Aleksandar Srećković Kubura: Srećna porodica je najveći uspeh

Aleksandar Srećković Kubura: Srećna porodica je najveći uspeh

Autor: | 28/12/2012

0

Glumac Aleksandar Srećković Kubura ove jeseni imao je veliki povod za slavlje jer je sa suprugom, intruktorkom fitnesa Marijom Savić-Srećković pre dva meseca dobio dečaka Vanju. Ovoj lepoj vesti najviše se obradovao njihov stariji sin, sedamnaestogodišnji Aleksa, koji je oduvek želeo da ima brata ili sestru. Ponosni otac uživa u prvim danima života u četvoročlanoj porodici, pa iako do poslednjeg trenutka nisu želeli da znaju bebin pol, on je od početka predosećao da će u njihov dom stići još jedan muškarac. Osim po mnogo srećnih trenutaka na privatnom planu, tridesetdevetogodišnji glumac godinu na izmaku pamtiće i po mnogim poslovnim uspesima. Naime, imao je priliku da zaigra u predstavi "Henri VI" u čuvenom "Glob teatru" u Londonu, a trenutno sa rediteljem Jagošem Markovićem priprema komad "Antigona" u Narodnom pozorištu.
Ove godine imali ste velike povode za slavlje kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Dobili ste još jednog sina, kakve su vaše želje za narednu godinu? 
- Ne volim da se bavim željama na takav način. Ne mislim da postoji deo godine namenjen željama. Potrebno je da postoje stalno, inače nemaju smisla. Ja svakodnevno želim da moja porodica i moja zemlja budu zdravi, pošteni, časni, veseli i vredni. Sa porodicom mi se želje ispunjavaju, ali sa zemljom, nažalost, ne.
Jeste li se navikli na život u četvoročlanoj porodici?
- To je proces koji traje i trajaće. Ono što je najvažnije je da smo svi srećni, nasmejani, zadovoljni i puni ljubavi, od kada se probudimo dok ne zaspemo. Doduše, u poslednje vreme sve manje spavamo.
Koliko je novina beba unela u vaš život?
- Njegov dolazak je za Mariju i mene zapravo starina, samo je trebalo prisetiti se svega od pre sedamnaest godina. Ali, kao i vožnja bicikla, ni roditeljstvo se ne zaboravlja. Važno je samo prvi put ga dobro naučiti a mi, gledajući Aleksu, svakako jesmo.
Spadate li u očeve koji su spretni u poslovima oko bebe? 
- Apsolutno. Vrlo sam ponosan na činjenicu da sam izuzetno brz, efikasan i pedantan u pranju guze i menjanju pelena, ljuljanju i pevanju uspavanki. Razmišljam da se prijavim za neko takmičenje tog tipa ako uopšte postoji.
Da li sada više uživate u roditeljstvu nego tokom mladalačkih dana kada ste dobili prvog sina Aleksu?
- Aleksa je bio veći izazov, ali smo mi bili mlađi i snažniji. Vanja, pak, valjda shvata da ima matorog oca pa mi se čini da je uviđajniji nego što je bio njegov brat. Ipak smatram da se u deci uvek mnogo uživa. Barem je tako kod nas. Iako su njih dvojica po mnogo čemu različiti, ipak su slični u jednom, naši su i volimo ih.
Koliko se Aleksa obradovao mlađem bratu?
- Aleksa je dugo čekao i tražio od nas da ne ostane jedinac. Možete misliti kako se oduševio kada je shvatio da ćemo dobiti prinovu.
Sada jedva čeka da Vanja malo poraste da ga kao stariji brat nauči neke stvari.
Sa starijim sinom imali ste priliku da glumite u filmu Zajedno. Da li on pokazuje interesovanje za vašu profesiju?
- Na moju sreću, za sada ne. Bio je to njegov izlet, bilo mu je zanimljivo, bio je vrlo uspešan, ali to je bilo to. Ali ko zna, možda ga ta bolestopet uhvati, i tada trajno. I ja sam "oboleo" tek oko sedamnaeste godine.
Podseća li vas nekada Aleksa na vas u njegovim godinama? 
- Pametniji je, samosvesniji i tvrdoglaviji od mene u njegovim godinama. Ja sam to postao tek kasnije. Jedino po čemu podseća na mene je što je vrlo zgodan.
Hoćete li se prilikom vaspitavanja Vanje držati istih metoda kao i sa Aleksom?
- Bih kada bi mi neko rekao koje su to metode bile. Kod Alekse je sve to nekako samo teklo u odnosu na situaciju. Nadam se da će tako lako i uspešno biti i sa Vanjom.
Trudite li se da sve svoje slobodno vreme posvetite porodici? 
- Svakako. Još ne mogu dovoljno da se nagledam tog malog prelepog stvorenja i nas oko njega. Zaista, idilična slika.
Šta smatrate najbitnijim za dobar brak?
- Mislim da su tri sastojka glavna. Prvo žena, drugo muškarac i treće ljubav. A redosled je možda žena, ljubav, muškarac. U svakom slučaju žena je uvek na broju jedan. To je moj konačni odgovor.

Izvor: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti