Goran Bregović: Velika žurka u rodnom Sarajevu

Goran Bregović: Velika žurka u rodnom Sarajevu

Autor: | 09/04/2012

0

Proslavljeni muzičar Goran Bregović fantastičnim koncertom u Sarajevu proslavio je šezdeset drugi rođendan. Posle skoro sedam godina ponovo je nastupio u rodnom gradu, a u olimpijskoj dvorani „Zetra“ bilo je više od deset hiljada posetilaca koji su zajedno sa uspešnim kompozitorom slavili. Nekadašnjem frontmenu „Bijelog dugmeta“ na rođendan su došli i mnogi prijatelji koji su pratili njegov nastup iz VIP lože, a Zdravko Čolić je sa Bregovićem otpevao i nekoliko pesama. Među posetiocima je bilo još poznatih ličnosti poput Elvira Lakovića Lake, Saše Lošića, Zvonimira Đukića Đuleta, Rake Marića, zatim supruga i sin pokojnog Davorina Popovića, Sanja i Dario, i mnogi drugi. Sve dame koje se zovu Dženana, kao i slavljenikova supruga, te večeri su mogle besplatno da prate nastup, a od organizatora su dobile i mali poklon. Bregović je bio oduševljen atmosferom u "Zetri", a po završetku koncerta otkrio je da se i sam vrlo lepo proveo iako je radio te večeri.
- Meni je bilo uzbudljivo, nisam imao osećaj da je koncert nego da mi se događa nešto lepo. Nije mi ovo bio koncert. Toliko je bilo prijatelja, stvarno je izgledalo kao rođendan. Došli su mi prijatelji s raznih strana bivše Jugoslavije. I Čola se zadesio, otpevali smo zajedno tri pesme. Da smo rođendan slavili kod kuće, bilo bi isto. Nije mi ličilo na šou-biznis nego je bilo baš kao rođendan
- rekao je Goran za bosanski list "Dnevni avaz".
Kao na pravim rođendanskim zabavama i poznati kompozitor je imao veliku tortu čak na pet spratova, na kojoj su bile šezdeset dve svećice koje je morao da ugasi. Torta je spuštena s plafona, a dečji hor „Princes krofna“ je za Bregovića otpevao rođendansku pesmu, što je ujedno bio i najdirljiviji trenutak koncerta. Posle ovog uspešnog spektakla, čuveni umetnik je rekao da će ubuduće češće nastupati u prestonici Bosne i Hercegovine. Otkrio je da se ovaj njegov nastup nije razlikovao od onih koje je imao u Njujorku ili Sidneju.
- Bilo mi je glupo da u Sarajevu predstavim nešto što nisam. Svirao sam koncert kakav sam svirao u Njujorku, Parizu, Sidneju... Isti koncert kao u Sarajevu svirao sam u "Karnegi holu", "Sidnejskoj operi", u svim najboljim svetskim dvoranama. To je moj najbolji koncert - objasnio je.
-
Voleo bih da ovde igram predstavu "Dnevnik nesretne kraljice". To je kao monodrama sa muzikom. Ni moju operu "Karmen sa sretnim završetkom" ovde još nisam igrao. Voleo bih da igram te stvari. Žao mi je da Sarajevu ne pokažem šta radim.
Posle odličnog koncerta, Bregović se vratio u Beograd, gde planira da privede kraju rad na novom albumu.
- U naredne dve sedmice morao bih da završim ploču. To sam obećao svom uredniku i pošto mi je ekipa na okupu, pre nego što se raziđu, zaustaviću ih na tri, četiri dana u Beogradu da snime ono što još imaju i da za dve sedmice završim ploču. U aprilu imam veliki koncert na trgu u Madridu. Počinjem da sviram. Prošle godine sam svirao sto dvadeset koncerata, a ove ću sigurno više - otkrio je za "Dnevni avaz".
Prema rečima Bregovićevih prijatelja, on je oduševljen atmosferom u "Zetri", pa im je poverio da će ubuduće vreme deliti na ono pre i posle tog nastupa, a u narednom periodu češće će posećivati Sarajevo.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još