Ivana Maksimović: Žrtvovala sam ljubav zbog karijere

Ivana Maksimović: Žrtvovala sam ljubav zbog karijere

Autor: | 11/10/2013

0


Naša najuspešnija sportistkinja u streljaštvu Ivana Maksimović, ove godine postigla je nove uspehe, a kao krunu uspešne karijere smatra bronzanu medalju na "Šampionatu Evrope", koju je osvojila ovog leta. Nakon kratkog odmora, tokom avgusta i septembra, lepa sportistkinja nedavno je otputovala u Nemačku gde će se pripremati za narednu sezonu u kojoj je očekuju mnogobrojni izazovi. Vlasnica srebrne medalje, koju je osvojila na "Olimpiskim igrama" u Londonu, zbog sportskih ambicija morala je da žrtvuje ljubavni život. Višemesečnu vezu sa vaterpolistom "Partizana", Stefanom Živkovićem, nije uspela da sačuva, upravo zbog česte razdvojenosti. Ali, harizmatična crnka ne očajava zbog toga, već pokušava da uživa u samoći.
- U prošloj sezoni, koja se završila u avgustu, postigla sam dobre rezultate, a najznačajnije mi je treće mesto na "Šampionatu Evrope", jer naša zemlja na tom takmičenju nije uspela da uzme medalju poslednje trideset dve godine. Sada me očekuju pripreme za narednu sezonu, a prvo značajno takmičenje je "Finale svetskog kupa", koje se u novembru održava u Minhenu. Nakon toga, potrudiću se da tokom sledeće godine osvojim medalju na evropskom i svetskom prvenstvu, koja su najznačajnija - iskrena je Ivana, koja se navikla na stalna putovanja.
- Zbog obaveza koje imam, teško mi je da ostvarim ljubavnu vezu. Moja romansa sa Stefanom nije uspela, ali on je divan momak sa kojim sam ostala u odličnim odnosima. Uvek ću biti tu za njega, kao i on za mene, međutim, teško je biti uspešan sportista i pronaći vremena i za druga zadovoljstva u životu - tvrdi dvadesettrogodišnja lepotica.
- Devojka sam koja voli da bude zaljubljena i da kraj sebe ima muškarca. Do sada sam uvek bila u dugim i kvalitetnim vezama, ali od kada je moja karijera krenula uzlaznom putanjom, teško mi je da ostvarim uspešnu romansu. Međutim, svesna sam svojih obaveza u sportu i sada pokušavam da se naviknem da uživam u samoći, a za pravu ljubav i stvaranje porodice, biće vremena. Naravno, volela bih da se ludački zaljubim i neću bežati od toga, ako mi se dogodi - iskrena Ivana, koja je i ambasador brenda „Adidas“.
Zahvaljujući svojim uspesima, od Grada Beograda dobila je stan koji poslednjih meseci s mnogo pažnje uređuje, a tokom jeseni planira da se useli u svoj novi životni prostor.
- Moj novi stan nalazi se na Novom Beogradu, u blizini mog porodičnog doma, u kome trenutno živim sa roditeljima. Potrudila sam se da sve u njemu bude besprekorno, a u tome mi je mnogo pomogao naš kućni prijatelj, uspešni dizajner i enterijerista Ašok Murti. Početak radova mi je najteže pao, jer sam morala da biram pločice, parket i druge slične stvari, dok mi izbor nameštaj pričinjava mnogo veće zadovoljstvo - kaže Maksimovićeva, koja ističe da je spremna za samostalan život.
- Prošle godine sam počela da živim sama i prvi put sam se odvojila od roditeljstkog doma, ali to je trajalo samo mesec dana. Lepo sam se snašla. Međutim, pošto sam bila više na putovanjima nego u Beogradu, shvatila sam da mi se ne isplati da iznajmljujem stan. Mislim da će mi biti dobro kada započnem samostalni život, mada mi roditelji kažu da će mi sigurno nedostajati.
Osim Ivane, nedavno se osamostalio i njen brat Marko, koji je zahvaljujući uspesima u streljaštvu dobio stipendiju za školovanje u Americi.
- Moj btrat Marko je kao i ja odlučio da krene stopama naših roditelja. Zahvaljujući sportskoj stipendiji, koju će dobijati naredne četiri godine, provešće u Atlantik Sitiju, gde će studirati. U Ameriku je otputovao pre mesec dana, već mi jako nedostaje i jedva čekam novogodišnje i božićne praznike, kada ću moći da ga vidim. Veoma sam ponosna na njega, jer mislim da ima ogromne potencijale i sigurna sam da će nadmašiti moje uspehe - zaključuje jedna od naših najlepših sportistkinja.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još