Marija Kilibarda: Nije teško biti u top formi

Marija Kilibarda: Nije teško biti u top formi

Autor: | 08/09/2013

0


Marija Kilibarda, koja televizijske gledaoce niz godina osvaja profesionalnošću, ali i savršenim izgledom, odavno vežba sa ličnim trenerom Miljanom Zukovićem. Zajedno sa njim Marija je osmislila vežbe koje je pretočila u DVD izdanje „M power“. Marija i Miljan ne veruju u kratkoročna rešenja što se vežbanja i ishrane tiče, već smatraju da se uz motivaciju, vežbanje i ishranu koju preporučuju može postići forma o kojoj maštaju mnoge pripadnice lepšeg pola.
Marija je za čitaoce magazina „Hello!“ izvela nekoliko ključnih vežbi za dugoročne rezultate. Voditeljka otkriva program za dobru formu i zategnutu figuru. Poznata Beograđanka vežbe sa trenerom izvodi pazeći na leđa, sa kojima ima problema zbog diskushernije.
- Zagrevanje je obavezni deo koji se radi na početku i to nikada ne propuštam. Dok sedim na pilates lopti zagrevam prvo vratnu regiju, potom rameni pojas dizanjem ruku, a iznad glave spajam dlanove. Zagrevam i noge, a onda izvodim vežbe „kružnog treninga“.

Prva
- Za prvu vežbu potreban mi je stepenik ili stabilna klupica. Izvodi se iz stajaćeg položaja sa iskorakom, penjem se na klupicu, a onda suprotnom nogom uradim šut napred do opružanja, pravih leđa. Vraćanje je suprotnim redosledom i smerom.

Druga

- Ovo je vežba jačanja zadnje strane nadlaktice i potreban je stabilan oslonac. Izvodi se od početnog sedećeg položaja na ivici, dok se oslanjam na dlanove i sa opruženim rukama. Iz tog položaja se kretanjem tela nadole prenosi težina tela na ruke, koje savijanjem dozvoljavaju spuštanje tela ka podu. Spuštam se do dvadeset centimetara. Pritiskom dlanovima o oslonac i izvlačenjem tela u početni položaj, opružanjem u laktovima završava se ova vežba.

Treća
- Vežba za jačanje mišica unutrašnje strane butine izvodi se u ležećem položaju sa osloncem za glavu. Noge su opružene i spojene u početnom vertikalnom položaju. Izvođenje vežbe započinjem postavljanjem nogu u krajnji bočni položaj, a završavam povratkom u početni položaj. Pažnju obraćam na položaj leđa- lumbalni deo mora biti sve vreme priljubljen za tlo. Stomačni mišići takođe moraju biti zategnuti, njihov rad nije zanemarljiv u ovoj vežbi.

Četvrta
- Jačanje trbušnog zida uz maksimalnu moguću zaštitu leđa u ovoj vežbi izvodi se uz pomoć lopte ili oslonca visine prosečne stolice. Oslonac postavljam pod noge dok ležim, tako da kolenima pravim ugao od devedeset stepeni. Donji deo leđa i karlica trebalo bi da budu priljubljeni uz čvrstu podlogu. Pod glavu stavljam mekani oslonac da bih podigla i relaksirala vratnu regiju. Ruke se nalaze pored tela sa dlanovima na stomaku. Iz ovog početnog položaja podižem se iz ramenog pojasa i glave sa opružanjem ruke ka što višoj tački na osloncu, a između nogu. Suprotnim redosledom vraćam se od početnog.

Peta

- Ovom vežbom se završava ovaj krug. Vežbom na bezbedan način jačam mišiće leđa i ramenog pojasa. Vežba je izuzetno bitna za savremene zaposlene dame sa bolovima u leđima, ramenima i vratu. Izvodi se iz klečećeg položaja sa osloncem donjeg stomaka i dlanovima o pilates loptu. Izuzetno je bitno da kičmeni stub bude prav i zategnut. Vežba se izvodi iz početnog položaja, gde su oba dlana na lopti, do naizmeničnog opružanja obe ruke prednjim uzručenjem do iznad glave, i povratkom u početni.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content
Šminka: Jovana Vukosavljević za „Academmy“
Frizura: Svetlana Bubanja Bucka za salon „Bibis“, Zmaj Jovina 5, telefon 011 / 218 - 59 - 75
Mesto snimanja: Fitnes centar „Sky wellness“, Tadeuša Košćuška 63
“SC Milan Gale Muškatirović”
www.skywellness.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin