Prijem u Belom dvoru: Nova stranica istorije

Prijem u Belom dvoru: Nova stranica istorije

Autor: | 23/10/2012

0

Povodom prenošenja moštiju kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića u Srbiju i polaganja njihovih posmrtnih ostataka u kriptu Crkve „Sveti Đorđe“ na Oplencu, princ Aleksandar i princeza Katarina pripredili su prijem u „Belom dvoru“. Brojne zvanice iz javnog i političkog života naše zemlje imale su priliku da budu deo stvaranja istorije. Knez Pavle ovim povodom je izjavio kako je njegova porodica jača nego ikada.
- Ovaj događaj ujedinio je porodicu i označio početak nove stranice u istoriji Srbije. Zahvalan sam mojoj sestri Jelisaveti što je imala mnogo više hrabrosti od svih nas da u Srbiju vrati našeg oca, majku i brata. Znam koliko je bila teška i neizvesna njena borba, ali u mom srcu uvek je imala podršku - rekao je princ Aleksandar.
Za princezu Jelisavetu ovo je bilo veoma dirljivo iskustvo. Okružena porodicom i uz podršku kćerke Katarine Oksenber, dočekala je da velika nepravda bude napokon ispravljena.
- Ovo je čudo. Ispravljena je nepravda i ona više ne postoji. Sada možemo da menjamo udžbenike i bez sumnje idemo u bolju budućnost. Moja patnja je bila duboka, a rane zbog njihovog izgnanstva neprebolne, ali danas moje srce je spokojno zbog mira koji su moji najdraži našli uz svoje pretke - rekla je sa setom u očima princeza Jelisaveta.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin