Lepa Brena: Biti uspešna žena na Balkanu je mač sa dve oštrice

Lepa Brena: Biti uspešna žena na Balkanu je mač sa dve oštrice

Autor: | 15/09/2013

0


Ovogodišnji "Velikogospojinski dani", manifestacija koja se po tradiciji održava u Novom Bečeju, zatvorena je spektakularnim koncertom jedne od najvećih zvezda na ovim prostorima, Lepe Brene, koja je pevala pred oko šezdeset hiljada ljudi. Brena je u Novi Bečej došla u društvu svojih dugogodišnjih prijateljica i članova benda sa kojima je provela nezaboravan dan, družeći se sa meštanima i gostima ovog vojvođanskog mesta na Tisi. Muzička diva je dva dana pred spektakl u Vojvodini "zagrejala glasne žice" u rodnoj Tuzli, gde je pevala pred više od deset hiljada ljudi. Miljenici jugoslovenske publike predstojeća jesen donosi velike promene u privatnom životu. Pošto su stariji sinovi Filip i Stefan napustili dom Živojinovića i otišli put Sjedinjenih Američkih država, njihovim stopama kreće i najmlađi član porodice Viktor. Folk zvezda ne krije koliko joj teško pada odlazak njenih najdražih momaka i za magazin „Hello!“ kaže:
- Filip živi i radi u Los Anđelesu, Stefan je već završio godinu i po dana studija na univerzitetu „Beri“, a sada me je napustio i treći sin. Viktor je upisao srednju školu i pridružio se svojoj braći preko okeana. Teško mi je da govorim o tome, pri samoj pomisli na to da ćemo Boba i ja ostati potpuno sami krenu mi suze na oči. Porodica je moj stub, moj pokretač i razlog da se borim i budem jaka. Znam da je to najbolje za moju decu, te mi ne preostaje ništa drugo nego da im budem vetar u leđa, a svaki slobodan trenutak koristim da otputujem kod njih - sa uzdahom govori Brena.
Nesporni uspeh koji je vrtoglavo rastao od trenutka kada je zapevala narodnjački evergrin „Čačak“ pevačici je doneo slavu koja joj nije uvek bila garancija za sreću.
- Biti uspešna žena na Balkanu mač je sa dve oštrice, jer ste izloženi osudi društva. Od vas se očekuje da pre svega budete poslušna supruga i dobra majka, a uspeh u poslu smatra se opasnošću za porodicu. Međutim, baš zbog toga što vas degradiraju na svakom koraku, morate da imate svoj stav i da ne dozvolite da vas pokolebaju u odlukama koje donosite. Naravno, to ne znači da bi kroz život trebalo da idete sami i nezaštićeni, naprotiv. Ja sam oko sebe uvek imala ljude koji su me držali kao malo vode na dlanu. Treba biti istrajan, dosledan sebi, ali pre svega raditi svoj posao s mnogo ljubavi. U našem poslu nema prevare, publika oseća vašu energiju i oseća da li je poštujete ili zavaravate. Ona određuje da li ćete biti uspešni ili ne i ne postoji niko ko u tome može da vam pomogne, nikakvi kontakti, novac ili licemerstvo - ističe folk zvezda, omiljena plavuša nekadašnje jugoslovenske estrade, koja je od Vardara do Triglava bila rado viđen gost. Iako je poznata po tome što nikada nije menjala boju kose, tvrdi da zbog toga pati čitav život i otkriva svoj motiv zbog kojeg je ostala plavuša.
- Uopšte ne volim to što sam plavuša. Oduvek sam maštala da sam tamne puti i da mi je kosa ravna i smeđa, sve ono što kod mene nije slučaj. Brinete su mi uvek delovale nekako sofisticirano, nežno, da ne kažem seksepilnije, u svakom slučaju drugačije od nas „običnih“ plavuša. Međutim, svi ti silni vicevi o plavušama koji nas karakterišu kao „površne glupače“ za mene su motiv da dokažem da nije tako. Trudim se da svojim primerom opovrgnem te epitete i pokažem da je to samo boja kose na glavi, koja nema veze sa sadržajem u njoj - kroz osmeh govori pevačica koja, posle odmora na Hrvatskom primorju, u Monte Karlu i u Americi, nastavlja sa nastupima širom Evrope i otkriva gde planira da otputuje.
- Otputovaću na Kubu, jer je to destinacija koja me oduvek privlači, a do sada nisam imala priliku da je posetim. Odmor će uslediti čim ispunim svoje poslovne obaveze, kojima sam kao svaki radoholik u potpunosti predana.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti