Hello! Person of the Year: Veče zvezda i glamura (Video)

Hello! Person of the Year: Veče zvezda i glamura (Video)

Autor: | 10/12/2012

0

Dugo očekivana manifestacija "Hello! Srbija ličnost godine" održana je 29. novembra u kraljevskom ambijentu Belog dvora. Ova svečanost izazvala je nezapamćenu pažnju medija, te je akreditovano više od šezdeset predstavnika televizija, novina i portala iz čitavog regiona. Kao i prošle godine, dobitnici su ličnosti koje su dale izuzetan doprinos u oblasti filma, muzike, mode, sporta, umetnosti i humanitarnog rada u godini koja je na izmaku, a ko će biti nagrađen odlučili su čitaoci našeg magazina koji su glasali na našem veb-portalu. Dvadeset troje nagrađenih dobilo je statuete koje je specijalno za ovu priliku osmislio svetski priznati dizajner Karim Rašid.
Pre početka glamuroznog događaja, na koji su dolazile automobilima marke BMW, zvanice su se prošetale crvenim tepihom ispred Belog dvora. Blicevi fotoaparata bili su upereni u mnogobrojne javne ličnosti koje nisu želele da izostanu sa prestižne dodele nagrada magazina Hello!. Čitav događaj pratilo je nekoliko kamera televizije Pink, koja je imala ekskluzivno pravo da zabeleži sve detalje svečanosti čiji će snimak biti naknadno emitovan.
Na ulazu u Beli dvor goste su dočekivale ljubazne hostese, a čarobnu atmosferu upotpunio je Intermeco kvartet. Posle protokolarnog dela i fotografisanja, koje je karakteristično za sve velike svetske spektakle, goste su dočekali princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević. Pored njih, domaćini su bili predsednik kompanije "Color Press Group" Robert Čoban, direktor nedeljnih izdanja "Color Press Group" Sreten Radović, direktor advertajzinga Goran Radulović, direktorka korporativnih komunikacija Milica Milić i glavni i odgovorni urednik magazina "Hello!" Saša Tošić. Svi su sa osmehom dočekivali goste koji su im čestitali na odličnoj organizaciji ove značajne, druge po redu, manifestacije.
Prvi među gostima stigli su vlasnici agencije "Select" Dragana i Nebojša Grnčarski, koji su kao i uvek bili odeveni prikladno i po poslednjoj modi. Ubrzo potom crvenim tepihom prošetao se uspešni glumac, reditelj i producent Radoš Bajić, koji je došao sa sinom Nedeljkom i zetom Predragom Jočićem. Veliku pažnju izazvao je dolazak mladog glumca Miloša Bikovića, kao i njegovog kolege iz Crne Gore Momčila Otaševića, koji je u godini za nama ostvario nekoliko velikih uloga. Među damama, posebnu pažnju izazvala je Snežana Dakić, koja je za ovu priliku izabrala bordo haljinu kreatora Zvonka Markovića, dok se njena koleginica sa "Radio-televizije Srbije" Maja Nikolić odlučila za kreaciju svog prijatelja Igora Todorovića.

Dolazak muzičke dive Svetlane Cece Ražnatović nikoga nije ostavio ravnodušnim. Kada je kročila na crveni tepih, svi blicevi bili su upereni u nju. Nasmejana kao i uvek, Ceca je strpljivo pozirala i bila raspoložena da izađe u susret svim medijima koji su želeli njene izjave. Osim harizmom, Ceca je plenila i zavodljivim izgledom u raskošnoj dugačkoj beloj toaleti Sherri Hill. Voditeljka Suzana Mančić odlučila se za kreaciju modernog kroja, pa je izabrala crvenu haljinu sa peplum karnerima. Glumica Danica Maksimović je, osim po jedinstvenim naočarima, bila prepoznatljiva i po zanimljivoj odevnoj kombinaciji. Za ovu priliku odlučila se za crnu haljinu dizajnera Drijesa van Notena, a stajling je upotpunila malom torbom brenda "Lanvin". Među damama koje su plenile stilom bila je i pevačica Ilda Šaulić, veoma elegantna u "Louis Vuitton" haljini. Originalnu odevnu kombinaciju imala je pevačica Goca Tržan koja je sa malim zakašnjenjem stigla u društvu svog PR-a Ninoslava Prodanovića. Kada se na crvenom tepihu pojavila najpoznatija hrvatska zvezda Severina Vučković, svi su ostali bez daha. Četrdesetogodišnja lepotica blistala je u jedinstvenoj toaleti kreatorke Matije Vuice, koja je isticala njene obline. Svi su bili iznenađeni kako je ponosna majka malog Aleksandra figuru dovela do perfekcije. Ovoj pop divi je izvrsno pristajala crna haljina sa impresivnim šlepom. Ogromno interesovanje izazvao je i dolazak muzičke legende Zdravka Čolića, koji pažljivo bira događaje na kojima će biti gost, a poznato je da poslednjih godina nije posećivao javne manifestacije. Ipak, legendarni pevač je došao na svečanu dodelu nagrada magazina "Hello!", a mnogi među prisutnima nisu želeli da propuste priliku da se sa njim fotografišu ili bar na kratko porazgovaraju.
Veliku pažnju privukao je i vlasnik kompanije "Pink" Željko Mitrović koji je došao u društvu portparola ružičaste televizije Darka Popovića.
Prvi put posle veridbe, voditeljka Nikolina Pišek i istoričar umetnosti Vidoje Ristović zajedno su prisustvovali nekom javnom događaju. Zanosna Hrvatica za ovu priliku izabrala je haljinu marke Dolce & Gabanna.
Naše olimpijke, Ivana Maksimović i Milica Mandić, bile su doterane i nasmejane, a društvo su im pravili vaterpolisti Andreja Prlainović i Nikola Rađen sa zanosnom suprugom Anom Kokić.

Organizatorka "Beogradskog festivala igre" Aja Jung za ovu priliku odabrala je proverenu i uvek elegantnu odevnu kombinaciju - malu crnu haljinu. Raskošne toalete imale su pevačice Jelena Mrkić i Slađana Ivanišević.

Prisustvovali su i maneken Vladimir Cvetković Cvele, kreator Mladen Milivojević Baron, Dragana Ćosić, Biljana Obradović, Milica Bursać, Saša Vidić, Goga Grubješić, Suzana Perić, Sanja Papić, Raka Marić, Vlada Stanojević i mnogi drugi. Vesna de Vinča bila je u društvu misice Aleksandre Doknić i obe su nosile kreacije Marije Šabić.
Osim javnih ličnosti ovom prestižnom događaju prisustvovali su i predstavnici najuspešnijih kompanija u našoj zemlji i svih vodećih marketinških agencija.
Posle svečanog dočeka, zvanice su odlazile u "Zlatni salon" koji je za ovu priliku bio specijalno uređen. Barski stolovi sa finim belim stolnjacima i cvetna dekoracija ambijent su učinili veoma prijatnim, a gosti su uživali u jedinstvenom ukusu šampanjca Moet, kao i u kamparijui koktelima spravljenim od tog pića.
Kao i na prošlogodišnjoj dodeli "Hello!" nagrada, voditeljski par i na ovom glamuroznom događaju u Belom dvoru bio je bračni par Nina i Branislav Lečić.
Lepa voditeljka Nina Radulović-Lečić izgledala je atraktivno, prvo u kreaciji Marijane Mateus, a kasnije, na koktelu, u haljini brenda "Sherri Hill" metalik boje, dok je njen suprug nosio crno "Armani" odelo i belu košulju sa kravatom brenda "Hugo Boss" iz multibrend koncept radnje XYZ. Slavni bračni par raspoloženo se obratio zvanicama, pojasnivši prisutnima da laureati nagrade "Hello! Srbija ličnost godine" nisu podeljeni u kategorije, već su to poznati sa kulturne, filmske, muzičke i modne scene i ličnosti koje su humanitarnim aktivnostima obeležile godinu na izmaku. Voditelji prestižne manifestacije naglasili su da je redakcija magazina "Hello! Srbija" od prošle godine brojnija za dva specijalna izdanja: "Hello! Fashion" i "Hello! Beauty book". Goste ovog glamuroznog događaja podsetili su da nagrađene ličnosti i u ovoj godini dobijaju statuetu koju je osmislio svetski priznati dizajner Karim Rašid. Tokom dodele nagrade, koja je u predivnom ambijentu zdanja na Dedinju okupila impozantan broj javnih ličnosti i predstavnika sedme sile, napravljena je pauza na kojoj je hor "Braća Baruh" izveo kompoziciju Jerusalim od zlata.

Potom se princ Aleksandar Karađorđević kao domaćin obratio prisutnima, poželevši im dobrodošlicu i prijatno veče. Reči dobrodošlice gostima je uputio i glavni i odgovorni urednik magazina "Hello!" Saša Tošić, koji je zahvalio princu i princezi na podršci koju već pet godina pružaju nedeljniku "Hello!". Usledio je muzički inter-meco uz još jednu pesmu hora "Braća Baruh". Kada je voditeljski par najavio ono što su svi s nastrpljenjem čekali - početak dodele nagrada "Hello! ličnost  godine", koje su odabrali čitaoci portala hellomagazin.rs i redakcija magazina "Hello!" - blicevi fotoaparata sevali su sa svih strana.
Prva dobitnica nagrade, balerina Aja Jung, koja već devet godina organizuje značajnu kulturnu manifestaciju "Beogradski festival igre", okupljenima je rekla da svojim najvećim uspehom u 2012. smatra nastup baletske zvezde, Francuskinje Silvi Gilem na tom festivalu. Potom su Nina i Branislav najavili Ivanu Maksimović, sportistkinju koja je osvojila srebrnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama. Ona je istakla da je upravo taj uspeh kruna njene karijere. Vaterpolista Andrija Prlainović, član srpske reprezentacije koja je  osvojila bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, bio je sledeći laureat.
- Hvala u ime svih igrača i Saveza, ovo je veoma značajno priznanje i svima nam mnogo znači - rekao je "bronzani" vaterpolista.

Posle njega, maštovito dizajniranu statuetu dobila je dramska umetnica Danica Maksimović. Šarmantna glumica je istakla da se nalazi u lepom društvu i svim nagrađenim je čestitala. Istakla je da najvećim uspehom u ovoj godini smatra profesionalna dostignuća - tri pozorišne premijere, seriju "Folk" u kojoj igra - kao i uspeh u privatnom životu - njen sin Miloš Lolić je kao reditelj dobio prestižnu nagradu.
Snežani Ani Divac, koja je došla u društvu supruga Vlada Divca, dodeljeno je priznanje za humanitarni rad koji je posvetila "običnim ljudima koji su joj inspiracija". Predsednica Upravnog odbora "Fondacije Ana i Vlade Divac", koja je udomila više od trista sedamdeset porodica, svojim najvećim uspehom u 2012. godini smatra izgradnju četvrte zgrade za izbegla i raseljena lica.
Posle ove lepe dame, na bini se pojavio junak filma "Montevideo, Bog te video" Miloš Biković. Mladi glumac okupljenima je rekao da svojim najvećim uspehom u ovoj godini smatra završetak rada na drugom delu filma reditelja Dragana Bjelogrlića, kao i početak saradnje sa čuvenim ruskim rediteljom Nikitom Mihalkovim.
Sledeći dobitnik nagrade koji se našao na bini bio je čuveni novinar, danas uspešni direktor programa televizije "Al Džazira Balkans" Goran Milić, koji je održao izuzetno nadahnut govor.
- Najveći mi je uspeh trajanje. Pune četrdeset dve godine sam u novinarstvu, u svim ulogama. Preživio sam promene društvenih sistema, raspad države, radio sam u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Njujorku, izveštavao sam iz sedamdeset zemalja i ostao živ do danas. Usput, nešto sam i naučio.

Sledeći laureat, televizijsko lice Snežana Dakić-Mikić, koja iza sebe ima dve decenije karijere, autorka i voditeljka emisije "Život u trendu", svojim najvećim uspehom u ovoj godini smatra upisivanje doktorskih studija i mogućnost da kao univerzitetski predavač učestvuje u formiranju novih generacija novinara.

Atraktivni voditeljski par potom je poznatom pesmom "Zagrljeni" najavio još jednog dobitnika, glumca i pevača Franu Lasića. Zahvalio je na nagradi i poručio:
- Verujte u umetnost i ljubav, i svi ćemo biti srećni.
Potom je priznanje dobio televizijski voditelj Srđan Predojević, zaštitno lice "Jutarnjeg programa" televizije "Pink". On je naglasio da najvećim životnim uspehom smatra svoju porodicu, a ovu godinu pamtiće po tome što je stekao zvanje magistra u oblasti televizije i komunikacija. Bračni par Lečić u ulozi voditelja potom je poznatim hitovima legendarnog pevača najavio Zdravka Čolića, koji je od prisutnih dobio gromoglasan aplauz. Skroman, kao i uvek, zahvalio im je sa nekoliko reči.
Najavljena je pauza za kraj prvog dela dodele nagrada. Muzički intermeco oduševio je prisutne koji su uživali u izvrsnom nastupu perspektivnog ženskog sastava "The Frajle", koje su uživo izvele dve numere.
Nastavak dodeljivanja preostalih jedanaest nagrada protekao je u uzavreloj atmosferi. Svi su s nestrpljenjem čekali da čuju ko su ostali dobitnici "Hello!" priznanja. Prelepa voditeljka Nina Radulović-Lečić je na engleskom, a potom i srpskom pročitala poruku Havijera Hunka, prvog čoveka magazina "Ola", pokrenutog davne 1944. godine u Barseloni, iz koga je 1988. nastao britanski "Hello!", a kasnije i sva ostala licencna izdanja širom sveta. On je uputio pozdrave kolegama i poslovnim partnerima u Srbiji.
Nagrada je potom dodeljena Željku Mitoviću, koji je statuetu dizajnera Karima Rašida dobio i prošle godine. Vlasnik televizije "Pink" nagrađen je velikim aplauzom za kratak, ali efektan govor:
- Lako je u dobrim vremenima biti uspešan, poenta je biti dobar u teškim.

Tamara Grujić-Đoković, voditeljka emisije "Radna akcija" na "Prvoj" televiziji, najavljena je kao dama koja je pomogla da se ove godine urede dvadeset četiri doma i usreće ljudi širom Srbije. Baš te činjenice je navela kao njen najveći uspeh u ovoj godini i istakla da je to čini neizmerno srećnom, kao i porodica koju smatra svojim najvećim životnim uspehom.
Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović najavljena je kao popularna ličnost koja ima armiju fanova i uspeva da skoro dvadeset pet godina održava prisan odnos sa obožavaocima. Velika zvezda, koja je 2012. godinu obeležila nizom rasprodatih koncerata u inostranstvu, svima je zahvalila i istakla da joj nagrada mnogo znači.
- Želim nam svima da u sledećoj godini budemo još uspešniji - poručila je uz iskreni osmeh Svetlana, koja se cele večeri strpljivo fotografisala sa svima koji su to želeli.
Laureat Nikola Rađen najavljen je kao vaterpolista čija je kolekcija medalja od ove godine bogatija za zlato sa Evropskog prvenstvau Ajndhovenu i za olimpijsku bronzu. Skromno je izjavio da nije neki govornik.
- Hvala onima koji su glasali, bez podrške ljudi ne bismo mogli ništa. Svi radimo za dobrobit Srbije - rekao je atraktivni sportista koji je kasnije objasnio da su uspesi koje je postigao u sportu obeležili godini na izmaku, dok je kao životni uspeh i prioritet naveo svoju srećnu porodicu, pevačicu Anu i njihove kćerke.

Sledeći nagrađeni, reditelj i glumac Radoš Bajić, nasmejao je zvanice rekavši da će govoriti taman toliko koliko može da drži stomak uvučen. Posle dodele nagrada izjavio je da najvećim uspehom u 2012. godini smatra premijeru filma "Led" čiji je autor, a koji je režirala njegova kćerka Jelena Bajić-Jočić. Nagrađeni glumac koji ima ulogu u najnovijem hit-filmu o Džejmsu Bondu Milorad Kapor održao je duhovit govor:
- Verujem da Havijer Bardem "puca" od zavisti što sam mu uzeo ovu nagradu ispred nosa. Sad još da napravimo i srpski odgovor na Bonda. 
Potom je Branislav Lečić duhovitom opaskom najavio veliku hrvatsku zvezdu Severinu Vučković:
- Ona nije tajni agent, ali bi i Džejms Bond poludeo za njom.
Nagrađena pevačica je u istom tonu odgovorila:
- Dobro veče, spomenuli ste sve, samo ne Severinu koja glumi u Bondu. Najveći uspeh mi je večeras što nisam pala niz stepenice zbog duge haljine. Drago mi je da nas umetnost spaja.
Potom je nagradu dobila televizijska voditeljka i novinarka Maja Nikolić, koja vodi Jutarnji programna Radio-televiziji Srbije. Laureat je bio i Momčilo Otašević, crnogorski glumac koji ima zapaženu rolu u seriji "Budva na pjenu od mora" i junak filma "Led". Umetnik je naveo da svojim životnim uspehom smatra to što je odrastao u porodici koja mu je pružila mogućnost da odabere profesiju koju voli. Među nagrađenima su bili i Nenad Radujević, vlasnik modnog studija "Klik", kao i zlatna olimpijka, sportistkinja Milica Mandić, koja je izjavila:
- Veliko mi je zadovoljstvo da primim ovu nagradu, biće mi motivacija za nove uspehe.
Poslednji laureat, dvadeset treća nagrađena ličnost, operska diva Jadranka Jovanović obratila se gostima kratkim govorom:
- Lepo je kada neko primeti vaš rad, a vidim da se ovde nagrađuju ličnosti od integriteta.
Kasnije je rekla da u godini na uzmaku najvećim uspesima smatra koncert u atinskom teatru "Palas" sa svetskom zvezdom Mariom Frangulisom, koji je održan pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević i njene humanitarne organizacije Lifeline, kao i solistički koncert u Njujorku sa koga je sav prihod otišao postradalima od uragana Sendi.
Svi nagrađeni su se na bini zajedno fotografisali, a potom prešli u Zlatni salon, gde su uživali u piću i ukusnom posluženju. Konobari su ažurno nosili poslužavnike sa probranim savršenim zalogajima. Za neodoljivi gastronomski doživljaj, u kome su dominirali ukusi azijske kuhinje, bio je zadužen tim kuvara iz restorana i suši bara "Bizu". Na kraju su se gosti zasladili slasnim čokoladnim kolačem.
Prema oceni štampe, televizijskih emisija i internet portala, druga po redu dodela "Hello!" nagrada je, po glamuroznosti, gostima i laureatima iz celog regiona, najekskluzivnija manifestacija ove vrste u proteklih deset godina.

Pišu: Ivana Nikolić i Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković, Mirko Tabašević i Petar Ninić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin