Anika Božić i Jusef el Saraj: Naš zavet na večnu ljubav

Anika Božić i Jusef el Saraj: Naš zavet na večnu ljubav

Autor: | 10/09/2013

0


Kao u bajci, lepa manekenka Anika Božić upoznala je princa Jusefa el Saraja, rodom iz Palestine, sa kojim će živeti srećno do kraja života. Zapravo to je sam kraj priče, a početak je kao i svaki, veoma romantičan. Zgodna Beograđanka izabranika svog srca upoznala je pre tri godine preko zajedničkih prijatelja. Među njima istog trenutka su se rodile simpatije, pa se Jusuf udvarao dvadesetsedmogodišnjoj Aniki sve dok sasvim nije osvojio njeno srce.
- O venčanju smo pričali od početka naše veze. Oboje smo znali da smo srodne duše i da ćemo provesti čitav život zajedno - kaže za „Hello!“ Anika.
Trenutak kada ju je Jusef zaprosio jedan je od najlepših koje je doživela, večno će ga pamtiti i s ponosom pričati njihovoj deci koju oboje priželjkuju.
- Jusef me je zaprosio na neverovatno originalan i romantičan način. Krenuli smo u noćno razgledanje Pariza i u jednom momentu vozač je zaustavio automobil i zamolio me da izađem jer ima poruku za mene. Na bilbordu sam ugledala pitanje: "Da li bi se udala za mene?" Taj trenutak nikada neću zaboraviti, priznajem da sam se zbunila i da mi je trebalo nekoliko minuta da glasno izgovorim "da" - u dahu govori lepa manekenka.
Ambiciozna Anika veoma je uspešna u svom poslu zbog koga je često putovala u inostranstvo, gde je živela i radila. I pored dobro plaćenih angažmana širom sveta, ova mlada dama nije zapostavila školovanje. Diplomirala je na fakultetu Političkih nauka na smeru novinarstvo. Posle toga nastavila je da se usavršava u svetu mode koji joj je blizak, pa je upisala postdiplomske studije na prestižnom univerzitetu "Maragoni“ u Parizu, gde je magistrirala. Njen izabranik, šeik Jusef el Saraj rođen je u Palestini, dok u Kairu ima porodični biznis. Kao i njegova supruga, i on ističe da je građanin sveta, pa je veoma srećan što će i njihov zajednički život biti ispunjen putovanjima na relaciji između Egipta i Francuske, gde nameravaju da borave. Zaljubljeni mladenci odlučili su da svoju ljubav proslave na poluostrvu Lagosini, nadomak Atine. Za tu posebnu priliku zaljubljeni par iznajmio je luksuzni hotel "Grand rizort", u kome su bile smeštene njihove brojne zvanice.
- Budući da i Jusef i ja imamo mnogo prijatelja iz čitavog sveta tražili smo idealnu lokaciju za naše venčanje koja će biti lako pristupačna našim gostima. Bilo nam je važno da ne moraju da menjaju više aviona kako bi došli, kao i da pronađemo ambijent u kome će svima biti prijatno i gde će se svi odlično provesti. Ubrzo potom odlučili smo da to bude "Grand rizort Lagosini" jer smo shvatili da to mesto zadovoljava sve naše želje, posebno onu da se na večnu ljubav zavetujemo na obali mora. Tri dane pre svečane ceremonije gosti su polako pristizali, tako da smo svakodnevno pravili žurke, kao i posle venčanja. Bilo mi je izuzetno važno da svim našim gostima bude ugodno i da ponesu lepe uspomene iz Grčke.

Pošto je Anika oduvek maštala da sudbonosno "da" izgovori na plaži, njen izabranik spreman da ispuni svaku njenu želju je to na najlepši mogući način organizovao. Uz zalazak sunca, prelepa mlada blistala je na obali mora u venčanici koju je specijalno za nju dizajnirao poznati svetski kreator Zuhair Murad. Kreacija porodičnog prijatelja njenog supruga Jusefa stajala joj je kao salivena, a dugački šlep nosile su neodoljivo simpatične devojčice obučene u svečane bele haljine. Mlada je na glavi imala venac od svežih ruža, a njeni plavi uvojci padali su slobodno preko njenih ramena. Diskretna šminka na Anikinom licu samo je istakla njenu prirodnu lepotu i krupne plave oči. Iako je u karijeri imala priliku da nosi mnoge modele haljina namenjene za najlepši dan, venčanica koju je odabrala savršeno joj je pristajala, te su je svi s oduševljenjem posmatrali, posebno suprug.

- Tokom manekenske karijere često sam radila revije i editorijale venčanica, tako da sam imala priliku da isprobam većinu modela i shvatim šta mi najviše odgovara. Dvoumila sam se između kreacije Elie Saaba i Zuhara Murada, ali već prilikom prvog susreta sa Muradovim timom bila sam sigurna da su oni najbolji izbor. Moja venčanica bila je napravljena od najkvalitetnije čipke i u njoj sam se osećala kao princeza, zaista posebno - naglašava lepa Beograđanka.
U modni stil svog supruga Anika ima potpuno poverenje, pa nije bilo potrebe da mu daje neke posebne savete.
- Mom mužu najviše odgovaraju odela kreatora Toma Forda, koja često nosi, tako da je i za venčanje odabrao isti brend. Jusef je uvek spreman da prihvati moje sugestije, ali je njegov stil toliko izgrađen da ja mogu samo da se složim, da ne kažem divim svakom njegovom izboru - zaljubljeno ističe Anika.
Da bi sa uspešnom manekenkom podelili radost, u luksuzni hotel u Grčkoj iz Srbije doputovali su Anikini najbliži prijatelji i rodbina. Svi su ostali bez daha kada su ugledali besprekorno dekorisanu terasu restorana, ukrašenu nežnim belim cvetnim aranžmanima koji su se savršeno uklapali u dekor koji je odisao romantikom i prefinjenošću. Anikini roditelji su bili ganuti romantičnom ceremonijom uz zalazak sunca i zajedno sa Jusefovim majkom i ocem su se radovali bračnoj sreći njihove dece.
- Mislim da je venčanje za sve roditelje uvek veoma emotivan trenutak. Naše porodice se veoma uvažavaju i bile su veoma srećne zbog nas. Jusefova majka Lamija, kao i moja majka Jasmina i sestra Snežana mnogo su mi pomogle u doterivanju i bile su mi velika podrška. Ljubav i poštovanje koju su mi pružili ispunilo mi je srce i dušu - govori Anika.
Čitave večeri svadbenog veselja Anike i Jusefa podijum za igru bio je krcat razdraganim gostima. Prisutni su se veselili uz internacionalnu muziku, tako da je zadovoljen ukus svih gostiju koji su na ovo raskošno venčanje stigli sa svih strana sveta.
Mladenci su gostima priredili mini-odmor, pa su ih pre same ceremonije razmazili masažama i tretmanima u spa-centru raskošnog rizorta. Odmorni i raspoloženi mladenci i gosti igrali su do jutra. Jusefovi najbliži prijatelji veoma su ponosni na njegov izbor supruge, pa je Anika uživala u njihovoj pažnji i iskazanom poštovanju. U kasnim večernjim satima, uz penušavo vino i čaše od najfinijeg kristala, ljubazno osoblje iznelo je predivnu mladenačku tortu dekorisanu ružicama svetloroze boje. U tom trenutku iznad horizonta priređen je spektakularni vatromet koji je trajao dvadeset minuta, a kome su se posebno obradovali mališani. Narednog dana mladenci su sa svojim prijateljima nastavili druženje u Grčkoj, a potom su produžili na medeni mesec koji će ovom srećnom paru zapravo trajati čitav život.


Autor: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Sever Zolak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin