Ešli Grin: Urbana elegancija na ulicama Njujorka

Ešli Grin: Urbana elegancija na ulicama Njujorka

Autor: | 04/08/2012

0

Na ulicama grada koji nikada ne spava čuveni fotograf Piter Lindberg zabeležio je sofisticiranu lepotu glumice Ešli Grin u šik kreacijama Done Karan. Novo lice modne kampanje „DKNY“ za jesen, junakinja filmske sage o vampirima, na fotografijama načinjenim na njujorškim ulicama dala je svoj pečat „gradske devojke sa stilom“.
Ešline „avanture“ na ulicama „Velike jabuke“ zabeležio je jedan od najvećih fotografa današnjice Piter Lindberg. Dvadesetpetogodišnjoj glumici koja se proslavila ulogom vampirice Alis Kulen poziranje ispred objektiva pričinjavalo je veliko zadovoljstvo budući da se dugo bavila manekenstvom. Lepotica sa Floride ne krije oduševljenje što je postala zaštitno lice nove kampanje slavne njujorške dizajnerke Done Karan, kao i zbog toga što je imala priliku da sarađuje sa jednim od najpoznatijih fotografa u svetskoj modnoj industriji.
- Ovo je prvi put da me je fotografisao Piter Lindberg. Momentalno smo se razumeli i odlično sarađivali. On je legendarni umetnik i zahvalna sam što sam dobila priliku da radim sa njim u ovoj modnoj kampanji. Padala je kiša i bilo je veoma hladno dok me je slikao, ali zbog Piterove strastvene energije fotografisanje pamtim kao zabavno i zanimljivo iskustvo - kaže lepotica rodom iz Džeksonvila, koja se u sedamnaestoj godini preselila u Los Anđeles kako bi sledila svoje snove. Najpre se bavila manekenstvom, ali je zbog nedovoljne visine dobijala isključivo poslove u televizijskim reklamama. Da bi što bolje savladala uloge koje je dobijala u reklamama, počela je da uzima časove glume koja ju je toliko opčinila da se isključivo posvetila toj umetnosti. Časovi su se isplatili i 2008. bila je presudna godina za nju. Dobila je jednu od glavnih uloga u hit filmu o vampirima „Sumrak“, koji je posle velikog uspeha imao još dva nastavka. Ipak, manekenstvo nije zaboravila. Često učestvuje u reklamnim kampanjama i fotografiše se za poznate modne magazine.
- Rad na modnoj kampanji ili slikanje za magazin potpuno su drugačiji od glumačkog zadatka. Kada se slikam, stignem na određenu lokaciju, „poigram se" lepom odećom, što je zabavno modno iskustvo. Kada je reč o glumi, pre nego što odem na filmski set imam mnogo posla: radim na karakteru lika koji igram, iščitavam scenario, učim tekst. Gluma je proces u kome se više angažujem. Volim krativnost u oba „sveta“, ali na različite načine.
Lice Ešli, koje mnogi u modnom svetu smatraju otmenim, čak i aristokratskim, krasi novu kampanju proslavljene kreatorke Done Karan. U dogovoru sa svojim kreativnim timom čuvena dizajnerka je fotografisanje organizovala na najpoznatijim boemskim tačkama rodnog grada - od Tribeke do Aper ist Sajda. Ešli, koja je sa Zapadne obale, oduševljena je kosmopolitskim duhom Njujorka.
- Njujork je uzbudljiv grad. Dopada mi se energija i brzina ove metropole koju smatram „modnom mekom“. Dopada mi se što Njujorčani imaju osećaj za kreativnost i individualnost. Moje omiljeno mesto u tom čarobnom gradu je „Central park“ tokom leta. Volim da povedem moje pse u šetnju po parku. Kao osoba sam vrlo organizovana, imam detaljan raspored obaveza za svaki dan. Srećna sam što imam priliku da mnogo radim jer u početku nije bilo tako - iskrena je glumica u usponu koja trenutno u Savani snima novi film po imenu „CBGB“.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: „DKNY“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti