Pola sata sa... Slobodan - Boda Ninković

Pola sata sa... Slobodan - Boda Ninković

Autor: | 02/08/2012

0

Tokom višedecenijskog rada, uspešni glumac Slobodan - Boda Ninković ostvario je mnogo dobrih uloga, kako u pozorištu tako i na televiziji i filmu, ali je i pored svega uspeo da sačuva skromnost i ostane sasvim običan čovek. Ovaj poznati umetnik već dvadeset pet godina je u skladnom braku sa suprugom Slavicom sa kojom ima dve kćerke, Anju, koja se bavi produkcijom, i reprezentativku u odbojci Nađu. I dok se ovog leta bude pripremao za početak snimanja serije „Ravna gora“ i predstavu „Don Kihot“, Boda će strepeti i zbog svojih kćerki, jer jednu očekuje prva premijera u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, a druga će najverovatnije predstavljati našu zemlju na "Olimpijskim igrama" u Londonu.
Uskoro ćete zaigrati u seriji „Ravna gora“ Radoša Bajića, kakva je vaša uloga u tom projektu?
- Igram imućnog seoskog domaćina Nikodina Janjića Koda koji živi na Tari. Kada general Draža Mihajlović pređe Drinu i uđe u Srbiju, prvo gde dolazi je dom seljaka koga ja tumačim. U njegovoj kući se sklapa dogovor o formiranja ravnogorskog pokreta. Veoma sam zadovoljan svojom ulogom jer je Radoš to odlično napisao. Snimanje počinje uskoro, ali ću se ja pridružiti ekipi u septembru.
Hoćete li tokom leta raditi nešto novo?
- Pripremam predstavu od 10. avgusta u Tivtu u tamošnjem Kulturnom centru. Reč je o komadu "Don Kihot", koji režira Erol Kadić, u kome tumačim naslovnu ulogu. Osim mene, glume i Đuza Stojiljković, Feđa Stojanović, Boro Stjepanović i mnoge druge kolege. Premijera je zakazana za 15. septembar.
Jeste li imali priliku da ovog leta odete na odmor?
- Nisam, ali ću zbog pripreme spomenute predstave više od mesec dana provesti u Tivtu, a već sam zbog posla proveo i sedam dana u Kotoru. Tamo sam sa predstavom Pozorištanca "Puž" učestvovao na „Pozorišnom festivalu“ na kome smo osvojili veliki "gran pri".
Odlazite li često u Smederevo odakle potičete?
- Uvek kad sam u prilici i kada nađem vremena volim tamo da odem. Imam mnogo prijatelja i rođaka u tom gradu. Osim toga, otac moje supruge Slavice ima vrlo lep plac u Smederevu koji nam je odlična oaza kada želimo da se odmorimo od buke i brzog tempa života.
Zbog čega ste odlučili da se bavite humanitarnim radom?
- To je bila moja želja i radim to zbog sebe. Učestvovao sam u mnogim humanitarnim akcijama, a pre nekoliko godina moj veliki prijatelj i poslovni saradnik Jovica Tišma i ja osnovali smo organizaciju „Dečja zemlja“, u okviru koje imamo dve paralelne akcije. S jedne strane, tu je putujuće dečje pozorište i imamo kreativnu grupu za mališane. Osmišljavamo i realizujemo razne projekte, poput onoga kada smo posećivali najmanje škole u Srbiji, a kuriozitet je da neke od njih imaju samo po dva ili tri đaka. Odlazili smo i u domove za decu bez roditeljskog staranja i radili sa tamošnjim mališanima. Angažovali smo se oko mnogo toga kako bismo deci širom Srbije približili teatar.
Hoće li vaša kćerka, odbojkašica Nađa Ninković učestvovati na predstojećim "Olimpijskim igrama"?
- Nađa je trenutno sa reprezentacijom, ali zbog povrede nekih igračica selektor Zoran Terzić nije još napravio konačan spisak učesnika. Za sada je u užem izboru i čekamo konačnu odluku. Ali, svejedno bude li išla ili ne, mi ćemo navijati za naše devojke.
Da li ćete otići u London ukoliko se ona bude takmičila?
- Nisam u prilici, pošto ću u to vreme raditi predstavu u Tivtu.
Jeste li sarađivali sa starijom kćerkom Anjom koja se bavi produkcijom?
- Za sada nismo radili zajedno, ali svakako bih voleo da se to desi. I Anja i Nađa su kad su bile male sa mnom glumile u seriji „Crveno, žuto, zeleno, kreni“, čiji je cilj bio da mališane upozna sa saobraćajnim znacima, ali posle nismo radili zajedno.
Možete li objektivno da sagledate njen rad i jeste li zadovoljni?
- Nisam siguran koliko objektivno gledam na njen rad, ali ljudi koji su videli kako radi svoj posao i koji su sarađivali sa njom imaju samo reči hvale, zbog čega je meni mnogo drago. Ona je već u "Pozorištu na Terazijama" radila u predstavama „Producenti“ i “Grk Zorba“, a sarađivala je i u dva komada sa Egonom Savinom. Ovog leta je sa svoja dva prijatelja preuzela rukovođenje Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ i mesec dana će osmišljavati program. Smatram odličnim potezom rukovodstva da pruže šansu mladim ljudima. Prvu premijeru imaće 10. avgusta, a pošto ja tada putujem u Tivat gledaću samo generalnu probu.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još