon: Proslava prve godišnjice braka u Njujorku

Autor: | 01/09/2013

0


Kompozitor Marko Kon, nekadašnji predstavnik Srbije na "Evroviziji", vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država gde je sa suprugom, studentkinjom Milicom proslavio prvu godišnjicu braka. Par se prošle godine venčao u Las Vegasu, u "Grejslend kapeli", gde su se pre nekoliko decenija venčali Elvis i Prisila Prisli. Sa Milicom, sa kojom se pre braka zabavljao nekoliko godina, muzičar je kao idealnu destinaciju za odmor odabrao Njujork, gde su proslavili prvu godišnjicu braka. Na putovanju dugom mesec dana bili su sa Markovim roditeljima, sa kojima su se odlično provodili.
Po povratku u Beograd, u iskrenom razgovoru za magazin "Hello!" Marko iznosi utiske o boravku u Njujorku.
- Put u Ameriku se nekako sam nametnuo, spontano. Kada smo počeli da pričamo o tome gde ćemo na odmor, Njujork je bio prvi predlog, drugog nije ni bilo. Bili smo dvadeset četiri dana u gradu koji nas je potpuno zaveo - kaže Marko. Na njegove reči nadovezuje se Milica:
- Sve se složilo, meni se uspešno završio ispitni rok, a i Marko nije imao lošu sezonu. Njujork je virtuelna prestonica sveta, a mi smo imali i vremena i mogućnosti da ponovo odemo tamo. Planirali smo da odemo i u Majami, ali Njujork nas je zadržao za sebe. Ogroman je i praktično "neistraživ" i za mnogo više vremena nego što su tri nedelje. Toliko nam je bilo lepo da nismo hteli da prekidamo boravak.
Srećni par kaže da je video mnogo zanimljivosti i da će vožnju drvenim rolerkosterom iz 1927. na Koni Ajlandu pamtiti do kraja života.
- Bili smo na "USS Intrepid“, na kome se nalazio i "Enterprajz" spejsšatl, ukotvljenom nosaču aviona pretvorenom u muzej. Milici je odlazak u „MOMU“, muzej moderne umetnosti, bilo predivno iskustvo, neponovljivi doživlja o čemu je dugo pričala. Bili smo u "Kojoti Agli", jednom od najpoznatijih barova na svetu, po kome je i film snimljen. Zatim u čuvenom noćnom klubu „Caffe Wha?“, u kome su, između ostalih, karijeru započeli i Džimi Hendriks, grupa „Kul end d Geng“, a nastupali su Dženis Džoplin i drugi kultni izvođači. Posetili smo i striptiz klub “Lace“, na Tajms skveru, kao i brojne kafiće, klubove, bašte po krovovima zgrada, koje su apsolutni hit u Njujorku. Izlazili smo skoro svako veče - kaže Marko koji je uživao i u gastronomskim delicijama.
- Hrana u Americi, posebno u Njujorku, je fantastična. Zastupljene su sve svetske kuhinje, a zbog ogromne konkurencije kvalitet je vrhunski, a cene su relativno niske. Jeli smo čuvena američka rebarca u barbikju sosu u „Dallas BBQ“ restoranu, zatim jastoga u „Lobster Palace“, gde se jastozi jedu celi i sa nogu iz kartonskih tanjira, što je fenomenalno iskustvo. Bili smo i u kvartu Mala Italija gde sam pojeo, verovatno, najbolju picu u životu, raviole sa spanaćem i rikota sirom i brojne druge specijalitete.
Iako je bračni par posle svadbe, koju su organizovali prošle godine u Las Vegasu, planirao da obavi čin venčanja u Srbiji, to se nije dogodilo.
- Naša ideja bila je da ponovimo venčanje u Srbiji. Međutim, kada sam otišao kod matičara da zakažem "registraciju", objasnili su nam da je to protivzakonito. Naime, mi smo po našem zakonu već venčani, budući da je brak zaključen u Las Vegasu priznat u Srbiji. Doduše, bio nam je potreban jedan „papir“ koji nismo imali. To je "apostil“, svojevrsna nadovera braka, koju naš zakon zahteva. Uzeli smo ga i sad je ostalo samo da se upišemo u matičnu knjigu venčanih, što je administrativna stvar - priča Milica.
Iza bračnog para je veoma uspešan period, Marko je dobio epizodnu ulogu u seriji "Papijeva ekipa", u režiji Milorada Milinkovića, koju radi „Emotion“ produkcija, a ujedno je za tu seriju radio i naslovnu numeru. Uspešni kompozitor radio je, takođe, filmsku muziku za ostvarenje "Mali Budo", prema scenariju Dimitrija Vojnova, u režiiji Danila Bećkovića.
- Dok sam sa scenaristom i rediteljem radio muziku, morali su da dopišu ulogu za mene. Uloga je mala, ali za priču važna. Ja sam uživao u glumi, a mislim da je i ekipa bila zadovoljna mojom "naturščik" glumom - kaže Kon, ne krijući ponos što je njegova supruga postala apsolvent, i što će se uskoro ostvariti i kao voditelj jednog televizijskog formata. Na pitanje da li planiraju i novosti na privatnom planu, i da li će dobiti bebu, bračni par šaljivo odgovara:
- Biće, i obećavamo da ćete vi prvi saznati.

Autor: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti