Mina Milutinović: Srpkinja na vrhu sveta

Mina Milutinović: Srpkinja na vrhu sveta

Autor: | 02/08/2012

0

Sedamnaestogodišnja Mina Milutinović donedavno je bila obična srednjoškolka iz Smederevske Palanke koja se manekenstvom bavi iz hobija. Otkako je pristupila modnoj agenciji „Kristal“, njen život umnogome se promenio jer su čelnici uspešne modne kuće u prelepoj crnki videli veliki potencijal i kao njihovo zaštitno lice poslali su je na takmičenje „The Best Model of the World“. Na izboru održanom u Bejrutu od četrdest lepotica iz celog sveta Mina je proglašena najlepšom.
- Iz Bejruta nosim prelepe utiske. Nisam imala previše vremena da se upoznam sa Libanom i njihovom kulturom, jer sam dvadeset četiri dana, koliko sam tamo provela, naporno radila. Pripreme su bile rigorozne, svakodnevno smo se budile u šest sati ujutru, a na spavanje nismo išle pre ponoći. Radile smo brojne vežbe, učile smo koreografiju i da poziramo. Na izboru mi je bilo lakše jer je moja agencija, inače vlasnik licence za ovaj region, osim mene poslala još osam devojaka sa prostora bivše Jugoslavije, sa kojima sam se družila. U Bejrut nisam otišla sa prevelikim očekivanjima, o pobedi nisam ni razmišljala. Vlasnik agencije Miloš Vučinić mi je pred put rekao da ne smem da se opterećujem, da od mene niko ništa ne očekuje, već da me šalju na takmičenje da steknem iskustvo. To mi je olakšalo boravak u Bejrutu, a kada je saopšteno moje ime kao pobednice, bila sam zapanjena. Do tog trenutka mislila sam da misice lažno plaču, ali sam tada shvatila da su njihove suze iskrene. I ja sam plakala od sreće - u dahu govori Mina koja je za osvojeno prvo mesto dobila nakit u vrednosti od trideset hiljada dolara i fotografisanje za naslovne strane modnih časopisa koje će organizovati najbolja libanska modna agencija.
- Ovaj izbor je bio moja odskočna daska jer ga je pratilo mnogo agenata. Bili su tu i predstavnici agencija iz Kine i Indije. Dobila sam ponudu iz Bolivuda, pa ću i tamo da provedem tri meseca. Pohađaću školu glume, učiću da se snalazim pred kamerama, a pojaviću se i na nekoliko kastinga. Objasnili su mi da nije potrebno da znam njihov jezik, jer su svi njihovi filmovi i serije sinhronizovani. Rekli su mi da sam im se dopala jer sam "prava Indijka", samo viša, što je njima i potrebno.
Sedamnaestogodišnja Mina neće dozvoliti da je postignuti uspeh promeni. San joj je da ostvari karijeru uspešnog modela, ali i da završi fakultet. Odličan je đak Gimnazije u Smederevskoj Palanci, a zbog sve većeg broja obaveza školovanje će morati da nastavi vanredno.
- Važno mi je razumevanje svih profesora koji su ponosni na moj uspeh - stidljivo kaže Mina koja još oseća tremu kada razgovara sa predstavnicima medija. Ističe da joj je lakše da pred žirijem šeta po pisti nego da odgovara na razna novinarska pitanja.
U svemu što radi tamnoputa lepotica ima podršku porodice. Mlađi brat je naročito srećan zbog svega što joj se dešava, a majka i otac, koji živi u inostranstvu, takođe su ponosni na nju.
- Od desete godine se bavim manekenstvom. Učestvovala sam na pojedinim revijama, snimala kataloge i reklame, ali ovo je nešto  značajnije što će mi otvoriti mnoga vrata. Porodica je srećna zbog svega, mada je bilo teško ubediti mamu da me pusti na put. Ipak, imam samo sedamnaest godina, a nije bilo mogućnosti da ona krene sa mnom. Kada smo obavile ozbiljan razgovor, shvatila je da sam u dobrim rukama, pa mi je dala dozvolu da krenem. Ove nedelje ponovo putujem u Bejrut gde ću održati konferenciju za novinare, pa se vraćam u Srbiju. U septembru opet putujem tamo, potom u Indiju, a onda se nadam da ću se fokusirati na evropsku karijeru - završava Mina.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto i šminka: Dušan Petrović za "Kristal studio"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin