Fondacija "Braća Karić": Dodela nagrada i proslava jubileja

Fondacija "Braća Karić": Dodela nagrada i proslava jubileja

Autor: | 23/10/2012

0

Petnaesta po redu dodela priznanja „Braća Karić“ održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu, a posle svečanosti za sve goste priređena je i večera u Vili „Jelena“, gde je proslavljeno i tri decenije od osnivanja najpoznatije srpske fondacije. Ovoj svečanosti prisustvovali su: ovogodišnji laureati Vesna Gavrilović-Kocić, profesorka klinike „Mejo“ u Njujorku sa suprugom, i Teodor fon Burg, najbolji mladi matematičar, zatim bračni par Nada i Dušan Vasiljević, naši uspešni privrednici koji rade u Nambiji, igumanija Fevronija i mati Haritina, kao i sportisti koji su na proteklim „Olimpijskim igrama“ i „Paraolimpijskim igrama“ osvojili medalje - Milica Mandić, Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Filip Filipović, Tanja Dragić, Borislava Perić-Ranković, Željko Dimitrijević, Draženko Mitrović i Zlatko Kesler. Priznanja su ove godine dobili i Marina Abramovič i Volt Bogdanović, jedan od urednika u "Njujork tajmsu" i dobitnik tri "Pulicerove" nagrade.
- Velika je čast biti u društvu ovako uglednih ličnosti, koje na poseban način reprezentuju našu zemlji i narod Srbije - poručio je Vanja Udovičić u ime Vaterpolo reprezentacije Srbije.
Sličan utisak imala je i Milica Mandić koja je ove godine osvojila zlatnu medalju u tekvondou.
- Mnogo značajnih ljudi je ove i prethodnih godina dobilo priznanje fondacije „Braća Karić“, tako da mi je bila čast da budem među njima, a naročito zbog činjenice da su sportisti ove godine prvi put nagrađivani. Organizatori su se potrudili da nam naprave veliki spektakl, pa smo svi proveli prelepo veče - rekla je Milica.
U prestižnom restoranu Vila „Jelena“, osim dobitnika nagrada, bili su i članovi porodice Karić, mnoge ugledne ličnosti iz društvenog i političkog života, kao i predstavnici diplomatskog kora. Oni su uživali u svečanoj atmosferi koju je upotpunila muzika "Beogradskog akustičnog benda". Kako i priliči ovakvim svečanostima, svi gosti su sa posebnom pažnjom odabrali toalete za ovu priliku, što je dalo dodatni šarm čitavoj večeri. Zvanice su uživale u odličnom odabiru pića i specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje. Po završetku večere, dosadašnjoj predsednici Fondacije „Karić" Milanki iznenađenje su priredile njena kćerka Danica i rođaka Gordana Karić. One su zamolile prisutne za trenutak pažnje, pozvale Milanku da izađe na podijum i iznele joj ogromnu tortu sa grbom Fondacije koju su sve tri zajedno presekle. Tom prilikom otkrile su da će ubuduće predsednica ovog humanitarnog udruženja biti Danica Karić.
U kratkom govoru ona je naglasila da joj je jako drago što je došlo vreme da treća generacija u njenoj porodici bude na čelu Fondacije i dodala je da će nastaviti tradiciju svojih prethodnika i da će negovati ktitorstvo i dobročinstvo.
Dve dame, Danica i Gordana, pripredile su iznenađenje i Jasmini Mitrović-Marić, dugogodišnjoj direktorki Fondacije, koja sada radi kao savetnik predsednika Republike Tomislava Nikolića. Specijalno za nju napravili su kratak film komi je obuhvatio najznačajnije trenutke tokom njenog rada sa porodicom Karić.
- Iako sam osoba čiji su alat reči, ovim gestom ste me ostavili bez teksta - rekla je Jasmina.
Zvanice su se zabavljale uz domaće i inostrane hitove da kasnih večernjih sati. Najveseliji su bili dobitnici nagrade za ekonomiju Nada i Dušan Vasiljević, kao i Vesna Gavrilović-Kocić i njen suprug.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti