Mis univerzuma: Svetska smotra lepote u Las Vegasu

Mis univerzuma: Svetska smotra lepote u Las Vegasu

Autor: | 26/12/2012

0

Amerikanka Olivija Kulpo, simpatična studentkinja iz Bostona, proglašena je najlepšom na ovogodišnjem svetskom takmičenju „Miss Universe“, koje je prošle nedelje održano u Las Vegasu. Olivija je na finalnom izboru, održanom u luksuznom rizortu “Planet Holivud”, trijumfovala ispred Filipinke Dženine Tugonon, prve pratilje, i Venecuelanke Irene Sofije Eser Kintero, koja je zauzela drugo mesto. Lepa dvadesetogodišnjakinja, koja će se narednih godinu dana posvetiti putovanjima po svetu, gde će govoriti o značaju borbe protiv side, osim laskavog priznanja najlepše devojke na svetu, kao nagradu je dobila stan u Njujorku, luksuznu garderobu i kozmetiku. Inače, poslednji put je neka Amerikanka ponela ovu titulu 1997. godine.
U konkurenciji osamdeset osam lepotica iz svih zemalja sveta, našla se i naša predstavnica Branislava Mandić. Lepa dvadesetjednogodišnjakinja, koja je u Las Vegasu provela dvadesetak dana, nije se plasirala u finale, ali je učestvovala u finalnoj večeri ovog spektakularnog događaja.
Sve finalistkinje, pre finala, imale su pripreme koje su trajale skoro mesec dana. One su u tom periodu vežbale zahtevnu koreografiju, ali i intervjue, a prvo zvanično predstavljanje takmičarki bilo je 6. decembra.
U skladu sa karakterom ovog takmičenja, pre finala sve devojke su učestvovale u humanitarnoj akciji u "Oportuniti vilidžu", na kojoj su na aukciji prodavale interesantne sitnice koje su učesnice takmičenja donele iz svojih zemalja.
Naša predstavnica Branislava Mandić za tu priliku odlučila je da na večeri gde su se prikupljala sredstva za decu sa posebnim potrebama ponese krunu napravljenu od bombona. Sve je prodato na aukciji, kada je prikupljeno trideset hiljada dolara.
- Četiri dana pre finala imale smo preliminarno takmičenje gde je svaka od nas imala tri izlaska na scenu, jednom u haljinama „Sherril Hill“, drugi put u kupaćem kostimu i treći put u toaletama domaćih kreatora. Ja sam izabrala haljinu dizajnerke Marije Šabić - kaže atraktivna brineta Branislava, koja je imala priliku da upozna i Donalda Trampa. Simpatični milijarder, vlasnik licence „Miss Universe“, kao ljubazni domaćin na finalnoj večeri pojavio se na sceni u odelu Deda-Mraza i svima poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike. Takođe, dugo se slikao sa svakom takmičarkom ponaosob.
- Pošto je Donald Tramp vlasnik licence, imale smo organizovano druženje sa njim na kome nam je pružio značajnu podršku. Finalno veče je bilo besprekorno organizovano, a on je sve u sali simpatično pozdravio - zaključuje srpska lepotica, koja se najviše družila sa devojkama iz Crne Gore, Portorika, Paname, Hrvatske i Slovačke.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti