Pola sata sa... Kristina Kovač

Pola sata sa... Kristina Kovač

Autor: | 11/10/2013

0


Svestrana muzičarka Kristina Kovač, svojim originalnim pristupom umetnosti kojom se bavi, osvojila je brojnu publiku. Pored zadovoljstva koje joj pruža posao koji obožava, ostvarila se i u ulozi majke. Sa bivšim suprugom Igorom Perovićem, pre pet godina, dobila je kćerku Taru. Posle razvoda braka, sreću na emotivnom planu pronašla je sa Danijelom Brakusom, sa kojim uživa u skladnoj vezi ispunjenoj ljubavlju i razumevanjem. Budući da Kristina i njeni najmiliji, poslednjih sezona, s velikom pažnjom prate inostrana izdanja takmičenja "X faktor“, svi su obradovali što će ona biti član žirija ovog muzičkog šou-programa kod nas.

Budući da ste veliki fan "X faktora“, kako ste reagovali kada vam je ponuđeno da budete član žirija?
- Bila sam jako srećna. Otkako sam saznala da će se takmičenje „X faktor“ organizovati u Srbiji, potajno sam se nadala da će me zvati da budem u žiriju. Stvarno volim taj šou i s velikom strašću sam pratila ta takmičenja mladih talenata, a naročito američku verziju, prošle godine. Pošto je moj kompozitorski rad u poslednje vreme okrenut ka inostranstvu, jako mi je zanimljiv rad Sajmona Kauela, jednog od članova žirija „X faktora“ u Americi. On je prilična senzacija na svetskom tržištu, jer je neverovatan način na koji ume da otkriva talente.

I sami imate iskustvo u otkrivanju mladih talenata jer ste pre nekoliko godina oformili grupu „Peti element“, koliko će vam rad sa momcima iz tog benda pomoći u novom poslu?

- Iskustvo sa grupom „Peti element“ svakako će biti dragoceno, jer sam sama sastavila taj bend, birajući između nekoliko stotina momaka koji su se prijavili na audiciju. Kasnije sam radila i sa mladom Ninom Radojčić, koja je predstavljala našu zemlju na "Evroviziji“, kada je pevala moju kompoziciju. Inače, već godinama žudim da radim sa mladim i talentovanim ljudima, i za razliku od ostalih članova žirija, ja se sve manje bavim pevačkim delom svoje karijere, a mnogo više me zanima producentski i kompozitorski rad. Zbog toga mi je ovaj šou odlična prilika i za pronalaženje mladih talenata.

Već nekoliko godina niste na našoj javnoj sceni, zašto ste odlučili da se povučete?
- Nakon što sam, pre skoro šest godina, izdala album "U nebranom grožđu“, postala sam majka, tako da sam uglavnom bila posvećena mojoj Tari. Bila sam prisutna u medijima kada je moja kompozicija "Čaroban“ bila naš predstavnik na "Evroviziji“, a u poslednjih godinu i po dana bavim se komponovanjem, ali za inostrano tržište. Sarađujem sa mnogim kolegama iz Velike Britanije i Švedske, a nedavno sam sa predstavnicima kuće "Universal Music“ bila i u Norveškoj. Polako pronalazim svoj put i nadam se da ću za nekih godinu dana imati priliku da se pohvalim inostranim uspehom. To, svakako, neće biti nešto za šta će svi ljudi čuti, ali mislim da će biti primećeno u krugu kolega.

Da li vam je teško da uskladite roditeljske obaveze sa poslom?
- Jeste, zato sam se povukla sa javne scene. Divim se ženama koje su u stanju da pomire bilo koju vrstu estradne karijere i majčinstvo. Meni je dete uvek na prvom mestu, tako da mi nije žao da žrtvujem deo svoje karijere i sreću zbog sopstvene poslovne satisfakcije, da bi ona bila zadovoljna. Jako mi je teško da pronađem balans i uvek će deo mog posla morati da trpi. Nije mi žao zbog toga, jer sam samo jednom u životu ta "važna mama" i važno mi je da moje dete bude srećno.

Raduje li se Tara vašem novom poslu?

- Tara obožava takmičenje „X faktor“, a veliki je fan i grupe "One direction“, koju čine momci koji su učestvovali u tom šou programu. Kada sam joj rekla da ću biti u žiriju, jako se obradovala.

Prepoznajete li kod kćerke muzički talenata?
- Talenat prepoznajem, ali manje prepoznajem interesovanje da se bavi pevanjem. Međutim, ona jako voli šou-biznis i stalno gleda televiziju „VH1“. Zahvaljujući tome, zna sve hitove Rijane, Robija Vilijamsa, Pink, Bijonse i još mnogih popularnih izvođača. Kako će se sve to odraziti na nju i njen izbor, videćemo.

Kako su vaš otac i sestra reagovali kada ste im rekli da ste u žiriju „X faktora“?
- Oni se ne mešaju mnogo, tako da su bitne reakcije izostale, tata je, po običaju, zadovoljan.

Jeste li dobili podršku partnera?

- Naravno, on je bio oduševljen. Zajedno smo pratili inostrane verzije, tako da je podjednako uzbuđen kao i ja. Stalno me zapitkuje kakva ću biti prema takmičarima, da li ću biti stroga, a ja mu odgovorim da ću biti ono što jesam, kakva sam i inače u životu.

Piše: Ivana Nikolić, Life Conetnt

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin