Roberto Kavali: Crna Gora kao inspiracija

Roberto Kavali: Crna Gora kao inspiracija

Autor: | 20/10/2012

0

Boje morskih dubina u kombinaciji sa atmosferom i lepotom mediteranske obale, uopšte život u tom prelepom delu sveta, bili su inspiracija Robertu Kavaliju za njegovu novu kolekciju Just Cavalli za proleće/leto 2013, naglašeno je u katalogu koji prati ovu kolekciju. Prelepi Trg šampiona, na Nedelji mode u Milanu, i ove godine bio je mali da primi sve modne sladokusce, kupce i novinare na premijeru nove Kavalije kolekcije.
Slavni dizajner, u društvu supruge Eve i njihovog vernog pratioca, psa Lupa, dao je ekskluzivni intervju za srpsko izdanje magazina Hello!. Harizmatični modni mag, oduševljen prošlogodišnjom posetom Crnoj Gori, prvo iznosi svoja zapažanja o tom delu Jadrana i objašnjava šta je to što ga je toliko fasciniralo da je svoju najnoviju kolekciju osmislio i obojio koloritom i dahom obale te zemlje.
Deo prelepog Mediterana koji vas je inspirisao je Crna Gora, zar ne?
- Divno! Kako znate? Bio sam prošle godine tamo. Obožavam Crnu Goru i njeno priobalje. Uživao sam u svemu, ljudima, atmosferi, moru i hrani. Upravo to me je inspirisalo. Obilje plavetnila obale i, naravno, riba. Crna Gora ima specifičnu boju neba i mora, što me je nadahnulo, i te boje sam preneo na svoju kolekciju. Mediteran me je inspirisao i za muški deo kolekcije, u kojoj dominiraju plava i bela boja. Jakne su napravljene od providne organze, ukrojene strukture, a nose se u kombinaciji sa kratkim bermudama kao deo smoking pidžamastila.
Očigledno vam je odmor na tom delu mediteranske obale prijao.
- Naravno, bio je to savršen odmor. Dane sam provodio na svom malom brodu i upijao svaki sekund. Stoga je i ova kolekcija vrlo lepršava. Sve pada tako lagano kao da ste sad izašli sa broda ili iz mora. Kosa je duga, raspuštena, kao da je pomalo suva od soli, a opet  seksi. Ovo kolekcija je namenjena lepim ženama, ljudima lepim duhom, damama koje uživaju u životu. Obožavao sam da izađem sa broda, posmatram obalu i pričam sa ljudima.
Vaša porodična prijateljica je i Sandra Meljničenko, kojoj je vaša supruga Eva organizovala bejbi šauer, kao i glumica Šeron Stoun, koja je otvorila vaši novu prodavnicu u centru Milana.
- Moja supruga i ja se sa Šeron znamo godinama, bila je i kod nas na brodu. Nismo je videli godinama, drago mi je da fantastično izgleda i da sija od sreće i zadovoljstva - kaže Roberto.
Eva dodaje:
- Ljubav čini čuda.
Na AmfAR humanitarnoj večeri u Milanu, čiji je domaćin bila Šeron Stoun, na aukciji je prodata sofa u obliku usne, rekonstrukcija dela čuvenog italijanskog umetnika iz četrdesetih godina, po ceni od šezdeset pet hiljada evra koju ste upravo vi kupili.
- Nedavno smo i mi pokrenuli liniju stvari za kuću u kojoj možete sve da nađete: tapete, tepihe, fotelje, razne detalje. To je isto kao kada kreirate garderobu. Kada dizajniram haljinu, želim da naglasim ženstvenost, a kada dizajniram za kuću, pokušavam da identifikujem karakter ljudi za koje to osmišljavam.
Pošto imate mnogo prijatelja, da li vi i Eva razmišljate o nekoj humanitarnoj organizaciji?
- Moram priznati da razmišljamo i već imamo neke ideje, ali za sada ćemo sačekati sa realizacijom. I kada se to desi, uvek ćemo podržati dobrotvornu organizaciju AmfAR, kao što smo to i do sada činili. Svake godine smo na njihovim humanitarnim dešavanjima u Milanu i u Kanu. AmfAR je sjajna humana ideja i uvek ćemo biti uz njega. U to ime, za Šeron je dizajnirana posebna haljina koju je nosila na humanitarnoj večeri u Milanu što je još jedan naš doprinos.

Piše: Biljana Obradović

Foto: Getty images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin