Irena Jovanović: Život je stvar sudbine

Irena Jovanović: Život je stvar sudbine

Autor: | 20/09/2013

0

Šarmantna voditeljka Irena Jovanović već petnaest godina uspešno gradi karijeru na beogradskoj televiziji "Studio B", gde je spletom sudbinskih okolnosti stala pred kamere. Naime, Irena je studirala Fakultet za turizam i hotelijerstvo i bila je zaposlena u turističkoj agenciji "STB travel", koja je poslovala u okviru te medijske kuće. Kada je turistička agencija zatvorena zbog teške ekonomske situacije u zemlji, Irenu su prebacili na televiziju na kojoj je tokom bombardovanja bila član malobrojne dežurne ekipe i silom prilika, koje nisu bile nimalo lake, ušla je u studio da pročita vesti, rame uz rame sa kolegom Jugoslavom Pantelićem, sa kojim i dan-danas sarađuje u emisiji "Beograde, dobar dan". Tridesetšestogodišnja Irena nije imala vremena za tremu jer je to prvo iskustvo za nju bilo neočekivano, ali brzo je shvatila da je televizija njen životni poziv, pa je nedavno završila i novinarstvo. Irena je majka dva dečaka, jedanaestogodišnjeg Luke i šestogodišnjeg Lazara. Lepa voditeljka je i ponosna maćeha sedamnaestogodišnje Sare, kćerke njenog supruga Đuke, privatnog preduzetnika, koju je dobio u prvom braku.
- U braku smo četrnaest godina, ali imam utisak kao da smo se juče venčali - kaže Irena na početku razgovora.
- Upoznali smo se u kafiću, oboje smo bili u velikom društvu, Đuka u muškom, a ja sa drugaricama. Bilo je smešno i to nije bila ljubav na prvi pogled, nego smo se upravo spojili zbog te ogromne različitosti koja je tada bila izraženija nego danas. Imali smo dijametralno suprotna interesovanja. Brzo smo se venčali i u takvim situacijama čovek shvati koliko je život sudbinska stvar.
Posle sudbinskog susreta Irena i njen suprug priredili su venčanje iz snova za svoje porodice i najbliže prijatelje. Irena se rado priseća tog dana.
- Venčanje je bilo vrlo romantično, bila sam trudna, a Sara, Đukina kćerka, imala je četiri godine. Proslavili smo taj dan u hotelu "Hajat", koji smo u to vreme mogli lakše sebi da priuštimo nego danas. Često smo sedeli u restoranu pomenutog hotela i taj ambijent sam mnogo volela, pa kada smo planirali svadbu, "Hajat" nam je bio obostrana želja i lak izbor. Svadbeno slavlje upriličeno u "Kristalnoj dvorani" bilo je božanstveno, svih dvesta gostiju se divno provelo, kao i mi. Jedini problem mi je bio što sam venčanicu odabrala dva meseca pre svadbe, a pošto sam je probala u četvrtom mesecu trudnoće, a pred venčanje sam ušla u šesti, morala sam ozbiljno da je proširim i prekrojim, što je bilo prilično stresno.
Iako je majka dva dečaka, Irena je veoma aktivna poslovna žena kojoj je porodica prioritet. Veoma se trudi da sa svojom decom izgradi odnos pun poverenja. Kćerka njenog supruga iz prvog braka Sara veoma je privržena svojoj braći.
- Sara će ove godine napuniti osamnaest godina. Rado pritrči u pomoć oko svoje braće kada ona to poželi, ali od nje se to ne traži. Najviše vremena provodi kod svoje bake jer tamo ima svoj prostor i oazu gde može da uči. Mnogo mi je interesantno što je poput mnogih tinejdžerki opterećena imidžom, voli da ostavi snažan utisak na ljude, to joj je jako važno. Sara je vrlo posebna, ima izraženu želju da bude drugačija, što je istovremeno čini teškom za saradnju, ali i predivnom.
Poznata majka koja svakodnevno vodi emisiju na "Studiju B" možda će dobiti naslednicu u poslu, ali Sara je po tom pitanju i dalje neodlučna.
- Sara je išla na neke konkurse i svuda je prošla, ali je ta želja za voditeljskim poslom ne drži u toj meri da istraje. Bila je na konkursu za tinejdž-program na "Studiju B". Iako je prošla sve testove, i dalje je neodlučna, a mi ne želimo da insistiramo. Sigurna sam da će se na kraju odlučiti za neko umetničko zanimanje, ima tu snažnu crtu i sve vidi svojim bojama. Čudne su ove generacije danas, ranije ste na osnovu onoga o čemu neko priča mogli da pretpostavite čime će se baviti, a ja ne mogu ni da naslutim zanimanja koja će naša deca izabrati.
Budući da su deca ogledalo svojih roditelja, Irena i njen suprug primećuju svoje osobine kod svojih mališana.
- Luka je sportski tip, on sve može, da se popne uza zid bez pomagala, dok je Lazar veoma pričljiv, te je tu jasno ko na koga liči - zadovoljno kaže Irena.
- Sara i Lazar nasledili su od supruga snažnu ličnost, oni odmah ostavljaju utisak osobe koja zna šta želi. Inače, kod mog supruga ta osobina je baš upečatljiva, kod njega nema premišljanja. Luka i ja imamo dosta sličnosti, mi smo ona pomirljivija strana porodice, kod nas sve uvek može i ne mora, o svemu možemo da se dogovorimo i pravimo ustupke, dok ovo troje nisu takvi, oni su tvrda linija u našoj kući. Mora da postoje obe strane da bismo funkcionisali, svi volimo te naše različitosti, što je najvažnije. Nemam potrebu da ih "smekšavam" i menjam, da im predlažem da prave kompromise, jer to nije uvek najbolje rešenje, što govori moje iskustvo.
Šarmantna voditeljka i njen suprug odličnom organizacijom uspevaju da budu posvećeni deci i da na poslovnom planu pruže maksimum.
- Moj suprug ima privatnu firmu i pomaže mi oko dece koliko god može, na meni su uvek sve bitne stvari u vezi s porodicom, kao što su dugi razgovori sa decom, i rad sa njima. Njegove obaveze vezane su za organizacioni deo u tehničkom smislu da nas preveze i uradi sve što je za nas potrebno. To mi je velika pomoć jer kad bih morala sve to sama, ne znam kako bih, ne bih uspela da trajem ni na jednom polju - zaključuje nasmejana voditeljka "Studija B".

Piše: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković
Mesto snimanja: restoran "Kalemegdanska terasa", Mali Kalemegdan bb, tel. +381 11 / 328 - 30 - 11
Šminka i frizura: Srđan Petković za „Minibar studios“, Hadžimilentijeva 14, tel: 011 / 244 - 35 - 59

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još