Vojin Ćetković: Beskrajno zahvalan kćerkicama Veri i Mili i supruzi Slobodi

Vojin Ćetković: Beskrajno zahvalan kćerkicama Veri i Mili i supruzi Slobodi

Autor: | 08/12/2013

0

Jedan od naših najboljih glumaca Vojin Ćetković nedavno je dobio značajnu nagradu "Raša Plaović" za ulogu Otela u istoimenoj antičkoj drami, koja mu je uručena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta tokom dodele godišnjih nagrada i proslave sto četrdeset pet godina postojanja te kulturne ustanove. Četrdesetdvogodišnji glumac veoma je srećan zbog ovog značajnog priznanja koje je, po njegovom mišljenju došlo u pravom trenutku, a posvetio ga je svojoj supruzi i koleginici Slobodi Mićalović i njihovim kćerkama, troipogodišnjim bliznakinjama Veri i Mili.

- Veoma sam uzbuđen zbog ove nagrade. Uvek sam uzbuđen kada primam priznanja koja znače svakom glumcu. Bavimo se javnim poslom i uvek nam prija kada shvatimo da je neko primetio naš trud. Naročito, kada mislimo da smo pošteno uradili svoj posao i da zaslužujemo tako nešto. Glumcima se dešava da budu nagrađeni, a smatraju da to i nisu baš zaslužili, meni se to desilo nekoliko puta. Znam da neskromno zvuči, ali smatram da sam zaslužio ovu nagradu i da je došla u pravom trenutku - počinje priču Vojin.

- Zahvalan sam žiriju koji je u obrazloženju napisao toliko reči hvale koliko mislim da ne bi izgovorile ni moje kćerke. Dugujem zahvalnost i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, koje je na ne znam koji način uspelo da prikupi sredstva da se "Otelo" izvede, zatim reditelju Milošu Loliću i kolegi Nikoli Đuričku bez čijeg ogromnog dara, preciznog oka, britkog uma i ljudske dobrote ne bih mogao da se osećam kao Otelo

Talentovani umetnik tvrdi da trenutno nema novih angažmana, ali da je normalno u njegovom poslu da postoje periodi stagnacije, mada mu je mnogo draže kada je profesionalno aktivan.

- Na poslovnom planu kod mene ne postoji ništa novo, ali to nije moja odluka. Dešava se da posle neke nagrade ili odlično odigrane uloge za glumce sledi period stagnacije i nerada. Jednom mi se dogodilo da sam imao pauzu koja je trajala čitavih pet godina. Nisam dobijao nove uloge i to je bio težak period - iskren je Ćetković.

Poznati glumac već četiri godine je u braku sa koleginicom Slobodom Mićalović, sa kojom je prethodno bio u dugogodišnjoj vezi. Od kada su u njihov život došle kćerke Vera i Mila, koje će u januaru napuniti četiri godine, život im se potpuno promenio, a Vojin tvrdi da sada potpuno razume Amerikance koji se prilikom dodele nagrada uglavnom zahvaljuju članovima svoje porodice.

- Podrška porodice je najvažnija, to je osnova društva i bez nje ne bih mogao. Nikada nisam razumeo Amerikance koji bi se, kada dobijaju nagrade, zahvaljivali svojim porodicama. Sada kod kuće imam tri dame bez čije ljubavi ne bih mogao ni da dišem, a ne da budem glumac. Ovu nagradu posvećujem Veri, Mili i Bobi - rekao je junak mnogih domaćih filmova i serija i dodao da se nada da su njegove kćerke i supruga ponosne na njega.

U želji da svojim mezimicama obezbedi što lepše detinjstvo, on i njegova supruga nedavno su sagradili kuću izvan gradske vreve gde odlaze čim imaju slobodno vreme.

- Imamo kuću u Čortanovcima i kad god mogu, volim da odem tamo. Imam veliku sreću da i moja deca i supruga vole da tamo provode vreme tako da smo stalno van Beograda. Tamo nam je zaista divno, to je jedno prelepo mesto - zaključuje Vojin.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin