Ana Štajdohar otkriva tajnu svoje lepote

Ana Štajdohar otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 13/09/2013

0

Otkako se pojavila na muzičkoj sceni pevačica Ana Štajdohar osvaja publiku kako raskošnim glasom, tako i smelim stajlingom koji joj savršeno pristaje. Gledaoci su je bolje upoznali u popularnoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", na "Prvoj" televiziji, u kojoj svake nedelje nastupa sa svojim bendom koji nosi njeno ime, a u kome njen suprug Nikola Demonja svira saksofon. Pored zadovoljstva na profesionalnom planu za Anin osmeh na licu zaslužan je i njen muž sa kojim je dve godine u braku. Iako se školovala na Filološkom fakultetu, gde je završila italijanski jezik i književnost i stekla zvanje profesora, njena ljubav prema muzici je prevagnula. Tridesetčetvorogodišnja plavuša pleni lepotom, za koju je osim genetike zaslužna i svakodnevna nega lica. Nedavno je završila snimanje novog spota za numeru "Neko kao ti", u kome je pokazala zavidnu moć transformacije i nesvakidašnji način šminkanja.

Kako negujete kosu?

- Farbana plava kosa je prilično zahtevna. Često je feniram zbog prirode posla kojim se bavim, pa se stalno borim da je održim zdravom. Dugačka kosa ne može da bude lepa ukoliko je suva i oštećena, zato je pakujem posle svakog pranja i često šišam krajeve. Ekipa frizerskog salona koji redovno posećujem pomaže mi da mi kosa uvek izgleda besprekorno.

Kakvu šminku koristite?
- Eksperimentišem lakovima za nokte, ali preparatima koji se nanose na lice, nikad. Koristim proverenu šminku jer mi je koža lica osetljiva. Preferiram "Bourjois" proizvode.

Da li biste se podvrgli estetskoj hirurgiji?
- Da, nemam nikakav problem sa tim. Ne bih se olako odlučila za neku operaciju, dobro bih razmislila, a onda bih izabrala ono što bi me učinilo zadovoljnom. Svakako mi ne bi bilo važno mišljenje okoline. Smatram da bi estetske korekcije trebalo da služe za promene eventualnih nepravilnosti koje vam smetaju, a sami ne možete da ih ispravite. Nisam pristalica liposukcije, jer je to tretman za ljude bez karaktera. Dovoljno je da se "probuši kašika" i redovno vežba i eto rešenja u borbi protiv viška kilograma.

Posećujete li često kozmetičara?

- Imam svog dermatologa koji odlično poznaje moje lice i posećujem ga prema potrebi.

Koje kreme najčešće koristite?
- Najčešće koristim kreme koje doktorka napravi upravo za potrebe mog lica.

Koliko vremena provodite u ulepšavanju?
- Ne previše. Ulepšavanje je dosadno.

U čemu je tajna vaše lepote?

- Lepota je relativna stvar. Nekome sam možda lepa, nekome ne, a sebi sam najlepša kada sam zadovoljna i srećna. Lepota je sjaj u očima.

Uživate li u pažnji koja okružuje svet javnih ličnosti?
- Posedujem svakako dozu egzibicionizma, inače se ne bih bavila profesijom koja podrazumeva scenu. Volim pažnju koju imam kada sam na sceni, ispred publike ili ispred kamera i ona mi izuzetno prija. Privatno nemam takve potrebe, prilično sam diskretna. Često pomislim kako smo Ana sa scene i ja privatno dve različite osobe.

Kada biste morali da birate između opcije da budete lepi ili pametni, šta biste izabrali?
- Odgovor možda jeste kliše, ali ono što imam u glavi mnogo mi je milije od oklopa u kome živim.

Koliko se spremate za izlazak?

- U proseku, potrebno mi je pola sata.

Koje su vam omiljene boje kada je reč o šminki?
- Privatno preferiram umerenije, prirodnije tonove, a za nastup sve dolazi u obzir. Scena je odlična platforma za eksperimentisanje.

Piše Jelena Vlahović
Foto: Stefan Koković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin