Darko Kostić: Slavlje u planinskoj kući na Alpima

Darko Kostić: Slavlje u planinskoj kući na Alpima

Autor: | 18/04/2012

0

Naš poznati modni dizajner Darko Kostić proslavio je trideset prvi rođendan u inostranstvu, gde su ga odveli posao, ali i zadovoljstvo. Naime, Beograđanin, kome je omiljeni potez za putovanje Milano-Komo-Lugano, otputovao je u italijansku prestonicu mode na poslovni sastanak. Budući da je Milano blizu jezera Komo, na tom čarobnom mestu boravio je nekoliko dana, kao i u Luganu, gde se u jednom otmenom butiku prodaju njegove kreacije. Nadomak Milana, u planinskoj kući njegove dobre prijateljice, proslavio je i rođendan.
- Moja energija mi ne dozvoljava da u nekom mestu ostanem duže od dva dana, brzo mi sve dosadi, ali obilazak ovih gradova mi je i te kako prijao jer su vrlo blizu, i u svakom od tih mesta imam dosta prijatelja. Lugano, koji je po meni jedno od šik evropskih mesta, u kom živi mogo poznatih, među kojima i Tina Tarner, smešteno je na jugu Švajcarske, na jezeru Lugano. To mesto je poznato po velelepnim vilama i glamuroznim buticima. U jednoj od tih radnji ima i mojih kreacija, trenutno je moja haljina u izlogu prodavnice, zbog čega sam vrlo zadovoljan. Velika je čast za mene što se moje kreacije prodaju u radnji pored butika „Versaće“ i „Valentino“. Iako je Lugano malo mesto, ima butike dvadeset četiri svetski poznata dizajnera, što dovoljno govori koliko su stanovnici šik i vrlo su naklonjeni modi. Ovog puta sam i u Milanu imao sastanak i poslovni dogovor, tako da je ovo putovanje obeležila dinamika poslovnih sastanaka - kaže talentovani Darko za magazin „Hello!“, objašnjavajući da je posle posete Luganu i Komu boravio u Milanu, gde je upoznao legendarnu Anu de la Ruso, jednu od vodećih ličnosti svetske modne industrije, koja je jedna od najvažnijih uredničkih figura „Voga“ na svetskom nivou, a sada radi kao kreativni konsultant u japanskom izdanju modnog magazina.
- Upoznao sam se sa njom na jednoj milanskoj zabavi koju je priredila moja prijateljica koja je udata za čuvenog italijanskog dizajnera. Imao sam priliku da provedem dosta vremena razgovarajući sa Anom i to mi je bio najlepši mogući rođendanski poklon.
Rođendansko slavlje priredila mu je drugarica Karla Manjina, koja poseduje fantastičnu kuću na planini nadomak Milana.
- Kuća je smeštena u planinskom delu na granici između Italije i Švajcarske. Ona poseduje deo planine gde ima tradicionalnu kuću načinjenu pretežno od drveta. Iako je vrlo bogata, nije površna i naklonjena kupovini skupe garderobe, već je posvećena plemenitom cilju- ima veliki azil za pse o kojima se brine. Jedan je od najvećih aktivista za zaštitu pasa, učestvuje u borbi za pomoć psima širom sveta i sakuplja novac za to. Za rođendan mi je sa kućnom pomoćnicom pekla pice na tradicionalni način - u peći na poluvlažnim drvima, a napravili su mi i domaću tortu. Uživao sam u tradicionalnim italijanskim specijalitetima - kroz osmeh kaže harizmatični modni kreator koji je za vikend svečano otvorio modni atelje u Beogradu, u toku pratećeg programa „Amstel Fashion Weeka“.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti