Milica Bursać: Blagodet roditeljstva

Milica Bursać: Blagodet roditeljstva

Autor: | 07/11/2012

0

Milicu Bursać, šarmantno televizijsko lice, publika zna kao voditeljku i autorku emisije „U zdravom telu“, koja se sa „Radio-televizije Srbije“ „premestila“ na televiziju „B92“. Tridesetšestogodišnja Milica veoma je ostvarena u porodičnom životu. Ona i njen deset godina stariji suprug Jovica Stojković, dizajner zvuka, pre dve godine dobili su sina Andriju, kome su maksimalno posvećeni.
Šarmantna novinarka za magazin "Hello!" prvo govori o povratku na male ekrane posle dvogodišnje pauze.
- Nisam prekinula radni odnos na „Javnom servisu“ jer nisam ni bila zaposlena, emisiju sam radila u sopstvenoj produkciji. Istekao je ugovor koji smo obnavljali svakih šest meseci i u tom trenutku, negde pred moj porođaj, ugovor mi nije produžen, pretpostavljam zbog finansijskih problema. Želela sam da se moja emisija vrati na ekrane na nekoj televiziji sa jasnom programskom koncepcijom. Ovog leta započela sam  pregovore sa „B92“ i, na obostrano zadovoljstvo, otpočeli smo saradnju - zadovoljno kaže zgodna Milica, koja nije radila otkako je dobila sina, te je sakupljala energiju i nove ideje za novi početak. Voditeljka govori o tome kako joj je vreme prolazilo na porodiljskom odsustvu.
- U trudnoći sam radila sve dok mi nije javljeno da emisija više neće ići. Slobodno vreme provodila sam na Savi na splavu, uživajući u opuštenojatmosferi i čitajući knjige. Posle porođaja više nisam bila radno aktivna, pauza mi je i fizički i psihički prijala. Uživala sam u druženju sa mojim Andrijom, iz dana u dan smo se upoznavali. Mogu da zahvalim direktoru što me je oslobodio obaveze oko emisija, ali sam pomalo tužna što je nema. To sam kompenzovala ljubavlju prema sinu, razmenom energije koju mogu da imaju samo majka i dete - iskrena je Milica koja sa suprugom Jovicom deli sve obaveze u kući, ali se i dogovaraju o poslu, budući da zajedno rade na emisiji „U zdravom telu“.
- Moj suprug i ja sve radimo zajedno. On je nešto duže u ovom poslu od mene i tako njegova reč vredi više, ali se sve dogovaramo. Trudili smo se da se našoj emisiji veruje, da sagovornici budu kredibilni i da dajemo prave informacije. Pored toga želja nam je bila da se emisija ponovo emituje na nekoj „ozbiljnoj televiziji“. „B92“ ispunjava sve uslove, nadam se da ćemo i mi ispuniti njihova očekivanja. Što se zdravog života u našem domu tiče, trudimo se da se hranimo što zdravije. Namirnice kupujemo u prodavnici organske hrane koja se nalazi u okviru naše novobeogradske pijace, prvenstveno zbog Andrije. Svakog dana mu pravimo sokove od ceđenog voća i povrća. Svako jutro ustajem oko pola šest i radim vežbe. Hranim se zdravo, ali to ne znači da se bilo čega odričem, jedem sve, ali umereno. Tajna zdrave ishrane je pre svega u količini. Svega toga se Joca baš ne pridržava, mada govori da najviše voli salate. Svakog dana jede po porciju salate, ali zbog mnogo obaveza i boravka van kuće ostatak ishrane mu je po principu „šta se nađe“. On nema vremena za rekreaciju, ali, kako stvari stoje, moraće uskoro da ga nađe - kaže simpatična voditeljka koja je nedavno za sina upriličila rođendansko slavlje.
- Andrija je 16. oktobra napunio dve godine. Veseo je i zadovoljan dečak, okružen ljubavlju i pažnjom. Ipak, ne preterujemo u tome da ne bi bio razmažen. Živo je dete, radoznao je kao i svaki klinac, ali nije nemiran. Voli da je u centru pažnje, ali češće on nas animira nego mi njega. Obožava životinje, igra se sa našim maltezerom Leom, juri golubove i zna da imitira skoro sve životinje. Ne verujem da je još svestan čime se bavi njegova majka, ali kad me vidi na televiziji ili u nekim novinama, odmah vikne „mama - kroz osmeh kaže Milica koja nije stroga prema svom mezimcu.
- Andrija može sve od mene da dobije, jednostavno ne mogu ništa da mu odbijem. Uvek mislim da će se naljutiti ako mu nešto uskratim ili odbijem neku njegovu želju. Ali, zato je tu tata koji ima znatno odgovorniji pristup vaspitavanju. Strog je, ali obožava Andriju. Kada vidim koliko naš sin voli oca, koji često i vikne na njega, poželim da sam i ja malo stroža - iskrena je voditeljka koja planira da proširi porodicu, ali najpre želi da se posveti poslu.
- Bilo bi šteta da Andrija ne dobije brata ili sestru, ali sada ćemo malo da radimo na emisiji, a ne na potomstvu. Za godinu-dve verovatno ćemo se odlučiti i za proširenje porodice, ali za sada nam je Andrija sasvim dovoljan.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti