Pola sata sa... Kiki Lesendrić

Pola sata sa... Kiki Lesendrić

Autor: | 16/11/2013

0


Frontmen grupe „Piloti“ Zoran - Kiki Lesendrić odlično se snašao u ulozi jednog od sudija popularnog muzičkog šou-programa „X faktor“, koji se emituje na televiziji „Pink“. Uprkos tome što nimalo nije lako ni zahvalno odlučivati o sudbini talentovanih pojedinaca, muzičar ističe da je iznenađen koliko u našoj zemlji ima darovitih ljudi. S druge strane, zabavlja ga i to što se na ovo popularno takmičenje prijavljuju i osobe bez talenta za pevanje, ali imaju hrabrost i uvereni su da su baš oni predodređeni da budu zvezde „X faktora“. Osim što se angažovao u ovoj muzičkoj emisiji, Lesendrić je posvećen i svojoj karijeri. Nedavno je sa bivšim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem snimio jednu baladu, a sledeće godine planira da predstavi novi album. Uspešni pedesetdvogodišnjk ponosan je i na uspehe sina Đorđa koji je krenuo njegovim stopama. U Rimu, gde studira, ima pankerski bend.

Da li ste zadovoljni kako je najpopularniji muzički šou-program na svetu „X faktor“ startovao u našoj zemlji?
- Veoma sam zadovoljan. Celokupna organizacija je na veoma visokom nivou i način na koji mi to radimo može da se uporedi sa realizacijom istog formata koji je prikazivan širom sveta. Čast mi je što sam deo jednog takvog tima.

Budući da ste jedan od četiri člana žirija, osećate li bar malo griže savesti kada odlučite da li neko ide dalje ili ne?

- Nemam. Trudim se da donosim poštene odluke iza kojih čvrsto stojim. Tokom šoua videćete da i mi, članovi žirija, nismo nepogrešivi, ali nismo ni sujetni, jer kada donesemo pogrešan sud, svim silama se trudimo da ga ispravimo. Biti sudija i ocenjivati nečiji talenat samo na osnovu nekoliko minuta pevanja izuzetno je težak zadatak. Do sada sam samo jednom u imao priliku da budem šef žirija - „Gitarijade“ u Botošu, gde je izbila tuča. Bez obzira na ishod, bilo mi je to jedno interesantno iskustvo, zbog čega sam odlučio da ponovo prihvatim tu važnu ulogu.

Da li kod vas bolje prolaze muški ili ženski takmičari?
- Isključivo i samo talentovani pojedinci, bez obzira kog su pola. Veoma sam surov kada je muzika u pitanju. U studio mi dolaze pojedinci koji žele da postanu pevačke zvezde. Ako nemaju talenat, u startu ih sečem, štedim njihovo vreme i novac. Često budu povređeni, ali to je život.

Nedavno ste sa Mlađanom Dinkićem snimili novu baladu?
- Tako je. Iako posle rekonstrukcije vlade Mlađan Dinkić nije zadržao svoju staru poziciju, u rekonstrukciji mog benda je ostao na istoj poziciji - kompozitora. Uz mene, to je najvažnija funkcija. Šalim se, Mlađan je zaista sjajan muzičar. Uživali smo snimajući ovu baladu, a na proleće planiramo da izdamo novi kompakt disk.

Kakav bi Mlađan Dinkić bio kao takmičar „X faktora“?

- Kao pevač u „X faktoru“ mislim da bi ispao u prvoj sekundi. On voli da peva, ali nema „X“ već, nažalost, „Y“ faktor za pevanje.

Vaš sin Đorđe je krenuo vašim stopama?
- Mom sinu Đorđu, koji ima dvadeset godina, muzika je za sada hobi jer u Rimu studira ekonomiju i međunarodni biznis. U Italiji, gde trenutno živi, ima mali pankerski bend, što je početak za lepo zabavljanje, da se bavite muzikom koju volite, a da ne zavisite od toga. Sa drugarima sa fakulteta napravio je veoma dobar bend. Njihov pevač Aleks ima taj čuveni „x faktor“. Piše dobre pesme i odlične melodije. Aleksa sam posavetovao da se okrene muzici ako mu ne ide ekonimija. Moj sin je odličan bubnjar. Često svira sa nama u bendu, kada naš bubnjar nije u prilici. Koje god zanimanje da odabere kao svoje životno opredeljenje, podržaću ga.

Koliko vi vašim predlozima utičete na muziku koju stvara bend vašeg sina?
- Vrla malo, ja ih samo malo „naštimam“ ako škripe. Svi su vrlo samosvesni i znaju šta hoće. Ne želim da im kvarim tu ubojitu mladalačku energiju koju imaju, a koja je neponovljiva. Do sada su snimili oko deset pesama, od kojih šest zvuče baš dobro.

Da li biste savetovali sina i članove njegovog benda da ubrzaju svoj proboj na muzičko tržište i prijave se na takmičenje „X faktor“?

- Mislim da taj oblik popularnosti njih ne interesuje. Oni su se skupili iz različitih delova sveta. Od popularnosti, više ih interesuje muzika. Takmičenje ne bi izdržali, jer su previše bezobrazni.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti