Sanja Kužet: Majčinstvo je u meni probudilo unutrašnju lepotu

Sanja Kužet: Majčinstvo je u meni probudilo unutrašnju lepotu

Autor: | 18/10/2013

0

Zgodnu voditeljku televizije "Pink" Sanju Kužet širi auditorijum zapazio je dok je u okviru "Jutarnjeg programa" domišljato izveštavala o vremenskoj prognozi. Novinarstvom se bavi već deset godina, koliko je i deo ekipe jedne od najgledanijih komercijalnih televizija. Sanja se okušala i u glumačkoj profesiji, tumačila je lik Senke u filmu "Šejtanov ratnik", a bila je i deo glumačke ekipe domaćeg filmskog ostvarenja "Doba nevinosti". Pre godinu dana dobila je nadimak "Bingo devojka" jer uspešno vodi emisiju koja mnogima donosi sreću. Pošto je postepeno gradila karijeru, Sanja je prihvatila veliki izazov da rame uz rame sa popularnim voditeljem Vojislavom Nedeljkovićem bude domaćin muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". Tridesetogodišnja novinarka bila je u braku sa kolegom Zoranom Piperom, sa kojom ima četvorogodišnjeg sina Andriju. Shvatila je da sa Zoranom bolje funkcioniše kao prijatelj, pa su se sporazumno razveli i od tada atraktivna voditeljka sama vodi brigu o sinu.
- Posle četiri godine rada na televiziji osetila sam da tapkam u mestu, a sa tim se nikako ne mirim u životu, jer kod mene uvek mora da postoji neki pomak, u kakvom god smeru. Vrlo razumno i svesno to sam prepoznala kao odličan trenutak da postanem majka. Godinu dana sam bila na porodiljskom odsustvu i vratila se poslu sa više energije i želje, uprkos tome što je situacija u medijima bila gora nego u trenutku kada sam napravila pauzu. Nisam dozvolila da me ti problemi demorališu, upravo zbog tog malog bića koje me pokreće svakog dana.
Uprkos majčinstvu i brojnim poslovnim obavezama Sanja mnogo vodi računa o svom izgledu kojim pleni.
- Do dvadeset pete devojka je lepa zato što joj to omogućavaju geni i mladost, a posle toga dolazi do izražaja unutrašnja lepota koja je u meni definitivno sazrela od trenutka kada sam postala majka. Majčinstvo me pokreće, tera me da radim i znam zbog čega. Bilo je situacija i da nemamo, a ponekad i kada imamo, ja mu kažem da ipak nemamo kako bi bio svestan da ne može sve da bude lepo i da ne može sve lako da dobije. Moj sin mora da zna da se novac zarađuje i da ne pada s neba.
Najveća podrška su joj roditelji sa kojima živi u porodičnom domu u Beogradu. Posebno joj pomaže majka Vesna koja svom unuku stvara najlepše uspomene i pruža bezbrižno detinjstvo. Voditeljka daje sve od sebe da njen sin ne oseti posledice razvoda.
- Teže je jer sam u svemu tome sama, nemam drugu stranu koja može da mi pomogne i od prvog dana rođenja roditelji su mi najveća podrška i oslonac, a pogotovo kada sam odlučila da sama podižem Andriju. Kažem "sama" uslovno, nisam ja potpuno sama u tome, on ima oca koji je sastavni deo Andrijinog života, ali ne na svakodnevnom nivou. Tu su mi roditelji bez kojih moj život ne bi ovako izgledao. Ne mislim da bih posustala, sigurno bih sve izgurala, znam sebe, lavica sam, samo je pitanje koliko bih osmeha i energije imala na licu.
Lepa voditeljka s mnogo pažnje prati svaki sinovljev korak jer ne želi da propusti nijedan trenutak njegovog odrastanja.
- Andrija je prezahtevno dete, svestan je sebe i očekuje da sam pored njega dvadeset četiri časa, što ja pokušavam da ispunim, a što mi omogućava posao kojim se bavim. Andrija ide u vrtić, a po podne smo zajedno, vodim ga na plivanje i pohađa časove engleskog. Trudim se da mu priuštim sve što je korisno za njega jer u dete mora da se ulaže i sa njim mora da se radi.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Foto: "Piksi"

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin