Ivana Maksimović: Uzbudljivih deset dana na Tajlandu

Ivana Maksimović: Uzbudljivih deset dana na Tajlandu

Autor: | 24/11/2012

0

Dobitnica srebrne olimpijske medalje u streljaštvu Ivana Maksimović nedavno je bila na Tajlandu, gde je učestvovala u finalu "Svetskog kupa", na kome se krajem svake godine takmiči osam najboljih u tom sportu. Lepa, uvek nasmejana sportistkinja tom prilikom zauzela je peto mesto, a devetodnevni boravak u Bangkoku iskoristila je i da obiđe znamenitosti tog grada.
- Učestvovanje u finalu "Svetskog kupa" bila mi je želja još na početku godine, a osvajanjem medalje u Londonu uspela sam da se plasiram na to takmičenje koje se svake godine održava u nekoj drugoj zemlji. Nadala sam se boljem plasmanu, klima na Tajladu mi nimalo nije odgovarala jer je velika vlaga i veoma su teški uslovi za pucanje. Ipak, zadovoljna sam rezultatom jer biti peti na svetu i nije tako loše - počinje da priča za magazin "Hello!" Ivana.
- U Bangkoku sam provela devet dana i imala sam dovoljno vremena da obiđem sve najvažnije znamenitosti tog grada. Bila sam u Palati prinčeva koja je zaista impresivna, zanimljivo je da je čitav grad na reci Čao Praja, pa sam se provozala i njihovim kanalima, što mnogo podseća na Veneciju. Osim toga, oni imaju i čitave markete na vodi, pa tokom vožnje možete da kupite veoma interesantne stvari. Najveća avantura bila je vožnja njihovim taksijem, takozvanim tuk tukovima koji su na tri točka, a cena prevoza zavisi od vašeg umeća cenkanja.
Atraktivna sportistkinja nije želela da isproba specijalitete tajlandske kuhinje, ali zato nije propustila da uživa u njihovim nadaleko čuvenim masažama.
- Na ulicama Bangkoka može da se kupi najrazličitija hrana, od crva i različitih insekata do voća i povrća koje kod nas ne postoji. Nisam se usudila da probam ono što oni spremaju već sam se hranila u hotelu gde su nam uglavnom služili piletinu sa pirinčem i različitim sosevima. Zanimljivo je da je ananas ukusniji nego kod nas, tako da sam ga stalno jela, a imala sam priliku i da pijem kokosovo mleko - kaže Maksimovićeva.
- Nezaobilazno je bilo da isprobam masaže u kojima sam zaista uživala. Nisam smela da idem na masažu leđa, jer zbog sporta kojim se bavim moram da čuvam taj deo tela, pa sam se odlučila za masažu stopala. Međutim, na kraju sam dobila masažu čitavog tela koja mi je prijala - objašnjava Ivana koju Bangkok mnogo podseća na Peking i gradove u Južnoj Koreji.
- Bangkok je klasična azijska prestonica gde svi mnogo polažu na svoju kulturu. U gradu ima i mnogo modernih građevina, a mi smo bili smešteni u hotelu koji se nalazi pored najveće zgrade. Ta građevina ima čak osamdeset tri sprata i nisam propustila priliku da se popnem na vrh.
Na putovanje u ovu predivnu azijsku zemlju ovoga puta Ivanu je na takmičenju pratio samo njen otac, dok je majka zbog obaveza ostala u Beogradu.
- Pošto nemam dara za cenkanje sa članovima porodice, dečku i prijateljima sa putovanja donela sam samo suvenire, a ni sebi nisam ništa vredno kupila - objašnjava zanosna crnka koja kaže da joj je tokom putovanja, momak, vaterpolista Stefan Živojinović nedostajao.
- Stefan me nije dočekao na aerodromu jer je imao trening, ali naravno da smo nedostajali jedno drugome i da smo jedva čekali da se vidimo. Inače, mene do kraja godine očekuju još dva takmičenja, a u decembru idem u Brazil, gde ću imati pripreme za narednu sezonu. Tada ću iskoristiti priliku i da odem u Njujork za Novu godinu pošto mi u tom gradu živi najbolja drugarica i radujem se što ću je posetiti - kaže na kraju uspešna dvadesetdvogodišnjakinja.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti