Tijana Dapčević: Napornim radom do novog izgleda

Tijana Dapčević: Napornim radom do novog izgleda

Autor: | 08/06/2012

0

Pop pevačica Tijana Dapčević tek tri godine posle porođaja može da se pohvali da je vratila liniju koju je imala pre nego što je ostala u drugom stanju. Otkako je rodila sina Vuka više puta je pokušavala da smrša, ali nijedna dijeta nije urodila plodom, sve dok se nije posvetila redovnim odlascima u teretanu. Već godinu dana temperamentna pevačica naporno vežba sa ličnim trenerom, ali je promenila i režim ishrane i konačno može da se pohvali da je uspela u svojoj nameri. Za godinu dana Tijana je smršala dvanaest kilograma.
- Srećna sam zbog svoje nove kilaže. Nije mi bilo lako, ali ovoga puta sam rešila da ne odustajem. Mnogo bolje se osećam otkako sam se okrenula zdravom životu i redovnoj rekreaciji. Već godinu dana tri puta nedeljno odlazim u teretanu gde imam individualne treninge. Vežbam po programu koji mi određuje trener. Moj trud se isplatio. Uspela sam da obučem šorts kreatorke Ane Ljubinković koji sam priželjkivala poslednjih šest meseci - sa osmehom na licu govori Tijana.
Uporedo sa napornim treninzima Tijana je uvela i drugačiji režim ishrane. Sada se hrani zdravo i na njenom meniju više nema začinjene hrane i slatkiša.
- Sada jedem samo „Tonus hleb“ koji je bez brašna, a sadrži četiri vrste semenki: bundevinu, suncokret, lan i susam. Kupujem samo organsko voće i povrće i jedem ih u neograničenim količinama. Od mesa spremam samo biftek, belo pileće meso, ćuretinu i ribu. Ponekad sebi dozvolim da pojedem neku sarmicu od zelja. I Milan i Vuk me prate u tome, tako da se često šalim kako sada pucamo od zdravlja. Ono što mi mnogo pomaže u ishrani je i novi blender koji sam dobila, za samo nekoliko sekundi napravi odlične prirodne sokove, čorbe od povrća, a meni je omiljena ona od svežeg krastavca koja bude gotovo za samo sedam minuta. Takođe, kad god sam u Skoplju, sa sestrom Tamarom pešačim do vrha planine Vodno. Treba nam četrdeset pet munta da se popnemo i ta šetnja mi baš prija, a pogled je fantastičan jer se vidi celo Skoplje - priča Tijana i priznaje da je zbog svoje težine bila često depresivna, ali da ju je jedna suprugova rečenica „trgla“ i ona se posvetila vežbanju.
- Zbog viška kilograma bila sam u blagoj depresiji. Do tada Milan mi nije ništa govorio, ali kada je video koliko sam očajna rekao mi je da sam sama kriva i da moram da počnem da vežbam. Tada sam se trgla i krenula u teretanu. On je presrećan zbog mog novog izgleda, ali i zato što vidi moje zadovoljstvo. Inače, njemu sam uvek lepa - kaže pevačica koja trenutno boravi kod majke i sestre u Skoplju zbog koncerata koje ima u Makedoniji. Sa njom je i sin Vuk kojeg će ostaviti kod bake i dede, kada se ona bude vratila u Beograd.
- Bićemo razdvojeni samo deset dana, pošto ćemo Milan i ja doći već sredinom juna po njega i produžiti na more u Grčku. I ove godine ćemo se odmarati na Halkidikuju, ali smo sada na preporuku prijatelja izabrali selo Siviri. Nema problem da Vuka ostavim u Makedoniji, on obožava da bude kod bake, dede i tetke.
Pevačica će pre odlaska na odmor promovisati spot za pesmu „Beograd“ koji je nedavno snimila.
- Obradila sam pesmu „Beograd“ koju je pre dvadeset sedam godina napisao Sanja Ilić, a pevale su je sestre Barudžija na festivalu „Mesam“. Imala sam u planu drugu pesmu, ali je Dejan Milićević došao na ideju da uradim ovu obradu što mi se dopalo. Mislim da smo uradili pravu stvar - kaže na kraju Tijana.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još