Tijana Dapčević: Pred velikim izazovom

Tijana Dapčević: Pred velikim izazovom

Autor: | 05/10/2013

0


Pop pevačica Tijana Dapčević nedavno je dobila najodgovorniji zadatak u karijeri, jer ću u maju sledeće godine u Danskoj predstavljati Makedoniju na „Evroviziji“. Harizmatična dama godinama ima želju da se oproba u najvećem muzičkom spektaklu na starom kontinentu, a državna televizija Makedonije, koja bira predstavnika, ukazala joj je veliko poverenje, jer će sama birati autore za svoju kompoziciju, kao i čitav tim koji će je pratiti na takmičenju. Iako još nije izabrala pesmu sa kojom će se takmičiti, Tijana je odlučila da joj prateći vokal bude njena sestra Tamara Todevska, dok će njen suprug Milan biti zadužen za organizacione poslove, a četvoroipogodišnji sin Vuk će biti jedan od putnika za Kopenhagen.
- To što mi je Makedonija ukazala poverenje da predstavljam svoju zemlju na „Evroviziji“ nije me iznenadilo, ali me je jako obradovalo. Ukazali su mi veliko poverenje, jer ću sama izabrati pesmu sa kojom ću nastupiti u Danskoj, ali i čitav tim koji će me pratiti. Nikada u karijeri nisam imala odgovorniji zadatak, i moram da priznam da imam pozitivnu tremu. Ambicije su mi da budem bar među prvih deset, a autor koji mi bude ponudio najbolju numeru, putovaće sa mnom u Dansku. Moj adut će biti kvalitetna kompozicija, jer smatram da je to najbolji i najsigurniji način za dobar plasman. Kada imate dobru pesmu, ne treba vam spektakularni marketing ili PR, jer sve to onda dolazi spontano - objašnjava atraktivna pevačica i dodaje:
- Dobila sam mnogo korisnih saveta od Marije Šerifović i Kaliopi Bukle, koje imaju iskustva, ali mi najviše znači podrška moje sestre Tamare koja se jednom takmičila na "Evroviziji", a jednom je Tošetu Proeskom pevala prateće vokale. Sa njom se uvek osećam najsigurnije, tako da će mi ona pevati prateće vokale i biće uz mene sve vreme tokom takmičenja, a tu će biti i moj suprug i sin, jer bez njih nigde ne idem. Milan će obaveljati poslove koji se tiču organizacije, pošto je u tome najbolji - kaže Tijana.
Simpatična Makedonka ističe da se u njenoj kući uvek pratila "Evrovizija“, tako da uz nju i supruga i njihov sin s mnogo pažnje gleda to takmičenje. Posebno je zanimljivo to što Tijanin mališan uvek nepogrešivo zna ko će biti pobednik.
- Vuk je još mali da bi znao o kakvom je takmičenju reč, a o našem zajedničkom putovanju u Dansku pričaću mu tek pred polazak na put. Međutim, zanimljivo je da se u našoj kući uvek prati „Evrovizija“, a on uvek ima nepogrešivu intuiciju kada je pitanju pobednička pesma. Kada peva izvođač koji će pobediti „zalepi“ se za televizor i ne pomera se sve dok se ne završi nastup. Prvu reakciju na pobednika imao je još kao petomesečna beba kada je pobedio Aleksandar Ribak. Biće veoma interesantno kada sa njim odemo u Dansku.
Osim što će biti posvećena izboru kompozicije, Dapčevićeva će uskoro predstaviti publici i novi spot za pesmu „Suze od pepela“, a u oktobru će početi da priprema novu predstavu. Svim novim zadacima posvetiće se sa velikim entuzijazmom i poletom, jer tokom čitavog leta uživala sa porodicom na moru. Pošto njen sin obožava letovanja, odlučili su da gotovo čitavo leto provedu na grčkom i crnogorskom primoriju.
- Vuk je najsrećniji kada je na moru tako da smo dosta vremena proveli u Crnoj Gori gde sam ja i nastupala, ali i izvodila predstavu „Pukla bruka“. Osim toga, bili smo dva puta na Halkidikiju, gde odlazimo svake godine. Tokom odmora sreli smo Katarinu i Milana Gromilića koji su izabrali isto mesto za odmor i jako lepo smo se družili. Deca su nam se zajedno igrala i nosimo prelepe uspomene - zaključuje Tijana.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin