Pola sata sa... Ivana Zarić

Pola sata sa... Ivana Zarić

Autor: | 21/09/2013

0

Voditeljka na "Prvoj" televiziji Ivana Zarić više od dve decenije uspešno gradi televizijsku karijeru, a poslednje dve godine sa svoje četiri koleginice angažovana je u emisiji "Žene", u kojoj uvek ugoste zanimljive sagovornike, sa kojima obrađuju aktuelne društvene teme. Šarmantna četrdesetčetvorogodišnjakinja u skladnom je braku sa glumcem Ivanom Zarićem sa kojim ima dve prelepe kćerke, osmogodišnju Katarinu i petogodišnju Olju. Porodica joj je prioritet i dobrom organizacijom uspeva da bude požrtvovana i posvećena majka i supruga i da pruži maksimum na profesionalnom planu. Letnju pauzu iskoristila je da sa porodicom uživa u morskom ambijentu, a kao idealnu desetinaciju odabrala je malo ribarsko mesto u Grčkoj, gde je mogla u potpunosti da se posveti kćerkama i suprugu i prikupi pozitivnu energiju za predstojeće obaveze.

Kako ste proveli leto?

- Nikad lepše i nikad mirnije, a pošto su mi deca sada malo starija, nisam morala svakog trenutka da motrim na njih kao ranije. Boravili smo u jednom izuzetno mirnom mestu u Grčkoj, u kome turizam nije posebno razvijen. Stanovnici su više okrenuti ribolovu nego ugostiteljstvu, tako da smo se tamo lepo odmorili bez gužve i mnogo ljudi.

Da li ste uživali u aktivnostima na plaži sa kćerkama?
- Volim sve aktivnosti kako na plaži, tako i u vodi. Prethodna leta provodila sam na način uobičajen za roditelje male dece, koji nije previše inspirativan jer je sve podređeno mališanima. Ovog puta bili smo aktivniji, obilazili smo okolne plaže i predivnu prirodu. Ovo letovanje mi je bilo onakvo o kakvom sam maštala. Bilo je dovoljno akcije da nam svaki dan ne bude isti, a opet dovoljno sporo da smo se dobro odmorili.

Radujete li se novoj televizijskoj sezoni?
- Krajem septembra počinje nova sezona emisije "Žene", pre toga ćemo imati promociju nove programske šeme, pa osećam poseban elan. Sada već imamo dosta iskustva i znamo šta publika traži, a znamo i šta su nam zadaci i obaveze. Imali smo izuzetno dugu pauzu, nikada se nisam ovoliko radovala povratku na posao.

Jesu li vam tokom letnje pauze nedostajale koleginice?

- Naravno, dve i po godine smo po čitav dan zajedno.

Na koji način se opuštate?
- Od kada sam majka i otkad sam ušla u neke zrelije godine, moje opuštanje izgleda tako što sebi priređujem zen-momente, uglavnom u svom domu. Ne gledam televiziju, slušam muziku i čitam knjige. Baterije punim tako što se isključim od ostatka sveta.

Da li redovno vežbate?
- Mislim da uopšte nisam u formi, stalno sebi obećavam da ću više vežbati. Zapravo, da ću se više baviti sobom, ali zaista kada imate tempo života kao što je moj, ostane vrlo malo vremena za rad na sebi, ali uz dobru organizaciju mislim da je sve moguće postići.

Kako se snalazite u kuhinji i da li redovno kuvate?

- Ne kuvam redovno jer mlađa kćerka ruča u vrtiću, a starija u školi, naravno da i kod kuće nešto pojedu. Suprug i ja gotovo svakodnevno skuvamo ponešto.

Da li kod vas postoji tradicija nedeljnog porodičnog ručka?
- Postoji jedna drugačija tradicija kod nas, mi sa kumovima i njihovom decom svake nedelje odemo negde na ručak. Obično su to neki izleti ili mesta, koji su podređeni deci i njihovom boravku na svežem vazduhu.

Pomažete li kćerki u izradi domaćih zadataka?
- Deca danas već od prvog razreda imaju ozbiljne zadatke i obaveze, više nego što smo mi imali u njihovom uzrastu. Kad god joj je potrebna pomoć, ja sam tu, i ona zna da uvek može da zatraži pomoć ili od mame ili od tate. Dokle god budemo znali i mogli da joj olakšamo mi ćemo to rado činiti, kada ne budemo mogli, onda ćemo kao i mnogi roditelji angažovati privatne profesore. Iskreno se nadam da nećemo morati, ali privatni časovi su danas uobičajeni.

Da li ste strogi roditelji?

- Nismo strogi, ali smo veoma jasni po pitanju pravila koja moraju da se poštuju. Srećom, naše kćerke su veoma dobra deca, pa retko kad moramo da povisimo ton. Moraju da nauče da je važno poštovati pravila u životu. Slažem se sa tim da se sve ponese iz kuće.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin