Emina Jahović-Sandal sa suprugom Mustafom upriličila glamuroznu zabavu povodom njegovog i svog rođendana, kao i treće godišnjice braka

Emina Jahović-Sandal sa suprugom Mustafom upriličila glamuroznu zabavu povodom njegovog i svog rođendana, kao i treće godišnjice braka

Autor: | 03/02/2011

0

Glamurozno, kao i svake godine, Emina i Mustafa Sandal, povodom proslave svojih rođendana i treće godišnjice braka upriličili su nezaboravno slavlje. Budući da je razlika između tih značajnih datuma po jedan dan, srpska Peneleope Kruz i turski superstar još na početku braka dogovorili su se da umesto tri svake godine sredinom januara naprave jedno slavlje.
Ove godine kao idealnu lokaciju za žurku Emina i Mustafa izabrali su trenutno najpopularniji hotel „W“ u Istambulu, inače stecište poznatih svetskih zvezda. Kategorizacija od pet zvezdica i vrhunski komfor i luksuz pružio je laundž-bar u kome je poznati par upriličio glamuroznu rođendansku zabavu. Pozvali su više od sto zvanica, a ovoga puta na njihovu veliku radost na nezaboravan parti u Istambul stigli su im prijatelji iz svih krajeva sveta. Budući da je bila poslovno zauzeta pop pevačica, koja se nedavno oprobala i kao glumica, angažovala je najpoznatijeg organizatora najboljih žurki u Istambulu Emre Efgani.

- Moje i Mustafino slavlje povodom proslave naših rođendana i obeležavanja treće godišnjice braka bilo je fenomenalno. Evo još dobijam pohvale i čestitke od svih prijatelja koji su tog dana bili na našoj zabavi. Nije bilo nijedne greške. Sve je izgledalo glamurozno, a sa druge strane prilično opušteno. Iako sam perfekcionista po prirodi, za organizaciju Mustafine i moje rođendanske proslave angažovala sam profesionalca za žurke, koji se potrudio da sve bude savršeno od početka do kraja. On je zaista odlično odradio svoj deo posla, ali za razliku od Mustafe, koji je maksimalno uživao, malo sam brinula da li će sve da ispadne kako treba - zadovoljno i kroz osmeh kaže Emina Jahović.
Žurka u modernom i sofisticiranom laundž-baru hotela „W“, smeštenom u srcu oblasti Bešiktaš, okružena zgradama od kulturno-istorijske važnosti, počela je oko dvadeset dva časa.
- Na našem partiju nije bilo domaće narodne i turske muzike. Angažovala sam najboljeg disk-džokeja kojeg su mi prijatelji preporučili, a sa njegovog pulta dopirala je popularna i komercijalna inostrana muzika - kaže zgodna pevačica poreklom iz Novog Pazara.
Na ulazu u bar goste atraktivnog para dočekivali su konobari koji su im uz šampanjac uputili dobrodošlicu. Emina kaže da je odavno prevaziđen šampanjac koji se služi uz tortu. To penušavo piće po modernim pravilima služenja, gostima se nudi na početku zabave. Mustafini i Eminini gosti po sopstvenom izboru mogli su da nastave da uživaju u slatkastom ukusu penušavog pića ili da se slade aromama najskupljih vina i ostalih alhokoholnih pića.
Rođendanska zabava najpopularnijeg turskog pevača i naše pop pevačice još na početku pretvorila se u vrhunski parti na kome su svi igrali.

- Još na početku zabave gosti su bili opušteni, tako da su još sa prvim taktovima „žešćeg“ zvuka koji je dopirao sa disk-džej pulta počeli da plešu. Svi su se odlično zabavljali i plesali od početka do kraja zabave koja je potrajala do ranih jutarnjih časova - sa zadovoljstvom priča Emina.
Budući da nije želela da svoje goste opterećuje klasičnom večerom, naša poznata pop zvezda je kao idealan vid posluženja izabrala „finger food“. Bilo je angažovano preko dvadeset konobara, a svaki od njih petnaestak puta izneo je poslužavnike sa različitom vrstom hrane. Bilo je tu ukusnih specijaliteta Mediterana, sušija, italijanske i turske kuhinje, zatim losos začinjen maslinovim uljem i začinima, upakovan u korpicu od palente, loptice od testa punjene kavijarom, škampi u sosu od povrća, parčići sveže tune u umaku od čili sosa, slani medaljoni, jaja punjena sirom, voćne korpice i obilje svežeg sitno seckanog voća. Zakuska je bila veoma ukusna i oduševila je goste.
- Ispostavilo se da je ovaj način „finger food“ posluženja idealan. Gosti nijednog momenta nisu prekidali zabavu. U jeku igre i pesme samo su u prolazu sa poslužavnika koje su nosili konobari uzimali po nekoliko slasnih zalogaja - priča atraktivna brineta.
Posle ponoći, najveličanstveniji deo žurke bilo je iznošenje slavljeničke torte koja se sastojala od velikog broja malih tortica, a svaka je bila posuta laticama ruže, i svaki gost je dobio po jednu. Duvanje svećica su izostavili jer su to učinili rano ujutru kod svoje kuće u društvu sina Jamana koji se najviše oduševio tom činu. Bilo je uzbudljivo ugasiti Emininih dvadeset devet i četrdeset jednu svećicu za Mustafu. Na trostrukom partiju dobro raspoložena i lepo stilizovana Emina je izgledala zanosno.
- Pored dobrog izgleda prioritet mi je bio da se dobro i komotno osećam. Zbog toga sam izabrala udobnu haljinu i „Miu miu“ čizme preko kolena sa malom štiklom, kako bih celo veče mogla da igram i da se bez ustezanja šetam po klubu - kaže Emina i dodaje da je od prijatelja dobila pregršt originalnih poklona, mahom za domaćinstvo.

- Od svih rođendanskih darova moj suprug Mustafa je dobio najlepši poklon. Naime, otišla sam u vrtić kod mog jednoipogodišnjeg sina Jamana i zatražila od svih njegovih vršnjaka da povodom rođendana mog supruga nacrtaju nešto. Jedan je nacrtao automobil, drugi je uz pomoć vaspitačice napisao „Happy Birthday“, bilo je tu raznih pesmica. Jaman je za svog tatu nacrtao samo njemu znan pojam. Sve smo to lepo spakovali i to je bio poklon za Mustafu od njegovog sina. Kada mu je naš mezimac uručio dar, moj suprug je bio na ivici suza, presrećan i jako ponosan - priča čuvena Lale iz serije „Polje lala“.

Za sve goste koji su stigli iz drugih zemalja na njihov rođendanski parti, turski pevač i izabranica njegovog srca rezervisali su im sobu u ovom luksuznom hotelu. Posle doručka njihovi prijatelji na poklon od slavljenika dobili su vaučer za celodnevno uživanje u raskošnom spa-cenrtu Hotela „W“.

Jeste li zadovoljni kako je protekla vaša rođendanska zabava?
- Prezadovoljni smo. Bilo je prelepo. Pošto je između Mustafinog i mog rođendana i naše godišnjice braka razlika svega nekoliko dana, poslednje dve godine proslavljamo sve te tri stvari u jednom danu. Ove godine izabrala sam da našu proslavu upriličimo u „W“ hotelu jer je poseban i savršeno koncipiran. Najbitnije od svega je da su osim nas zadovoljni i naši prijatelji.

Kako ste proveli dan posle proslave?
- Pored naših gostiju, i Mustafa i ja smo prespavali tu noć u hotelu. Čim smo se probudili, pozdravili smo se sa gostima, posle čega nas je dočekao naš sin Jaman sa željom da ga vodimo u park i potom smo se vratili u naš dom.

Supruga vašeg brata Mirsada Dina nije bila na vašem rođendanskom partiju?

- Moj brat je bio veoma kratko jer je njegova supruga Dina u poodmakloj trudnoći. Treba da se porodi za pet-šest dana. Zbog toga nije bila u prilici da dođe na našu proslavu.

Pre zabave u hotelu „W“ Mustafa i vi, zajedno sa vašim sinom Jamanom, organizovali ste mini-rođendanski parti u vašem domu?
- Tako je. Napravili smo tortu i naređali veliki broj svećica. Najpre smo ih samo Mustafa i ja ugasili, ali kada je Jaman to video, mnogo mu se dopalo, pa je poželeo da i on to uradi. Zbog toga nas je terao da svećice palimo i gasimo još nekoliko puta. Inače, on je navikao na naše zabave koje Mustafa i ja često znamo da upriličimo u našem domu. Veoma je društven u uživa da se druži sa ljudima, i mlađim i starijim. On voli ljude, galamu i viku. Na rođendansku zabavu ove godine nismo želeli da ga vodimo jer je bilo kasno i bilo je baš mnogo zvanica. Ali jedva čekam proleće da organizujem proslave i druženje kod nas kući, u bašti koja je prelepa i prostrana.

Jeste li se navikli na život u vašoj novoj kući u luksuznom delu Istambula?
- Jesam, veoma je lepo, mada još radimo i uređujemo enterijer.

Da li su vaša majka i rodbina iz Novog Pazara bili kod vas u poseti u novoj kući u Istambulu?

- Naravno, na svu sreću deli nas samo jedan sat leta, tako da su često kod mene. Moja mama je i sada bila kod nas dok smo Mustafa i ja slavili naše rođendane. Bili su mi u poseti i drugi članovi moje porodice, kao i mnoge drugarice.

Ovom proslavom Mustafa i vi obeležili ste i tri godine braka. Koliko se vaš odnos razlikuje u odnosu na vreme kada ste se venčali?
- Moram da priznam da se razlikuje. Mnogo toga se promenilo, sada smo čvršći i bračna veza nam je stabilnija. Znatno više smo povezani u odnosu na period kada smo se zabavljali. Veoma se volimo. Mislim da je poštovanje koje mi negujemo jedno prema drugom najbitnije. Svako ima svoja interesovanja, a opet odlično funkcionišemo kao zajednica. Niko nikoga ne sputava. Mi radimo na braku i našoj ljubavi. Hvala bigu, za sada je sve fantastično.

Nedavno ste završili snimanje serije „Polje lala“.  Da li vam je žao što više ne glumite?
- Hvala bogu što mi se završila 2010. godina. Bio je to najteži period u mom životu. Devet meseci radila sam dvadeset četiri sata. Nisam imala vremena ni za šta, nije bilo slobodnog trenutka za odmor, niti razumevanja za moje porodične obaveze. Drago mi je što je ta faza u mom životu završena.

Sa likom Lale koji ste tumačili postali ste poznati, planirate li da se i pevanjem popularišete?

- Tako je. Moja uloga u seriji „Polje lala“ izazvala je veliko interesovanje turske javnosti. Kada sam poginula u seriji, mnogo se po medijima pričalo o tome. Uskoro planiram da na tursko, evropsko i naše tržište izbacim maksi-singl. To bi trebalo da se desi u aprilu, jer je to divan mesec za nove stvari.

Jeste li tokom snimanja serije uspeli da savladate turski jezik?
- Jesam, eto konačno sam preko serije naučila turski koji je prilično komplikovan.

Koji jezik govori vaš sin Jaman?
- Najviše turski, jer ljudi koji rade u našem domu govore tim jezikom. Odlično razume i srpski i engleski. Iako sada prilično dobro govorim turski, trudim se da kod kuće pričam na srpskom kako bi moj sin što više naučio naših reči.

Koja su sada najveća interesovanja vašeg sina?

- Obožava avione i muziku, non-stop svira na gitari.

Viđate li se sa vašim bratom Mustafom i njegovom porodicom koja takođe živi u Istambulu?
- Naravno, relativno blizu živimo, tako da smo često zajedno. Kada nema ko da mi čuva Jamana, ostavim ga kod Dine. Presrećna sam što ću opet uskoro postati tetka još jedne devojčice.

Je li vam žao što vi nemate kćerku?
- Mustafa i ja bismo želeli još dece, ali verujte svejedno mi je kog će pola biti. Važno mi je samo da bude živo i zdravo. Istina da su devojčice nežnije i prefinjenije. Baš sam nedavno šetala i išla u kupovinu sa kćerkama mog brata. Nisam mogla da verujem koliko su mirne. Samo sam se setila mog Jamana koji bi već trčao na sve strane. Mnogo je nemiran i što je najgore hrabar. Ničega se ne plaši. Stalno trčim za njim, jer kod nas u novoj kući ima mnogo terasa koje su visoke, a on se non-stop provlači, igra, penje, pun je energije.

Budući da je jedinac, da li je Jaman sebičan?
- Apsolutno ne, on obožava da deli igračke sa svojim sestrama i drugarima iz vrtića. To me veoma raduje.

Čuvate li za vaše drugo dete Jamanove stvari?
- Ponešto čuvam, ali većinu poklanjam. Ranije, kada se rodio, trošila sam velike količine novca na kupovinu raznih krpica za njega. Kada sam shvatila da dete raste neverovatnom brzinom i da je uzaludno bacanje para na skupe dečje krpice, koje već za dvadeset dana neće moći da obuče, prestala sam s tim. Sada sam znatno racionalnija i ne trošim mnogo novca na Jamanovu garderobu.

Uskoro idete na zimovanje u Francusku?
- Tako je. Najpoznatiji francuski ski-centar Val Dizer posetićemo 28. januara. Ostaćemo deset dana. Idemo organizovano sa našim prijateljima. Mustafa je pasionirani skijaš, kao i svi drugi. Ni ja ne skijam loše, ali uvek zaostajem za grupom.

Hoće li Jaman ove godine stati na skije?
- Ne verujem, mislim da je još mali, ima svega dve i po godine. Stručnjaci kažu da pre navršene četvrte godine ne treba decu stavljati na skije zbog kostiju. Jaman i ja ćemo uživati u sankanju i drugim čarolijama na snegu.
Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti