"O bubicama i herojima": Spoj igranog i animiranog filma

"O bubicama i herojima": Spoj igranog i animiranog filma

Autor: | 19/02/2012

0

Jedna od najuspešnijih srpskih manekenki u svetu Nataša Vojnović ozbiljno se posvetila glumačkoj profesiji. Do sada je talenat za glumu pokazivala u reklamama koje je snimila, a uskoro će domaća publika imati prilike da je vidi kako se snalazi i na filmskom platnu. Pored epizodne role u nastavku filma „Montevideo, Bog te video“ Nataša može da se pohvali da joj je reditelj Petar Pašić poverio ulogu u svom novom ostvarenju „O bubicama i herojima“. Tridesetdvogodišnja manekenka je u savladavanju svega onoga što rad na filmu zahteva imala pomoć glumice Mirjane Karanović, koja joj je bila mentor.
Ovaj film je spoj igranog i animiranog. Scenaristi Dimitrije Vojnov, Nikola Pejaković i Petar Pašić, koji je i reditelj, napisali su priču o mladiću Raši koga tumači Bojan Dimitrijević. Život glavnog junaka postaje avantura na granici stvarnog i nevidljivog od trenutka kada dobije posao čuvara napuštene robne kuće. Tada upoznaje superheroja, dečaka i devojčicu iz sirotišta i medicinsku sestru u koju se zaljubljuje, koju glumi Nataša. Animirani deo filma biće posvećen dvema bubama koje iz podzemnog sveta izlaze na površinu.
- Moj lik je žena koja ne može da bude sa drugim ljudima, a strahuje da ne ostane sama. Igrom slučaja zaljubljuje se u Rašu jer zna da je on neće povrediti. Mnogo sam zahvalna Mirjani Karanović koja mi je bila mentor jer kao iskusna glumica znala je da me motiviše i iz mene izvuče najbolje emocije potrebne za ulogu. Za mene su moda i film ista celina. Na snimanju uvek glumim. Jedina razlika je u tome što, kada se bavim modom, provedem dan, dva sa jednim timom, pa odlazim na sledeće snimanje, dok rad na filmu traje duže i nesvesno sa svakom novom scenom postaješ ličnost koju glumiš  - kaže Nataša.
Ostvarenje je neobična i zanimljiva priča koja se događa u očekivanju smaka sveta. U filmu glume i Zoran Cvijanović, Uroš Đurić, Branka Petrić koja će dočarati lik stroge upravnice sirotišta, a njenu zlobnu kćerku tumači Nada Macanković. Slobodanu - Bodi Ninkoviću pripala je uloga superheroja.
- Uživao sam u radu na filmu sa mladim i talentovanim glumcima. Na prvom mestu ovo je jedna vrhunska ljubavna priča sa izvanrednim i komplikovanim scenariom. Igram superheroja koji pokušava da pre datuma koji je u medijima predstavljen kao dan kada će se dogoditi smak sveta sredi život. Izgubio je i suprugu i dete i sada pokušava da se vrati u kolosek - kaže Slobodan Ninković.
Reditelj filma Predrag Pašić veruje da će njegovo novo ostvarenje naći put do publike koja nije navikla na ovakve radove u domaćoj filmskoj industiji.
- Kombinacija igranog i animiranog me je oduvek  privlačila. Moje ideje i snovi su često na ivici realnosti, pa mi zato korišćenje kompjuterske animacije omogućava da ostvarim sve zamisli koje, inače, ne bih mogao, kao što je stvaranje podzemnog sveta buba - kaže Petar i otkriva da je Natašu angažovao na preporuku prijatelja.
- Kada smo radili kasting za ulogu medicinske sestre, razgovarali smo sa brojnim glumicama. Međutim, kada su nam prijatelji predložili Natašu i kada smo je upoznali, shvatili smo da je upravo ona osoba koju smo tražili. Ona nosi kombinaciju nenametljivog, ali veoma upečatljivog prisustva u kadru. Pokazala se kao veoma posvećen saradnik i talentovana glumica.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još