Paraolimpijci: Doček šampiona

Paraolimpijci: Doček šampiona

Autor: | 25/09/2012

0

Posle velikog uspeha koji su postigli na "Paraolimpijskim igrama", održanim u Londonu, za naše najbolje sportiste priređen je doček na Terazijskoj česmi, gde ih je pozdravilo nekoliko desetina radosnih sugrađana. Tri atletičara i dva stonotenisera bili su najistaknutiji među članovima naše reprezentacije, kojima se posrećilo da se u Srbiju vrate sa medaljama.
Dvadesetjednogodišnja Tanja Dragić prvi put je ove godine učestvovala na "Paraolimpijskim igrama" i odmah je osvojila zlato u disciplini bacanja koplja, oborivši pri tom svetski rekord.
- Presrećna sam zbog uspeha u Velikoj Britaniji. Osvojiti zlatnu medalju i slušati himnu svoje zemlje pred punim stadionom, koji prima osamdeset hiljada ljudi, san je svakog sportiste. Iako sam već osvajala zlato na svetskom i evropskom prvenstvu i držala sam svetski rekord, nije mi bilo lako. Još dve sportistkinje oborile su rekorde. Na sreću, moj rezultat je bio najbolji - kaže Tanja.
- Već osam godina se bavim atletikom i iza ovog rezultata stoje naporan rad i velika odricanja. Ponosna sam zbog toga, a beskrajno su srećni i članovi moje porodice i prijatelji sa kojima proslavljam svoj uspeh.
Sa zlatnom medaljom vratio se i atletičar Željko Dimitrijević koji se takmičio u disciplini bacanja čunja.
- Bilo je teško i neizvesno do poslednjeg trenutka, ali sam imao dobar plan kako da stignem do pobede. Mnogo sam srećan zbog osvojene medalje i nadam se da ću i u budućim takmičenjima nastaviti sa dobrim rezultatima.
S druge strane, njegov kolega atletičar Draženko Mitrović, koji se takmičio u disciplini disk, nije u potpunosti zadovoljan zbog osvojene srebrne medalje.
- Pre četiri godine takmičio sam se u Pekingu kada sam takođe osvojio drugo mesto. Ta medalja mi je bila draža, jer sam ovoga puta očekivao više - objašnjava uspešni sportista.
- Na „Igrama“ sam se povredio prilikom bacanja koplja, pa mi nije bilo lako da dam svoj maksimum. Ipak, zadovoljan sam rezultatom i svakako je bilo lepo takmičiti se pred punim stadionom.
I stonoteniserka Borislava Perić-Ranković žali što nije uspela da pobedi u finalu i dođe u Beograd sa zlatnom medaljom. Međutim, i drugo mesto je dovoljan povod za slavlje.
- Osvajanje srebrne medalje je izuzetan uspeh i da mi je neko pre odlaska u London rekao da ću biti druga, mnogo bih se radovala. Međutim, kada sam stigla do finala, žarko sam želela da se vratim kući sa zlatom, a pošto se to nije dogodilo, u prvi mah sam bila razočarana. Ovo mi je drugi put da se takmičim na "Paraolimpijskim igrama" - kaže Borislava koja je u Pekingu takođe osvojila drugo mesto.
Istu medalju osvojio je i najiskusniji među "paraolimpijcima" Zlatko Keslar, kome je ovo bilo i poslednje takmičenje, jer je odlučio da se oprosti od profesionalne karijere u singlu.
- Ovo je kraj mojoj karijeri u singlu, lepši je nego što sam se nadao. Uspeo sam da pobedim drugog i trećeg igrača na svetu, a izgubio sam od svetskog prvaka koji je objektivno bolji. U Londonu sam se po šesti put takmičio na "Paraolimpijskim igrama", a imam pet medalja, jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane - zaključio je Kesler.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin